Tak ten Klaus nekecal. Teda skoro.

Václav Klaus mladší nelhal. Návrh na to, aby poslanci přišli o mzdu, před třemi dny skutečně na půdě sněmovny vyslovil. Tedy ne na rok, jak původně navrhovat chtěl, ale jen na polovic tohoto období.

Cituji z článku „Vyjádření předsedy (hnutí občanů Trikoóra) k současné situaci“ zveřejněného 15. 3. 2020 na internetových stránkách tohoto politického subjektu:

„Každý má jít příkladem – hned jak po epidemii zasedne parlament, navhnu, ať poslanci rok nedostávají žádnou mzdu a jde to na sanaci škod. Jsou to většinou dobře situovaní lidé – normální občané musí cítit solidaritu.“

Kdyby se držel původního návrhu, bylo by to ještě veselejší. Klaus mladší ale výrazně slevil: navrhl, aby poslanci přišli o mzdu pouze na půl roku a byly jim vypláceny jen náhrady.

Což je z jeho strany projevem vrcholné zbabělosti.

Mimochodem, ony náhrady, které jsou určené např. na dopravu, stravu a reprezentaci, dělají zhruba 46 – 63 tisíc korun, což je příjem, na který v této zemi většina lidí nedosáhne ani náhodou. Páni poslanci by tak zase až tolik netrpěli.

O tom, že tenhle legrační návrh nemá šanci sněmovnou projít, jsem psal už před časem v příspěvku „Také s koronavirem bojujeme“. Nic však není ztraceno, taškařice bude pokračovat: návrh se bude teprve projednávat. Už teď je ale k veselí důvodů dost a dost. Například historicky nejlepší ministr financí naší republiky a šéf klubu TOP 09 Miroslav Kalousek i k tomuto okleštěnému návrhu řekl následující:

„Podpořit to nelze. Ne každý zákonodárce nebo zákonodárkyně, kteří živí rodinu, mají finanční rezervu na půl roku.“

Myslím si, že pan Hrušínský je se svou Jezerkou, to až se bude znovu moci jít do divadla, totálně v loji. Takhle povedenou komedii, kterou nám předvádějí naši zákonodárci, jeho soubor ještě nenastudoval a v budoucnosti ani nenastuduje.

Autor: Pavel Ďuran | sobota 11.4.2020 6:21 | karma článku: 27,33 | přečteno: 908x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 25,05

Pavel Ďuran

Jsme na tom dobře

19.4.2024 v 1:37 | Karma: 34,09

Pavel Ďuran

Výpověď bez udání důvodů

8.4.2024 v 16:50 | Karma: 29,37

Pavel Ďuran

Vyvedla nás Prima Aprílem?

2.4.2024 v 5:57 | Karma: 25,30