Opět hříšníkem

Čím jsem starší, tím jsem lítostivější… a tak jsem včera oplakal likvidaci svého posledního příspěvku na tomto blogu z jeho hlavní stránky - zpronevěřil jsem se totiž kodexu blogera!

Dobrý den,

Váš článek „Naše předsednictví v EU“ jsme byli nuceni přesunout do rubriky „Miniblogy“, která se nezobrazuje na hlavní straně Blogu iDNES, protože text porušuje Kodex blogera: „Na titulní straně Blogu iDNES.cz nemohou být velmi krátké texty s malou informační hodnotou, které se svým obsahem i rozsahem hodí spíše do diskuse pod článkem s podobným tématem, jako blog však neobstojí a budou bez upozornění stahovány na osobní blog autora nebo do rubriky Miniblogy.“ 

Děkujeme za pochopení.

Za administraci blogu

Helena Skočová 

Má to však jistá ALE…

Pokud jde o délku textu, na hlavní stránce bez problémů zůstávají i texty kratší, aniž jejich autor kodex blogera porušil. Ze včerejšího dne jeden příklad:

Text Pavla Ďurana
Text Ladislava Větvičky

Můj příspěvek se svým obsahem a rozsahem měl hodit spíš do diskuse s podobným tématem… problém byl v tom, že toto téma nikdo nezvedl a jestli se chceme bavit o nějaké pluralitě názorů, pak na tyto stránky mé mínění, a samozřejmě s ním nesouhlasí všichni, patří.

Kdo pak rozhoduje o malé či dostatečné informační hodnotě příspěvku, to je otázka do pranice. Mne osobně tady za administrátory vyškolila paní Helena Skočová, což je velmi sympatická dáma, jejíž literární projev často spočívá v tom, že ze slov vyrábí citoslovce. Pomíjím přitom shovívavě tu skutečnost, že rozhoduje o textu šéfredaktora jistého (třebaže pouze regionálního…) periodika, který publikuje déle, než ona je na světě.

Navíc velmi podivně. Výše zmíněný příspěvek byl na blogu iDnes zveřejněn v 10,28 hodin, citovaný mail byl poslán v 15,02 hodin, tedy článek více než šest hodin mohl na hlavní stránce pobývat.

Více než šest hodin nikomu nevadil!

Možná, že slyším jen trávu růst, nicméně tohle vypadá na teplý bonz. Na obyčejné žalování – a mně se z duše nic nepříčí víc. Ze strany administrátorů webu pak na cenzuru nevhodného názoru, jíž mají ospravedlnit vágní, „jakkolivysvětlitelná“ pravidla skrývající se za pojmem kodex blogera.

Autor: Pavel Ďuran | pondělí 19.12.2022 8:58 | karma článku: 18,38 | přečteno: 313x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Jsme na tom dobře

19.4.2024 v 1:37 | Karma: 34,09

Pavel Ďuran

Výpověď bez udání důvodů

8.4.2024 v 16:50 | Karma: 29,37

Pavel Ďuran

Vyvedla nás Prima Aprílem?

2.4.2024 v 5:57 | Karma: 25,30