Kterak se pro mne neuvěřitelné stalo skutkem

Dlužím omluvu – spoustě blogerům nebo jen diskutujícím.  V mém případě se přání stalo otcem myšlenky, a ať tomu jakkoli nerozumím, pokorně respektuji výsledek voleb.

Bohumil Hrabal v knížce „Obsluhoval jsem anglického krále“ napsal (několikrát), že se „neuvěřitelné stalo skutkem!“ Alespoň pro mne. Měl jsem předsedu ODS Petra Fialu za totálního blouda, když doufal, že vyhraje parlamentní volby – tím bloudem jsem byl ale já, on je skutečně vyhrál. Je jedno, že nikoli jen o prsa, ale doslova a do písmene jen o chlupy na nich, ale vyhrál. Ať se mi to jakkoli nelíbí, já tento fakt s pokorou přijímám. Ve svém věku vím, že jsem Šalamounovo hovno nezbaštil a ač celoživotní levičák, vnímám to tak, že demokratické strany populistu a škodiče smetly.

Nebo skoro smetly...

Babiš, resp. hnutí ANO, slibovalo, že bude líp. Volební výsledky hovoří o tom, že lépe prostě nebylo. To bude ale zřejmě teď. Pravděpodobně bude bleskově zrušena EET, aniž chleba levnější nebude, možná si brzy připlatíme u lékaře, zlikvidujeme přebujelý státní administrativní aparát, zastavíme zdražování (nejen energií), postavíme nové dálnice, kvalitní železniční trati, spoustu bytů… a tak dál. Ten neskutečnej dluh, kterým Babiš a jeho hnutí zatížilo naše děti a vnoučata, budeme postupně snižovat, přičemž já jsem takový pragmatik, že při tom doufám, že se naše děti nebudou muset bát o svou budoucnost, ale přítomnost. Že prostě budou mít co jíst a za co si doma rozsvítit byť jen jedinou žárovku.

Pochopitelně to nepůjde hned.

A já bych zadoufal, že to bude mít minimálně stejnou progresi, jak působení předsedy Senátu Vystrčila před rokem na ostrůvku kousek pod Čínou. Není to tak dávno…

Být já Andrejem Babišem (neměl-li bych nějakou předpřipravenou dohodu s volebními konglomeráty SPOLU či PIRSTAN), požádal bych dnes prezidenta republiky o to, aby jmenoval premiérem právě profesora Fialu. Pokorně bych jako šéf druhého nejúspěšnějšího uskupení ve volbách přijal roli šéfa Poslanecké sněmovny. Jiné řešení prostě nevidím.

Panu Fialovi gratuluju. Dobrá práce – já jsem se flagrantě mýlil. Přál bych mu, aby své vize dokázal uskutečňovat. Nejen pro své příznovce, ale pro všechny lidi v téhle zemi.

  

Autor: Pavel Ďuran | neděle 10.10.2021 11:13 | karma článku: 19,12 | přečteno: 635x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 26,69

Pavel Ďuran

Jsme na tom dobře

19.4.2024 v 1:37 | Karma: 34,09

Pavel Ďuran

Výpověď bez udání důvodů

8.4.2024 v 16:50 | Karma: 29,37

Pavel Ďuran

Vyvedla nás Prima Aprílem?

2.4.2024 v 5:57 | Karma: 25,30