Foto

Jen drobná poznámka. Kdopak že to měl v programu, když byl u koryta? Že by ANO? No, ano.

JN

J56o19s46e52f 15N26i52k36l

14. 6. 2024 0:41

Francie zakázala korespondenční volby v roce 1975 - kvůli prokázaným podvodům

Mexiko zakázalo korespondenční volby v roce 1992 - kvůli prokázaným podvodům

Belgie zakázala korespondenční volby v roce 2018 - kvůli prokázaným podvodům

Švédsko nikdy nedovolilo volit korespondenčně

Itálie nikdy nedovolila volit korespondenčně

Ukrajina nikdy nedovolila volit korespondenčně

Rusko nikdy nedovolilo volit korespondenčně

Japonsko nikdy nedovolilo volit korespondenčně

Ani jedna země Středního východu nikdy nedovolila volit korespondenčně

Žádná země Jižní Ameriky nikdy nedovolila volit korespondenčně

RK

Zase lžeš Nikle. V rámci Evropské unie není žádná z forem korespondenční volby dostupná pouze v České republice, Chorvatsku, Francii a na Maltě (ve Francii je však pro všechny voliče dostupná volba přes internet).

JH

J56a21n 51H47r56u77š33k32a

14. 6. 2024 8:18

Korespondenční volby je dle mého nesmysl...má se zavést rovnou elektronická...

Foto

To bude další šílenost. Protože, kdo zajistí, že se mi, když budu volební údaje zadávat do mobilu či laptopu - někdo nebude dívat přes rameno (navíc dalekohledem přes okno?) - co tam píšu?? Nad touhle tou protiústavností budou Babišovci skákat 3 metry do výšky.

Korespondenční volby ze zahraničí se nikdo bát nemusí! Nebál bych se ani internetové volby. V jiných zemních to normálně funguje a my nejsme nijak výjimeční!

Je absurdní, jak jsou anoisti z korespondenční volby falešně vyděšení, když ji sami měli ve svém volebním programu a její provedení nesplnili! Všechny jejich argumenty vnímám jako falešné! Příčina jejich úsilí se zdá být průvidná!

DR

Ano, stejně tak je průhledné i úsilí vládních stran a tj. pokusit se o prodloužení setrvání o koryt stůj co stůj.

Foto

Přežili jsme socialismus, přežijeme i pětikoalici. Z rudých šrámů jsme se vylízali, z těch fialových se také vylížem.

DR

Souhlas. Naštěstí se to jejich řádění už krátí.

Foto

"Zuřivému odporu naší opozice vůči korespondenční volbě naprosto nerozumím."

A přitom je to tak jednoduché - u korespondenční volby nelze zajistit tajnost / přímost volby, která je nedílnou součástí demokratických voleb, a zároveň součástí Ústavy ČR.

Foto

Znamená to snad, že Ústava ČR je pro členy Fialovy vlády pouze kusem nepotřebného hadru, nejsou-li ochotní ji ctít

PV

Pri tom, jak se lide nechaji ovlivnovat nesmysly z netu, se zrovna vy bat korespondecni ci inetrnetove volby bat nemusite

ŠČ

Proti korespondenční volbě nemám v celku nic, za předpokladu, že bude opravdu pro všechny - tím myslím i v ČR. Kolik by se dalo ušetřit už jen tím, že nebude potřeba tisíce lidí do volebních komisí. Volební lístky se stejně roznášejí každému občanovi do schránky. Tak by stačilo jen přidat odpovědní obálku a sčítalo by se to na jenom místě automaticky strojově. Jako další možnost bych dala elektronicky - i ze zahraničí. Jediné co mi trochu vadí na zavádění korespondenční volby, je to, že se to zavádí hlavně aby "občan" ČR, většinou i dlouhodobě žijící v zahraničí (a ani se neplánuje v nejbližší době stěhovat zpět do ČR) pomohl "budovat demokracii v ČR" - jak se tuhle v TV vyjádřila nějaká paní žijící dlouhodobě mimo ČR.

MP

To by ovšem bylo lepší, kdyby republika vstoupila do 21 století a zavedla zrovna elektronickou volbu. Systémy které fungují by mohli okoukat třeba v Estonsku. Korespondenční volba je už dnes také zastaralá.

Foto

Záměr zavěst možnost korespondenční volbu pro naše občany v zahraničí jsem přijal s rozpaky. Považuji to trochu za zbytečnou komplikaci, ale nikoliv za nějaké ohrožení demokracie. Tipuji, že korespondenční volba může přinést řádově maximálně nižší destky tisíc hlasů navíc a ne statisíce, kterými nás někteří straší. Soudím, že naši občané žijící v zahraničí po několik desetiletí už většinou neprojeví o tuto možnost zájem. Takže výsledky voleb tím výrazněji ovlivněny nebudou.

Řeči o protiústavnosti korespondenční volby jsou nesmyslné. Tato možnost je zavedena ve velké většině evropských zemí, protiústavní to tam není a naše ústava se od jejich ústav zas tak moc neodlišuje.