Jen špička ledovce

Poslanec Jan Farský je stále předmětem mnoha článků na tomto blogu. Mnoha různých názorů, stovek diskusních příspěvků.

Já sám jsem byl jedním z prvních, který tady fakt, že poslanec hnutí STAN jede na půl roku do USA (ve finále se provalilo, že nejde o půl roku, ale o osm měsíců…) s nevolí reagoval.

Blesková poznámka: Kdyby se Farský sám „nenaprášil“ na svém twitteru, patrně by se vůbec nic nestalo. Novináři by skutečnost, že je poslancem-neposlancem, zaregistrovali někdy po dvou, třech měsících, kdy by na jednáních PS chyběl, pak by svou stáž patrně bez problémů dokončil.

Jenomže tady nejde jenom o pana (stále) poslance Farského. Nemohu se zbavit pocitu, že být členem zákonodárného sboru naší země není ani tak povolání, jako poslání. Vždyť mě si vybrali statisíce lidí, pro mou partaj (nebo koalici) hlasovaly milióny. A já bych jim to svým angažmá v Poslanecké sněmovně měl vracet.

Je mi naprosto buřt, jde-li o Farského nebo Babiše. Ta dvoustovka těch, které jsme do PS v říjnových volbách poslali, by při všech jejích jednáních měla sedět na svých zadnicích v jejích lavicích.

Bez diskuse!

Za to si je jako daňoví poplatníci platíme – ne málo: já na to, co vydělá jeden obyčejný poslanec za měsíc své práce (nebo nepráce…), nedosáhnu za třetinu roku!

Je omluven z pracovních důvodů? Co to, do háje, je? To má vedlejšák? To bere tak málo, že si musí jít přivydělávat jinam? Zahraniční cesta… pchá! Jestli je mi známo, pak zasedání PS jsou plánována a dána. Ať si zahraniční cestu naplánuje v době, kdy sněmovna nezasedá. A může i marodit. Tady couvám, to bych jako argument bral. Jako jediný argument! A to nikoli v případě dlouhodobé nemoci a předpokladu, že se nebudu umět dát zdravotně během tří neděl dohromady.

To je smutný příběh našeho prezidenta. To je starý a velmi nemocný pán. Dle mého mínění se měl už na podzim (nebo v létě) svým voličům omluvit. A na funkci prezidenta rezignovat. Přijali by to úplně všichni!

Přeju této zemi do budoucna ústavní činitele, kteří se nejenom nechají zvolit, ale budou ochotni pro Českou republiku i pracovat. Ať jsou odkudkoli!    

Autor: Pavel Ďuran | pondělí 24.1.2022 8:41 | karma článku: 28,12 | přečteno: 691x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,62

Pavel Ďuran

Jsme na tom dobře

19.4.2024 v 1:37 | Karma: 34,09

Pavel Ďuran

Výpověď bez udání důvodů

8.4.2024 v 16:50 | Karma: 29,37

Pavel Ďuran

Vyvedla nás Prima Aprílem?

2.4.2024 v 5:57 | Karma: 25,30