Česká pošta zdražila

Využíváte služeb České pošty? Já jsem se o to jaksi ze zvyku, pohodlnosti či možná trochy nostalgie pokusil na sklonku září minulého roku.

Dopadl jsem jako sedláci u Chlumce: moje žena měla narozeniny a prahla po novém telefonu. Nikoli po tom chytrém, placatém, s dotykovým displejem, ale po mobilu firmy NOKIA, která v loňském roce uvedla na trh vylepšenou verzi svého nejúspěšnějšího a nejoblíbenějšího modelu 3310. O telefon byl zájem a nebyl k mání, sehnal jsem ho až po několikahodinovém brouzdání po internetu v DATARTu a okamžitě aparát objednal. Doručit jsem si ho nechal na dobírku Českou poštou.

Zprvu to vypadalo dobře. Mailem jsem byl informován, že ČP převzala k doručení zásilku, později o tom, že ta byla předána k přepravě a třetí mail mě o necelých čtyřiadvacet hodin později informoval, že doručena bude ten a ten den. Bližší informace chyběly, a tak jsem si v práci vyřídil na předmětné datum volno, zajel do Podbořan do bankomatu vyzvednout příslušnou hotovost a pak jsem čekal. Ještě to ráno mi přišel další mail, že dnes balíček s telefonem dostanu – zkontroloval jsem domovní zvonek, že je funkční a pošťák se dozvoní - a pak čekal.

Čekal jsem marně. V pět večer jsem si pak v e-mailu přečetl, že zásilka nebyla doručena, protože jsem ji ODMÍTL PŘEVZÍT!

Česká pošta svým klientům poskytuje prostě čím dál „kvalitnější“ služby. Otravné mnohaminutové čekání ve frontě u přepážky vám zpestřuje pestrou nabídkou zboží (od pastelek, klíčenek, plyšáků až po pojištění…), pro balíky „do ruky“ běháte na pobočky, ať za ně jakkoli platíte, teď si připlatíte za obyčejný dopis i za doporučenou zásilku.

Ne málo: obyčejné psaní zdražuje z 16 na 19 korun, to je o téměř 19%! Tady přitom neplatí argument, že by se služby ČP dlouho nezdražovaly, protože k poslednímu zvýšení cen za dopis došlo teprve přede dvěma roky.

A bude hůř. Díky počítačům, internetu i mobilům bude pošty potřeba čím dál míň. Zvláště pak za ceny, které za své (ne)služby nabízí. Problém je v tom, že mnohdy je dnes ČP stále ještě nezastupitelná, zvláště pro naše starší spoluobčany. Už dnes je tak tento státní podnik jedním z největších tolik pranýřovaných ŠMEJDŮ, kteří důvěřivcům mezi námi prodávají neprodejné zboží za nehorázné, neomluvitelné ceny!

Autor: Pavel Ďuran | pátek 5.1.2018 9:44 | karma článku: 29,82 | přečteno: 842x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 26,93

Pavel Ďuran

Jsme na tom dobře

19.4.2024 v 1:37 | Karma: 34,09

Pavel Ďuran

Výpověď bez udání důvodů

8.4.2024 v 16:50 | Karma: 29,37

Pavel Ďuran

Vyvedla nás Prima Aprílem?

2.4.2024 v 5:57 | Karma: 25,30