Proměny

  Říjen je pro mě zvláštní měsíc. Každý rok čekám na to, co zajímavého přinese. Jeden rok to bylo narození mé dcerky, jiný pak začátek vysněného studia, další uzavření důležitých smluv. Letos to začíná hodně zajímavě - a o pár dnů dřív. Proto už teď začínám mít pocit, že vše, co se děje, se nese v jediném hlavním tématu - proměna.  

  Proměna je dle wikipedie dlouhotrvající změna. Může být dokonalá a nedokonalá. Osobně mám raději proměnu než pouhou změnu, neboť proměna kromě změny v sobě nese i naději na budoucnost. Letošním hitem pro mě ale budou jednoznačně volby. Sama ještě nevím koho volit, ale z facebooku na mě vyskakují fotky mých kamarádů, kteří se na různých místech v republice pouští do první volební angažovanosti jako kandidáti. Připadá mi to jako reálný důsledek nespokojenosti se stávající situací ve společnosti, která je mezi lidmi skoro hmatatelná a už přešla z fáze "stěžování si" do fáze "uděláme revoluci". A tím taky změnu. Zatím není jisté, zda se to povede, zda volby přinesou nový vítr na radnice a magistráty, proměna je ale na spadnutí.

  Přála bych sobě a každému z nás, abychom si konečně přestali stěžovat na to, že to či ono nejde, že to či ono nefunguje, že lidé - práce - rodina nejsou podle našich představ a nedělají to, co chceme. Místo toho můžeme něco udělat, je jedno, zda v malém - třeba se usmát a pohrát si s dítětem, nebo ve velkém - třeba přijít k volbám a dát tak šanci těm, co našli odvahu a chtějí být naším hlasem. 

Autor: Irena Duchoňová | středa 1.10.2014 9:00 | karma článku: 6,44 | přečteno: 252x
  • Další články autora

Irena Duchoňová

Svíčkonoce

27.12.2016 v 18:22 | Karma: 15,05

Irena Duchoňová

Kokosy na sněhu?

15.10.2015 v 9:48 | Karma: 33,41