Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Foto: Freeport módní show s Blankou Matragi - Znojmo 26.8.2011

V rámci módní přehlídky (která byla pro veřejnost zcela zdarma) vystoupil Petr Kolář, Petr Bende a Gabriela Gunčíková i exkluzivní host Blanka Matragi, která se v České republice představila znovu po pěti letech. Večerem provázela Gábina Partyšová a Dušan Binka. Velice silná atmosféra, akce měla obrovský náboj, modelky v šatech od Blanky Matragi léčí mou duši...
Autor: Libor Duchoň | sobota 27.8.2011 14:22 | karma článku: 14,08 | přečteno: 2283x
  • Další články autora

Libor Duchoň

Jak mě Pavel Šporcl opět dostal…

„Na perutích hudby do období baroka....“ aneb Jak mě Pavel Šporcl opět dostal... ̈ (celý nadpis) Po fantastickém výletě „na perutích do jiných sfér“ a ochutnávce houslové hry 21. století na premiéře úchvatného alba Sporcelain, se tentokrát vydáváme na perutích hudby do období baroka. Dnes to není cesta do neznáma... Tentokrát víme, nebo alespoň tušíme, co nás čeká. Všichni víme, kdo je Pavel Šporcl a co od něj můžeme očekávat při interpretaci klasických houslových skladeb. Mnozí jsme se už také setkali s profesionálním ansámblem Czech Ensemble Baroque Orchestra, který bude Pavla Šporcla dnešní večer doprovázet... a o hudebním období baroka slyšel určitě každý z diváků. Ale pro jistotu bych přece jen některá fakta připomenula.

29.7.2012 v 8:28 | Karma: 8,21 | Přečteno: 895x | Kultura

Libor Duchoň

Jak mě dostal Sporcelain aneb „Na perutích do jiných sfér………“

Léto. Prázdniny. Dvě obyčejná slova, která v sobě skrývají mimo jiné příslib dobré nálady se spoustou nových zážitků. Když se k těmto dvěma obyčejným slovům přidají slova Znojemský hudební festival, pak se náhle z obyčejných slov stanou slova neobyčejná...A všem, kdo už něco o Znojemském hudebním festivalu slyšeli je jasné, že bude o dobrou náladu postaráno a o nevšední zážitky nebude nouze. O jeden takový opravdu nevšední zážitek bych se s vámi chtěla podělit. Když mě můj kolega pozval na českou premiéru koncertního provedení alba Sporcelain Pavla Šporcla s návrhem, abych o svých zážitcích napsala článek, ke kterému přidá svoje fotografie, viděla jsem to velice skepticky. Nejsem žádná odbornice, abych mohla fundovaně napsat hudební recenzi...k tomu umět trochu hrát na housle a milovat hudbu nestačí.“Nebudeš psát žádnou hudební kritiku“, říkal kolega Libor.“Budeš psát,co budeš při koncertu cítit.“ „No to by šlo“, řekla jsem si, „zvlášť když emoce jsou moje specialita.“ A pak jsem se koukla do programu a srdce mi spadlo do kalhot...když se mi ho podařilo opět usadit na své místo, takhle jsem to celé prožila...

22.7.2012 v 14:15 | Karma: 10,47 | Přečteno: 1141x | Kultura

Libor Duchoň

ORLI ZNOJMO - KHL Medveščak Zagreb 2:5 22. 2. 2012 - foto

Branky a nahrávky: 39. Pláněk (Štach), 44. Podešva (Havlík) - 15. Trukhno (Siddall, Day), 16. Banham (Zanoski), 24. Prpic (Maculay, Kostovic), 38. Zanoski (Brine, Maculay), 44. Day (Letang, Trukhno). Rozhodčí: Gebei, Smetana - Hütter, Kovacs. Vyloučení: 7:11. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2729. Střely na branku: 37:35. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5. ORLI ZNOJMO: Čiliak – Stehlík, Pláněk, Štach, Bořuta, Škadra, Hájek, Sova – Danton, Bartoš, Kanko – Staněk, Pucher, Havlík – Beroun, Šeda, Lattner – Jarůšek, Videlka Komínek - Podešva.KHL Medveščak Zagreb: Kristan – Sertich, Martinovic, Letang, Pokulok, MacAulay, Rajsar, Sijan, Waugh – Kinasewich, Prpic, Banham – Trukhno, Day, Kostovic – Zanoski, Brine, Siddall – Blagus, Naglich, Kanaet. Martin Stloukal (Znojmo): Místo toho, abychom vedli po první třetině 2:0, tak prohráváme. Klukům nemůžu v podstatě nic vytknout, i když jsme propadli v obraně, protože to je v přemíře snahy. Každý to chce urvat. Dneska nemůžu říct proti klukům půl slova. Samozřejmě, byla tam jedna chyba, kterou jsem již tomu konkrétnímu hráči vyčetl na střídačce a ještě si s ním o tom promluvím. Dnes jsme neměli štěstí, ale bojujeme dál.

22.2.2012 v 20:14 | Karma: 6,38 | Přečteno: 556x | Sport

Libor Duchoň

ORLI ZNOJMO - EC REKORD-Fenster VSV 3:2

Branky a nahrávky: 20. Kanko (Škadra, Šeda), 41. Podešva (Pucher, Štach), 49. Bořuta (Stehlík, Haman) - 31. Shearer (Craig, Razingar), 60. Peintner (Mitchell). Rozhodčí: Kincses, Trilar - Hribar, Nemeth. Vyloučení: 8:9, navíc Weller (VIL) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2 654. Střely na branku: 40:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2. ORLI ZNOJMO: Čiliak – Stehlík, Hranáč, Pláněk, Štach, Bořuta, Škadra, Hájek, Sova – Danton, Haman, Staněk – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Šeda, Kanko – Komínek, Bartoš, Lattner. EC REKORD-Fenster VSV: Starkbaum – Kuznik, Unterluggauer, Bacher, Mitchell, Wiedergut, Altmann, Köfeler – Pewal, Kaspitz, Toporowski –Peintner, Damon, Weller – Razingar, Shearer, Craig – Petrik N., Toff, Petrik B. Martin Stloukal (Znojmo): Jsme za vítězství moc rádi, dva body jsme po prohře v Jesenici potřebovali. Většinu zápasu jsme byli lepším týmem, Villach nás přehrával asi jen sedm minut ve druhé třetině, z čehož vytěžil gól a nějaký tlak, kterému jsme odolali. Musíme teď čekat na úterní zápasy. Asi všichni budeme sledovat, jak bude hrát Villach, Graz a Vídeň, věřím však, že postoupíme. Mike Stewart (Villach): Podali jsme dnes dobrý výkon, tvrdě bojovali, ale vracíme se zpátky do Villachu bez bodu. Každý věděl, že dnes to je utkání, ve kterém musíme získat body, takže teď je to pro nás hodně těžké a dost to mrzí. Musíme se nyní připravit na úterní zápas.

14.2.2012 v 19:37 | Karma: 7,28 | Přečteno: 658x | Sport

Libor Duchoň

Dagmar Kludská ve Znojmě - foto

Dnes třináctého února jsem shodou několika událostí zhlédl, vyslechl a trochu nafotil vystoupení paní Dagmar Kludské ve Znojemské Besedě. Sice jsem neměl čas, byl jsem unaven, ale nakonec na paní Kludské byl přítomen. Co jsem si ze setkání odnesl? Pocit, že některým lidem je dobré se vyhnout, u jiných si je naopak třeba vážit jejich přítomnosti. Dnes večer jsem měl pocit, že bych si měl moc vážit pobytí v přítomnosti naší spisovatelky, umělkyně i věštkyně... Pozitivita, Osobnost, zkušenost, Lidskost a život.

13.2.2012 v 23:20 | Karma: 8,66 | Přečteno: 1064x | Kultura
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  14:47

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

„Mimořádně trapné“. Akademici a ekonomové kritizují úroveň Tulejových publikací

3. května 2024  14:09

Kandidát na ministra pro vědu, výzkum a inovace Pavel Tuleja publikoval své práce v potenciálně...

Na Česko loni útočili ruští hackeři. Nechte toho, vyzval je Černínský palác

3. května 2024  13:42,  aktualizováno  14:07

Za loňskými útoky na českou internetovou infrastrukturu stáli ruští hackeři, uvedlo ministerstvo...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 895x
Jsem ze Znojma. Focení je pro mě relax, i když se někdy při něm pěkně zpotím. Focení dává mnoha věcem a aktivitám smysl. Baví mě to. Vystudoval jsem FTVS UK. Jsem učitel na ZŠ, narozen ve znamení štíra.
(Autor mého profilového fota: http://www.vokurek.cz/ )

Seznam rubrik