Napsal mi pan Babiš

Tedy ne přímo, ale byl jsem detekován jako mnozí pražští občané začátkem září dopisem, který je zřejmě ve velkém počtu distribuován do schránek v domech v Praze. Pan Andrej Babiš je volebním lídrem nové politické strany ANO a utká se v našem hlavním městě s „těžkými“ vahami známých politických stran ODS paní Němcovou, TOP 09 panem Schwarzenbergem, ČSSD panem Zavadilem. Kdo vede pražské kandidátky stran, které se účastní, neznám. Myslím si, že je proti jmenovaným soupeřem rovnocenným. Za dva měsíce půjdeme my právoplatní voliči, občané České republiky opět k volbám, tentokrát předčasným. Bude nutné, potřebné a užitečné se zamyslet komu a které straně dát hlas a neopakovat tak volební divadélka, které zde již téměř čtvrt století předvádějí političtí klauni.

V dopise pana Andreje Babiše jsem si podtrhl čtyři úkoly, které bude chtít pan Babiš jako poslanec probojovávat, protože sám respektive jeho strana to samotná nedokáže. 1. Změnit a nastavit imunitu poslanců, aby se za ní nemohli schovávat a aby všichni poslanci veřejně vystavili svá majetková přiznání. 2. Chce usilovat o lepší výběr daní od velkých, neplatičů. Nevím zda má na mysli jenom daňové ráje nebo i mnoho neplatičů a daňových podvodníků u nás doma. A že jich je. Tím bude, jak napsal, více peněz na důchody a zabrání se dalšímu rozkrádání státu a peněz daňových poplatníků. S tím souvisí také i vytváření nových pracovních míst. 3.Neslibuje. Nejde do politiky kvůli penězům. Chce, aby se zde žilo lépe všem, aby naši mladí nemuseli odcházet za prací a výdělkem do jiných zemí. 4. Pokud neuspěje, uzná svoji chybu a z politiky odejde. Všechno, o co chce pan Babiš usilovat, bylo a je v programech i jiných politických stran. A skutečnost je nechvalná. Dá se věřit tomu, že je to jinak a dobře formulováno a že i odhodlání bude jiné, než těch letitých slibotechen. Podobně šly v letech minulých tehdy vzniklé nové strany, později však i neslavně zaniklé. Ať to byli Sládkovci, DEU, Zelení, VV, KDS, LB a další uskupení s ne zcela úspěšnými pokusy.

A tak budeme stát před otázkou, komu a které straně vhodit lístek do urny. Zodpovědnost za bývalé vládnutí, za destrukci ekonomiky. zadlužování státu a rodin, zdravotnické reformy, spíše reformy, církevní restituce, zhoršení životních standardů seniorů, svobodných matek, tělesně hendikepovaných, v podstatě celkovou antisociální politiku padá, i když ji nepřiznávají a nepřiznají na velké parlamentní strany ODS, ČSSD, po posledních volbách i na TOP 09, ale i na všechny dosavadní vlády. A těm bychom měli dát opět svůj hlas? Pan Kalousek hlásá, že volby budou bojem o svobodu. Ve skutečnosti hlas TOPce je umenšením svobody a zbavováním se svobody. O strmém pádu ODS není třeba se moc rozepisovat. U uměle vytvořené LIDEM jakbysmet. Věci veřejné šly do voleb jako, jak to nazvali někteří politologové a komentátoři, podnikatelský projekt v politickém hávu. Ale v období, kdy stanuly VV ve sněmovně v oposici udělaly několik pozitivních kroků. Ostatně, abychom byli spravedliví, nikoli všechno, co se v naší zemi stalo díky úsilí a snahám „obyčejných“ lidí, podnikatelů a živnostníků nacházející se většinou ve střední třídě, bylo škodlivé a špatné. Vznikly a byly vytvořeny, přes vesmírné krádeže a podvody, velké hodnoty. Naše města a obce se pozvedly, patříme k zemím bohatým, přes veškeré ponižující naříkání a stěžování.

A tak po nečase Nečasovo vládnutí, ale nejen pouze jeho, vykročme s chladným rozumem, kritickým i sebekritickým zamyšlením nad tím, co jsme vykonali a co chceme udělat. Nenechme propadnout ani jeden hlas, i když to je myslím mé bláhové přání, ale přece jenom, jednejme občansky a spravedlivě. Není to agitka ani pro jednu stranu. Všechny budou slibovat, všechny budou mít čtivé volební programy, všechny se budou tvářit, že to jsou právě ony, které to tady změní. Nebude tomu tak. Změnit to můžeme jedině my občané, když se budeme zúčastňovat více všeho dění a používat rozum a cítění zodpovědného a rozvážného hospodáře. 

Autor: Miloslav Dubsky | čtvrtek 5.9.2013 9:00 | karma článku: 8,74 | přečteno: 612x