Zeď kolem Evropy? Dobrý nápad.

„Nemůžete přece kolem Evropy postavit zeď..“ zaznělo od iniciátorky projektu s názvem Purpurová vlajka, podporující genderovou rovnost.  

Bývalá místopředsedkyně turecké Republikánské lidové strany, Ayca Akpek, obvinila EU z toho, že uplácí Turecko proto, aby vyřešilo problém s migrační krizí za ní. Akpek je znechucena tím, že EU se chová jako sobec bez ohledu na to, jak Turecko bude samo postiženo obří migrací, neboť už přijalo velký počet uprchlíků ze Sýrie, Afghánistánu a mnoha jiných zemí. Akpek tvrdí, že mnoho vzdělaných Turků podporuje a brání své menšiny jako jsou Kurdové, LGBT a prostě všech, kteří jsou nějakým způsobem terčem vládního útlaku. Zlobí se na Evropany, že jsou pokrytečtí, kapitalističtí a falešní ochránci lidských práv, protože se neuměli postarat ani o „své“ Romy. Evropa má muslimy integrovat, nikoliv je ponižovat. Chudí lidé v Turecku se prý domnívají, že demokracie je jen pro bohaté. Zároveň dodává, že turecká společnost stále toleruje kulturu trestů a násilí páchané na ženách. Není to jen násilí vůči ženám, je to též násilí žen vůči dětem. Fyzicky či sexuálně napadnout ženu je v turecké společnosti vnímáno jako právo manžela. Akpek tvrdí, že toto jednání nesouvisí s náboženstvím nýbrž s tím, že je turecká společnost nevzdělaná a zaostalá. (http://www.pritomnost.cz/cz/politika/1396-nemuzete-prece-kolem-evropy-postavit-zed)

 

Madam Akpek má jistě ušlechtilé pohnutky a snaží se, aby Turecko neprasklo ve švech pod náporem migrantů. Ovšem tato dáma zapomíná na to, že Evropa své bohatství a demokracii si musela tvrdě vybojovat a že ta cesta byla sakra dlouhá a místy hodně krvavá. Evropané nebudovali své bohatství a demokracii pro to, aby ji pak na podnose servírovali všem, kteří si o to jen řeknou. Evropané mají pořád ještě spoustu vlastních krizí, které musí řešit a je absolutně nemyslitelné, aby si k těm krizím nabalovali další a další krize. Pokud by madam Akpek zcestovala celou Evropu, viděla by na vlastní oči, jak se Evropa pod tlakem migrační krize pomalu, ale jistě rozmělňuje a tříští a jak její jednota utrpěla obrovskou ránu, kterou mistrně rozdloubávají a zvětšují další a další ostré nože. Evropa byla vždy otevřena rozumnému dialogu, pokroku, moderním technologiím, novátorským myšlenkám, a právě proto je pro Evropu nemyslitelné, aby se vrátila o sto či tři sta let zpátky jen proto, aby „zachránila“ bludařský, temný a násilnický třetí svět. Sama madam Akpek přiznává, že i Turecko je pořád temnou hlubinou, ve které možná už prosvítá sem tam inteligentní civilizovaný mozek, který odmítá nevzdělanost, násilí a teror, neboť jak je známo, propagandě temných a násilnických myšlenek se nejlépe daří tam, kde nevzdělaní lidé věří, že existují čarodějnice a draci. Pokud mohlo křesťanství projít reformou a středověk v Evropě je minulostí, měl by i islám projít podobnou osvětou a novátorstvím, aby se mohl ucházet o výdobytky, vzdělání a blahobyt evropské civilizace. Ovšem země třetího světa mají před s sebou ještě dlouhou cestu, než budou schopny vůbec chápat a respektovat principy, priority, zákony a kulturu Evropanů, zrovna tak jako mají před s sebou dlouhou cestu o odpuštění a vlastní duševní reinkarnace a uvědomění si, že svět se už nachází v 21. století. Tudíž nejvyšší čas na to, aby byl svět jednotně ve vyšším stupni vyspělosti anebo postavil kolem svých stupňů vyspělosti opravdu pevné zdi.

                                                          -ed-

 

 

Autor: Eva Dreyová | sobota 28.5.2016 20:26 | karma článku: 35,15 | přečteno: 1398x
  • Další články autora

Eva Dreyová

Jak se to dělá po americku

20.9.2017 v 20:07 | Karma: 29,22

Eva Dreyová

Motýlí dilema

19.9.2017 v 13:36 | Karma: 17,01

Eva Dreyová

Poselství

12.9.2017 v 13:00 | Karma: 20,77