Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemělo to být "survivalistův"?

Jinak americký ekonomický komentátor Barry Ritholtz napsal v roce 2010 zajímavý blog na podobné téma:

http://www.ritholtz.com/blog/2010/09/you-vs-corporations/

0 0
možnosti
ED

E26v17a 39D59r30e71y84o76v90á

16. 12. 2015 18:24

Slovo survival je z angličtiny a v přesném významu Survive znamená "přežít", takže výraz survivalův můžeme nechat tak jak je v mém nadpisu, survival tedy znamená "přežívání", neboli kdo nejdéle přežije po nějaké katastrofě či v přírodě atp. :-), děkuji za tip, článek si přečtu :-)

0 0
možnosti
Foto

Korporátní identita:

"úroveň ztotožnění se jednotlivých členů s hodnotami korporace, firmy, organizace, specifické skupiny, společnosti, národa a jejich prezentace"

Svět byl korporátním vlastně od doby, kdy se pralidé začali sdružovat do rodů a klanů, pak do kmenů, národů ....

Avšak i zvěř stádně žijící žila v korporacích. A i u nich byla příslušnost ke stádu či smečce nadřazována nad vlastní individualitu. Z důvodů zachování rodu a bezpečnosti.

1 1
možnosti
ED

E96v67a 74D87r96e76y96o22v70á

16. 12. 2015 17:54

Prosím vás, korporace - corporation je obchodní společnost, bývá obvykle i akciová společnost, zvířata nebudou zakládat akciovky, zrovna tak jako tlupy darwinových lidoopic, navíc globalizace a nadnárodní společnosti-korporace je fenomén, který startoval až od druhé poloviny 20. století, pletete opět jablka a hrušky, mícháte do toho sem navíc tradice a korporativní systém.. korporátní identita se týká jednotlivců, nikoliv celých národů, nebo celého stáda zvířat, šmarjáá, lidi držte mě! ..už jste někdy viděl celý národ v jedné akciovce nebo stádo žiraf? 8-o Vždyť vy ani nerozumíte tomu, co jste si sám opsal, to se mně snad zdá ! -ed-

3 0
možnosti
Foto

"Nežijete v demokracii, žijete v korporátním světě. Žijete ve světě neoliberalismu, militarismu a globalizace."

Fajn, a v jakém světě žijete Vy?

1 0
možnosti
RP

Pěkný socialistický blábol.

Přesně tam nás socialističtí a zelenorudí bruselští komunisté chtějí mít. Odmítat všechno, co se týká pokroku a volného obchodu a udělat tak z Evropy zaprděnou zaostalou bezvýznam,nou část světa bez globálníého vlivu obehnanou železnou oponou cel a dalších obchodních omezení.

1 5
možnosti
ED

E24v76a 17D79r64e92y38o19v61á

16. 12. 2015 8:17

Vy mně připomínáte všechny ty lidi, kteří jásali, že Marie Terezie byla osvícenecká panovnice a myslela na svůj lid, protože zavedla povinnou školní docházku a vůbec tak nějak to uměla s reformami ;-). Ano, ona byla osvícenecká panovnice ovšem nikoliv z lásky k lidu, nýbrž z lásky k trůnu a militarismu. Ono mít vojáky, kteří umí počítač a psát není k zahození, zvláště když prohráváte a ztrácíte území, taky zavádění byrokracie v širokém rozsahu se s analfabety, zrovna tak jako válka, dělá fakt těžko ;-), nakonec se snažila dokonce ostří těch reforem tlumit, leč už bylo pozdě.. ;-)..to je moje odpověď na váš názor, kdybyste můj příspěvek s Marií Terezií nepochopil, nebudu se zlobit :-)

6 0
možnosti
PB

P61e18t11r 48B27ý82č31e39k

15. 12. 2015 23:11

Vystihla jste to přesně, tento systém neoliberalismu je ovšem možný pouze na základě kapitalismu, který se později přesune do imperialismu a následný vývoj je už jen krůček od neoliberalismu. Kdokoliv, kdo tyhle hodnoty nesdílí je automaticky pomocí médií zaškatulkován do role potížisty - příkladem je toho Ruská federace. Základní otázku si ovšem musí položit všichni z nás.. Z kama to přišlo ? Já jsem zastánce názoru, že USA je to nejhorší co může být v novodobé historii, protože právě USA začalo s rozšiřováním této pseudodemokracie a kdo není loutkou USA je pro USA nepřítel. Každé státní zřízení má své pro a proti, ale opravdu chceme žít ve světě ovládaném penězi a nadnárodními korporacemi, které drží veškerou moc pevně v rukách ? ..

5 1
možnosti
RH

RF má právě perfektní možnost vybudovat lepší systém (jde na to přes pravoslaví a etnický nacionalismus). Ale ona zatroleně ta neoliberální ekonomika šlape a Rusko se potácí na okraji propasti jen proto, že s těmi strašnými neoliberály nemůže moc kšeftovat. Budu dál sledovat RF, jestli poletí nahoru, nebo do propasti... :-)

0 1
možnosti