Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Tento způsob prezentace islámu mi připadá poněkud nešťastný. Za prvé to není vůbec i islámu, ale o věcech z islámu vycházejících. Za druhé, Výuka by měla být ne o vnějších projevech, ale o podstatě. Učitelka tam totiž mohla přijít také jako harémová tanečnice, což by vypadalo zase jinak. Podstata islámu však nespočívá ve vnějších projevech, ale v jeho učení. Navíc, současné oblečení muslimek vychází z předislámské doby, kdy to byla ochrana v pouštním podnebí, nicméně toto oblečení tehdy ženy mohly nosit anebo nemusely. Osobně se domnívám, že typ oblečení pytlenka, byl používán v případě písečných bouří. Prostě učitelka od počátku jednala špatně.

0 0
možnosti
ED

E61v11a 33D10r39e47y54o74v71á

23. 10. 2015 15:51

Pane Kavko, my jako diskutéři či rodiče dětí přece nemáme k dispozici přesné osnovy, jak mají probíhat hodiny dějepisu na ZŠ sedmých tříd v demokracii. Tudíž Vaše poznámka je jistě přínosem, ovšem koncept jak má vypadat vyučování a dle jakých osnov probíhá, to je v kompetenci  Ministerstva školství a pedagogů atd.. a pokud se zeptáte jakéhokoliv žáka sedmé třídy na názor, jak na by na něho působila výuka Islámu v nikábu a s modlitbou, řekne Vám většina, že jako cituji: "..fakt dobrej úlet".."zábava vole", "kravina ten Islám.." "..úča se zbláznila..", stačí Vám tenhle průzkum sedmáků z Prahy? Názory trutnovských sedmáků  nemám k dispozici, ovšem reakce budou asi podobné :-)  -ed-

0 0
možnosti
JZ

Ale většině lidí nevadí, že tam přišla v nikábu.

Vadí jim, že si potom názorně prožívali modlitbu k opravdu ne zrovna ctnostmi oplývající osobě a že podobně prakticky nevyučuje i o ostatních náboženstvích.

2 0
možnosti
MK

Nevím, zda se démon jménem Alláh dá nazývat osobou ;)

0 0
možnosti

Pokud paní učitelka chodí do hodiny v uniformě dozorkyně SS a s německým ovčákem, když dětem vysvětluje fašismus, pak je její názorná ukázka islámu v pořádku.

3 0
možnosti
MK

S malou poznámkou. Uniformy dozorkyň SS byly na rozdíl od burky apod. typů oblečení muslimek slušivé

2 0
možnosti
JS

Samozřejmě nemám rád islám, ani nechci muslimy v Evropě. Ale tentokrát dávám paní Drunecké za pravdu. Je příliš mnoho hysterie kolem počinu paní učitelky.. Někteří diskutéři už si nevidí do pusy. :-/

4 1
možnosti
ED

E52v20a 85D73r20e11y12o90v70á

23. 10. 2015 15:13

Pane Svobodo, je to marný, já jdu na kafe a Vy si dejte taky něco dobrýho, víc už stejně udělat nemůžeme ;-) karmu Vám nedám, vypadalo by to, že si nadržuji [>-];-D

1 0
možnosti
Foto

Paní učitelka se "pranýřování" vystavila sama a jistě to jako dospělá osoba mohla předpokládat. Kdyby toto "oživení" výuky uspořádala kdykoliv jindy, asi by to proběhlo bez povšimnutí a skutečně by se to dalo brát jako zpestření - ovšem zhostit se tohoto v době, kdy eskaluje ojedinělý kulturní a společenský konflikt, kdy se společnost zmítá v obavách z islamizace a kdy se odehrává v evropských dějinách něco nevídaného? 

Pokud paní učitelka žije v této zemi a na této planetě, musela vědět, že se hrne do provokace těžšího kalibru. Neznám v současné době vyexponovanější téma, než je islám.

*Mimochodem, pedagogové by měli být nositeli objektivity, alespoň v rámci výuky. Pokud má někdo sympatie či antipatie vůči společenským aktuálním jevům, měl by si je odnášet do sborovny, nikoliv do třídy. To samé se často dělo v období volby prezidenta, bohužel.

8 0
možnosti

J10a25n 74Š52p81a12t19n63ý

23. 10. 2015 14:15

presne, když se vyskytne nejaky problém, je lepsi o nem mluvit, co nejmene  .... a ve jmenu objektivity ..... prominte, ale to, co pisete, nemůžete prece myslet vazne, ne?

0 1
možnosti
JC

Co jsem si přečetl jinde: rád bych se zúčastnil hodiny, kdy bude paní učitelka učit o Adamitech.:-P

4 0
možnosti
PB

...... "přijímám";-D!

1 0
možnosti
HN

H24o55n66z26a 10N64o76v40á47k

23. 10. 2015 13:25

Paní učitelka pouze demonstrovala přísloví ,,co se v mládí naučíš.......

0 0
možnosti
JC

Kdyby v islámské zemi při podávání informací o křesťanství učili žáky přežehnat se, byla by učitelka popravena zcela jistě a žáci možná také.

5 0
možnosti

J95a84n 90Š77p13a48t46n52ý

23. 10. 2015 14:17

... a kdyby v KLDR někdo na hrad povesil trenky, tak ho popravi protiletadlovou raketou ...

1 0
možnosti
MK

Nikdo neví přesně, jak kompletní informaci učitelka podala, ale lze odhadnout, že hrůzy, kterých je islám schopen a hlavně, že jsou dle návodu z Koránu, nebyly na programu dne. Zcela jistě je však špatně, že nechala modlící akt vykonávat děti samotné. Jistě by stačilo, kdyby názornost předvedla sama.

2 0
možnosti
ZK

Tady na diskusi je tedy vystudovaných pedagogů, co vědí jak a co učit ;-D

0 1
možnosti
VV

Tak hlavně matematiku by měla ta matikářka učit. S tou mají děcka problém hlavně pro ubohou úroveň výuky na ZŠ. Ovšem předvádět se v hábitech, to jim jde skvěle.

4 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 777x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-