Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Tento způsob prezentace islámu mi připadá poněkud nešťastný. Za prvé to není vůbec i islámu, ale o věcech z islámu vycházejících. Za druhé, Výuka by měla být ne o vnějších projevech, ale o podstatě. Učitelka tam totiž mohla přijít také jako harémová tanečnice, což by vypadalo zase jinak. Podstata islámu však nespočívá ve vnějších projevech, ale v jeho učení. Navíc, současné oblečení muslimek vychází z předislámské doby, kdy to byla ochrana v pouštním podnebí, nicméně toto oblečení tehdy ženy mohly nosit anebo nemusely. Osobně se domnívám, že typ oblečení pytlenka, byl používán v případě písečných bouří. Prostě učitelka od počátku jednala špatně.

0 0
možnosti
ED

E20v98a 66D55r27e30y36o76v96á

23. 10. 2015 15:51

Pane Kavko, my jako diskutéři či rodiče dětí přece nemáme k dispozici přesné osnovy, jak mají probíhat hodiny dějepisu na ZŠ sedmých tříd v demokracii. Tudíž Vaše poznámka je jistě přínosem, ovšem koncept jak má vypadat vyučování a dle jakých osnov probíhá, to je v kompetenci  Ministerstva školství a pedagogů atd.. a pokud se zeptáte jakéhokoliv žáka sedmé třídy na názor, jak na by na něho působila výuka Islámu v nikábu a s modlitbou, řekne Vám většina, že jako cituji: "..fakt dobrej úlet".."zábava vole", "kravina ten Islám.." "..úča se zbláznila..", stačí Vám tenhle průzkum sedmáků z Prahy? Názory trutnovských sedmáků  nemám k dispozici, ovšem reakce budou asi podobné :-)  -ed-

0 0
možnosti
JZ

Ale většině lidí nevadí, že tam přišla v nikábu.

Vadí jim, že si potom názorně prožívali modlitbu k opravdu ne zrovna ctnostmi oplývající osobě a že podobně prakticky nevyučuje i o ostatních náboženstvích.

2 0
možnosti
MK

Nevím, zda se démon jménem Alláh dá nazývat osobou ;)

0 0
možnosti

Pokud paní učitelka chodí do hodiny v uniformě dozorkyně SS a s německým ovčákem, když dětem vysvětluje fašismus, pak je její názorná ukázka islámu v pořádku.

3 0
možnosti
MK

S malou poznámkou. Uniformy dozorkyň SS byly na rozdíl od burky apod. typů oblečení muslimek slušivé

2 0
možnosti
JS

Samozřejmě nemám rád islám, ani nechci muslimy v Evropě. Ale tentokrát dávám paní Drunecké za pravdu. Je příliš mnoho hysterie kolem počinu paní učitelky.. Někteří diskutéři už si nevidí do pusy. :-/

4 1
možnosti
ED

E58v40a 55D98r58e59y57o78v20á

23. 10. 2015 15:13

Pane Svobodo, je to marný, já jdu na kafe a Vy si dejte taky něco dobrýho, víc už stejně udělat nemůžeme ;-) karmu Vám nedám, vypadalo by to, že si nadržuji [>-];-D

1 0
možnosti
Foto

Paní učitelka se "pranýřování" vystavila sama a jistě to jako dospělá osoba mohla předpokládat. Kdyby toto "oživení" výuky uspořádala kdykoliv jindy, asi by to proběhlo bez povšimnutí a skutečně by se to dalo brát jako zpestření - ovšem zhostit se tohoto v době, kdy eskaluje ojedinělý kulturní a společenský konflikt, kdy se společnost zmítá v obavách z islamizace a kdy se odehrává v evropských dějinách něco nevídaného? 

Pokud paní učitelka žije v této zemi a na této planetě, musela vědět, že se hrne do provokace těžšího kalibru. Neznám v současné době vyexponovanější téma, než je islám.

*Mimochodem, pedagogové by měli být nositeli objektivity, alespoň v rámci výuky. Pokud má někdo sympatie či antipatie vůči společenským aktuálním jevům, měl by si je odnášet do sborovny, nikoliv do třídy. To samé se často dělo v období volby prezidenta, bohužel.

8 0
možnosti

J61a60n 84Š57p16a72t39n97ý

23. 10. 2015 14:15

presne, když se vyskytne nejaky problém, je lepsi o nem mluvit, co nejmene  .... a ve jmenu objektivity ..... prominte, ale to, co pisete, nemůžete prece myslet vazne, ne?

0 1
možnosti
JC

Co jsem si přečetl jinde: rád bych se zúčastnil hodiny, kdy bude paní učitelka učit o Adamitech.:-P

4 0
možnosti
PB

...... "přijímám";-D!

1 0
možnosti
HN

H67o26n52z31a 96N78o70v51á52k

23. 10. 2015 13:25

Paní učitelka pouze demonstrovala přísloví ,,co se v mládí naučíš.......

0 0
možnosti
JC

Kdyby v islámské zemi při podávání informací o křesťanství učili žáky přežehnat se, byla by učitelka popravena zcela jistě a žáci možná také.

5 0
možnosti

J80a40n 15Š19p67a94t71n94ý

23. 10. 2015 14:17

... a kdyby v KLDR někdo na hrad povesil trenky, tak ho popravi protiletadlovou raketou ...

1 0
možnosti
MK

Nikdo neví přesně, jak kompletní informaci učitelka podala, ale lze odhadnout, že hrůzy, kterých je islám schopen a hlavně, že jsou dle návodu z Koránu, nebyly na programu dne. Zcela jistě je však špatně, že nechala modlící akt vykonávat děti samotné. Jistě by stačilo, kdyby názornost předvedla sama.

2 0
možnosti
ZK

Tady na diskusi je tedy vystudovaných pedagogů, co vědí jak a co učit ;-D

0 1
možnosti
VV

Tak hlavně matematiku by měla ta matikářka učit. S tou mají děcka problém hlavně pro ubohou úroveň výuky na ZŠ. Ovšem předvádět se v hábitech, to jim jde skvěle.

4 0
možnosti