Junckerova vize a zaťatá pěst směrem k Británii

Zaujal mě článek (jak jinak na PL) „Strašná firgurka. Jestli se neupije přivede EU k smrti.“ To, že má v rukou takovou moc nad Evropou silný alkoholik, je už samo o sobě alarmující, to je fakt.

Toxická osobnost – to sedí. To se publicista Kechlibar trefil.

Někteří nechápou politické snahy pana Junckera. Já ho chápu. Už jsem si některé puzzle složila. Drží se totiž jako klíště plánu, který byl dopodrobna zpracován už před mnoha a mnoha lety a to po druhé světové válce, možná i ještě dříve, protože Hitler prohrál válku a poválečná kořist se musela chtě nechtě dělit. Rusko mělo své nároky zrovna tak jako USA. Jenomže Rusko jelo jinou ideologii než USA a tak proti sobě stanuli jako dva největší rivalové kapitalismus a socialismus. A tak se pokračovalo v boji i po druhé světové válce. Jednalo se o plán politiky NATO, šlo o vojenskou doktrínu a vojenskou strategii NATO pro Evropu pod taktovkou USA. Měla to být tzv. „pružná reakce“ proti evropským státům, tedy tenkrát v poválečných létech hlavně proti těm socialistickým.

Jde v podstatě o jednoduchý plán. Politika světovlády imperialismu USA, globální strategie USA, vojenská strategie opřená o jaderný potenciál. Nejdříve se jednalo a tzv. „východoevropskou koncepci“. Vznikl zvláštní pakt mezi USA a západním Německem. Jednalo se o tzv. předmostí. Tedy jasně formulovaná koncepce západní Evropy a jádrem pak byla hegemonie nad západní Evropou. Cílem byl západoevropský mocenský blok pod západoněmeckým vedením s vlastním jaderným potenciálem, čímž vzniknou Spojené státy evropské. Počítalo se, že Evropa bude figurovat jako třetí velmoc (v podstatě Třetí říše, přesně jak plánoval Hitler, to je neuvěřitelný, už chápu proč byla literatura Hitlera zakázaná) vedle USA a Ruska. Šlo o koncepci západní Evropy pod taktovkou politiky a strategie v rámci NATO, tedy politické, ekonomické a vojenské sjednocení – dnešní EU, která se v budoucnu přetransformuje na Spojené státy evropské? Pak tedy šlo o tzv. fázi „konsolidace“ což znamenalo uchvácení národního hospodářství vybraných států Evropy nadnárodními korporacemi – monopoly? Státně monopolistický systém vládnutí? Proto nemá skoro žádný evropský stát už pořádnou armádu, proto nemá už ani silné hospodářství, o vlastní národní politice ani nemluvě a proto je mnoho států závislých na dotacích, protože jedině tak se dají v míru ovládat a kočírovat.

Tím, že Anglie teď vybočila z řady, jsem zvědavá, jak teď špičky EU budou kočírovat dál imperialistickou politiku expanze v Evropě. Jakmile se začne EU drobit a trhat jak to bude s tímhle dlouholetým plánem? Co to pro nás bude znamenat? Máme nějaké záruky, že nebude válka, jak o tom mluví někteří vojenští experti? Jsem zvědavá na Poláky. Prý chtějí vstoupit do eurozóny. A taky jsem zvědavá, jak pan Juncker a ostatní špičky z EU vnutí všem euro, protože Dánové a Švédi asi euro chtít nebudou. Já si tedy myslím, že v rámci světového míru, by se měl veškerý toxický odpad z Bruselu odvézt na skládku.

 

-ed-

Autor: Eva Dreyová | pátek 1.7.2016 18:56 | karma článku: 34,73 | přečteno: 1471x
  • Další články autora

Eva Dreyová

Jak se to dělá po americku

20.9.2017 v 20:07 | Karma: 29,22

Eva Dreyová

Motýlí dilema

19.9.2017 v 13:36 | Karma: 17,01

Eva Dreyová

Poselství

12.9.2017 v 13:00 | Karma: 20,77