Je nám vlastní vizuální projev.

Propašování „atomového“ výbuchu do ČT už vyšumělo, úprava pražských semaforů taky, pozměňování občanek taky – co dál, kluci? Musíme se zase zviditelnit, jinak po nás za chvíli neštěkne ani pes.  

 Spidermany ze skupiny Ztohoven štve prezident ČR. Štve je a štve, už to nemohli absolutně vydržet a jelikož je jim vlastní vizuální projev, koumali a koumali až vykoumali, že vymění prapor hlavy státu za obří červené trenýrky. Štve je i prezident Putin, štve je i Čína, štvou je diktátoři, štve je prostě tolik věcí, že je to až patologické. A jelikož nemůžou vizuální projev svých frustrací, kterých je hodně, což je spíše práce pro psychology než právníky, rozesít po světě jinak, než přes internet, je třeba jednat. A jelikož na Hradě je díra v bezpečnosti, je jednoduché si vybrat jako cíl českého prezidenta než ruského a navíc ten ruský by s nimi slitování neměl a v Číně by to taky neustáli, ani s právníkem.

Standarta při tom vizuálním projevu uletěla, nikdo neví kam, a nikdo si tím zřejmě hlavu neláme. Prapor sem, prapor tam, hlavně, že neuletěly nikomu trenýrky. Aby svůj čin co nejlépe ospravedlnili v očích veřejnosti, obhajují se tím, že je jim vlastní právě ten vizuální projev, že lešení přistavené na Hradě pro ně byla výzva v podobě hozené rukavice a to prostě museli přijmout a že jsou umělci, tudíž je pod jejich uměleckou úroveň spadnout do stylu rétoriky a argumentace. Nemají rádi prezidenta Zemana a museli mu to dát ostentativně najevo hlavně tak, aby se co nejlépe zviditelnili nejen doma, nýbrž i v zahraničí. Konkurenční boj známe všichni, od obyčejného dělníka až po papeže. A umělci se musí rvát o to víc, pokud v té záplavě všeho možného, čemu se dnes říká umění, chtějí nějak uspět a zviditelnit se. Není to báječné, když si vás všímají americké a jiné agentury? No nekup to! A vůbec nejlepší zviditelnění pro takové umělecké typy, když nejste žena, nemáte míry BB nebo MM, je to, že se začnete zviditelňovat tak, aby to zasáhlo do politického spektra takovým způsobem, že budete veřejností vnímán nejdříve jako roztomilý, vtipný, nápaditý recesista, a když přijde nějaký trest, tak později jako mučedník a hrdina, budete oslavován. Tohle skoro vždycky funguje a na tomhle už postavili svoji image lecjaké osobnosti nejen z uměleckého světa . Pokud jde jen o vizuální projev i advokát s tím může pracovat do alelůjá, pokud navíc je blízký jejich aktivitám. Správně říká pan Žílka (který už dostal od právníka instrukce, co má vypovídat do médií), že čeká, jak se věc vyvine, jak budou reagovat vyšetřovací složky, zda začne nějaký hysterický hon (všimněte si toho zabarvení – hysterický – jako by Zákon ČR byl hysterický) nebo se to v klidu vyřeší. Pan Žílka má zřejmě docela dobrého právníka, neboť se nechal slyšet cituji: “.. že následující vývoj považuje i za jakousi společenskou sondu..“ – velmi chytře řečeno a alibismus z toho tryská všemi směry. Společenská sonda, i vy kujóni.

V každém případě, ať si každý z vás myslí cokoliv a bude slyšet na cokoliv, ty trenky nebyly jen urážkou prezidenta, který vás štve, ani urážkou Číny, která vás štve, ani urážkou prezidenta Putina, který vás štve, ani diktátorů, kteří vás štvou, ty trenýrky symbolizují hlavně to, v jakém uměleckém, politickém a bezpečnostním marastu všichni žijeme a ti nihilisté spidermani to navíc díky internetu dali vědět celému světu. Ten vzkaz zní asi nějak takhle: „Tady si můžete už dělat co chcete, protože nás všechno štve a nic neuznáváme..“

 

                                                                         -ed-

 

 

 

 

Autor: Eva Dreyová | pondělí 21.9.2015 15:32 | karma článku: 16,97 | přečteno: 351x
  • Další články autora

Eva Dreyová

Jak se to dělá po americku

20.9.2017 v 20:07 | Karma: 29,22

Eva Dreyová

Motýlí dilema

19.9.2017 v 13:36 | Karma: 17,01

Eva Dreyová

Poselství

12.9.2017 v 13:00 | Karma: 20,77