Golf mezi kapkami deště (fotoblog)

Prší? A já vás chci vzít na golfové hřiště, co mě to napadlo? No schválně pojďte se mnou - zdá se, že ten déšť trochu ustává...

          Mistrovské golfové hřiště u Kunětické Hory je 18jamkové a splňuje všechny požadavky a standardy moderního golfového areálu. Autorem golfového hřiště, které bylo  otevřeno v září 2007 u obce Dříteč na Pardubicku, je špičkový australský golfový designér Graham Marsh, který má za sebou výstavbu více než 80 golfových hřišť po celém světě.

          Když se ho ptali, proč právě zde navrhl tak obtížné písečné bunkery, jen pokrčil rameny. Právě se prý nepohodl s manželkou,  a tak navrhl bunkery podle svého momentálního rozpoložení.. Písek v těchto bunkerech musel být namíchán v poměru 60 : 40 ze dvou druhů písků, aby nebyl tak bílý - a aby za slunečného počasí neoslňoval hráče. To nám ale dnes hrozit rozhodně nebude, stále prší.

           Svojí délkou patří golfové hřiště Kunětická Hora mezi nejdelší golfová hřiště v České republice.

         Pro design golfového hřiště je typické množství členitých písečných bunkerů, zvlněné fairwaye a víceúrovňové velké greeny. Hřišti se  mezi golfisty začalo obecně přezdívat Vítr na „Kuňce" a můžete si zde zkusit zahrát golf v každém ročním období a za každého počasí.

 

 

 

 

Autor: Dagmar Drobná Kubalík | středa 20.5.2015 16:12 | karma článku: 9,64 | přečteno: 479x