Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Největší defraudant Českého zdravotnictví Julínek

Má plnohodnotnou náhradu - senátorku Filipiovou

 

Konec roku 2008 se zdál být pro občany velice šťastný.

Sněmovna zrušila kompletně všechny poplatky ve zdravotnictví.

Ti poslanci, kteří pro zrušení hlasovali vyslyšeli hlas lidu a dali mu pěkný dárek k vánocům. I nový rok začal velice slibně. Premiér Topolánek odvolal největšího korupčníka Českého zdravotnictví, ministra MUDr. Tomáše Julínka, který chtěl svými pseudoreformami zdravotnictví v podstatě vytunelovat na úkor pojištěnců, z nichž někteří do tohoto solidárního systému platili desítky let. Byla to právě činnost a chování Julínka kdo ODS prohrál jak krajské, tak senátní volby. Navíc to nebyla prohra, to byl výprask.

 

Zdálo se, že si Topolánek vzal ponaučení z rozporu mezi předvolebními sliby (nebude se zvyšovat finanční spoluúčast občanů) a skutečností – zavedení regulačních poplatků a poplatků za recepty a pobyt v nemocnici. Bez výjimek pro všechny, včetně kojenců a lidí nemohoucích. Byl to jenom sen. Topolánek se otřepal a provedl jenom kosmetické změny ve vládě.

Největší důraz kladl nato, že v činnosti Julínka bude důsledně pokračovat jako ministryně zdravotnictví senátorka ing. Daniela Filipiová. Proč mluvím o defraudaci zdravotnictví: Jestli je něco co bylo takřka beze zbytku pořízeno z peněz daňových poplatníků, tak je to systém zdravotního pojištění a vše co na něj navazuje.

Po únoru 1948 se systém zdravotního pojištění propracoval během několika desítek let ke slušným světovým standardům. Některé oblasti zdravotní péče patřily ke světové špičce. Očekávám spoustu výhrad (především ideologicky zabarvených) k tomuto tvrzení. Úroveň zdravotní péče každé země je závislá na ekonomické vyspělosti, hospodářských výsledcích a systému daní. Po téměř dvaceti letech budování kapitalismu jsme se přiblížili k vyspělým zemím světa, a teď bych se nerad dopustil nepřesnosti, jestli to bylo o píď nebo o dvě pídě.

Problémy s financováním zdravotnictví mají všechny země, včetně těch nejvyspělejších. Jak si s těmito problémy poradit zásadně a jednou provždy přišel Julínek a jeho parta Timurovců. Je to tím, že se zdravotní péče zneužívá.

A tomu je třeba zabránit a zdravotnictví hlavně zprivatizovat. Ale protože ty, kteří zdravotnictví zneužívají neuměl označit a pojmenovat, potrestal kolektivně všechny a zavedl regulační poplatky a další opatření výše uvedená. Kde je demokracie, liberalismus, lidská práva atd ?? Právo regulovat návštěvy pojištěnce u lékaře nemá nikdo. A už vůbec ne Julínek ani jako ministr zdravotnictví. Vždyť disponuje silou hlasu nula celá – nějaká ta pětimiliontina hlasu z portfolia plátců zdravotního pojištění. Protože je ale odvážný, troufl si na děti a důchodce.Předpokládal bych, že jako nesmiřitelný obhájce soukromého vlastnictví by si vyžádal alespoň kvalifikovaný dvoutřetinový souhlas vlastníků, tj. pojištěnců, k tomu co provedl. Trestat se může jenom viník.Ten se musí v civilizované zemi označit a následně usvědčit. To ale Julínek neumí. Od většiny lékařů, kteří působí ve zdravotnictví ještě z doby před listopadem 89 víme, že tehdy se zdravotní péče v takové míře nezneužívalo. Je to výdobytek kapitalismu. Dal se lidem prostor a končilo to tak, že dokonce firmy posílali své zaměstnance na neschopenky aby si ekonomicky ulehčily. Za recept a pobyt v nemocnici se platilo již za komunistů a lékaři byli kontrolování zda nevystavují příliš mnoho neschopenek. Pokud toto pan Julínek neví, tak toho ví opravdu málo.Zrušili to polistopadové vlády. Zdravotní pojištění je založeno na solidárním systému.

Nejsou-li peníze, je systémově správné zvýšit výši pojistného. Při zvýšení  o 100 korun měsíčně u 5 mil. zaměstnanců, je to přes pět miliard korun. Plus administrativní poplatek za recept a poplatek za stravu v nemocnici, což mělo mezi občany většinovou podporu, mohl nás Julínek ušetřit všech těch nechutných tahanic. Bez viny nejsou ani sociální demokraté. Svým neuváženým majetkovým převodem nemocnic a dalších zařízení na kraje, namísto jenom práva hospodaření, vyvolali nezřízenou chuť zdravotnictví vytunelovat. Zrůdnost až zvrácenost toho co Julínek zavedl vidíme nejlépe nyní, na epidemii chřipky. Kolik z onemocnělých si ji zavinilo samo? Daňoví poplatníci – pojištěnci však ještě vyhráno nemají. Julínkův spojenec Topolánek chce jeho dílo dokončit a přizval si k tomu senátorku  Filipiovou, která již deklarovala, že bude s Julínkovou partou pokračovat v započatém díle. Navíc začíná nekorektně hrát k dosažení tohoto cíle i se svým tělesným handicapem. Analytici hledají příčinu, proč občané takovým způsobem reagovali na „pouhý“ třicetikorunový poplatek. Nebyla to reakce na třicet korun, ale reakce na to, že jsou jim brány poslední dvě sociální jistoty, které jim po dvaceti letech transformace na kapitalismus zůstaly.

Jsou to jistoty zdravotního a sociálního pojištění. 

 

Zbyšek Dřevojan.

 

 

foto autor

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zbyšek Dřevojan | středa 28.1.2009 17:55 | karma článku: 25,46 | přečteno: 2162x
  • Další články autora

Zbyšek Dřevojan

Na Zemana platí jedině Zeman

Staré přísloví říká: Na hrubý pytel hrubá záplata. V tomto případě na politického slona v porcelánu platí jedině Zemanovo kladivo na Zemana.

22.1.2014 v 17:56 | Karma: 20,16 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Pour Félicité 2014

Vážení a milí návštěvníci mého blogu. Chtěl bych se s vámi opět po roce podělit se svými dojmy, zkušenostmi, prožitky a myšlenkami, které v uplynulém roce prošly mým životem a mojí myslí i duší.

5.1.2014 v 18:39 | Karma: 10,08 | Přečteno: 536x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Nejvyššího žalobce Zemana EXKLUZIVNÍ klub

V pátek 6. prosince 2013 vydal mluvčí Nejvyššího soudu ing. Petr Knötig TZ, že NS odmítl dovolání Nejvyššího žalobce Zemana v neprospěch tří policistů ze Znojma.

9.12.2013 v 18:51 | Karma: 13,87 | Přečteno: 640x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Císař Josef II, jeho reformy, vztah k církvi, státu a lidem

V posledních letech koaliční vlády byli jsme terčem různých reforem i pseudoreforem. Není jistě na škodu hledat poučení v dějinách. Doba Josefa II je přímo ideální.

29.11.2013 v 18:56 | Karma: 25,16 | Přečteno: 4412x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Dejte Babišovi co je Babišovo a zbytek ostatním.

Volby skončily, karty jsou rozdány a nastává kupčení mezi zvolenými. Hlavní aktéři: ČSSD – vítěz voleb de jure, Babišovo ANO vítěz voleb de fakto. Světla ramp jsou rozsvícena.

22.11.2013 v 18:23 | Karma: 13,96 | Přečteno: 731x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Senát schválil novelu, která usnadní podmínky uplatnění zubařů ze zemí mimo EU

29. května 2024  12:34

Senát podle očekávání potvrdil souhlas se svou novelou, která má usnadnit zapojení zubních lékařů...

Těsně před volbami se Sněmovna na žádost ANO vrátí k migračnímu paktu

29. května 2024  12:32

Vrcholem kampaně opozice před volbami do Evropského parlamentu bude mimořádná schůze Sněmovny,...

Kvůli ministrům NATO budou v akci stovky policistů, na dva dny zkomplikují dopravu

29. května 2024  12:30

Ve čtvrtek do Prahy dorazí ministři zahraničí členských států NATO na neformální setkání. Účast...

Lídři budou v superdebatě iDNES.cz mluvit o migraci, Green Dealu či euru

29. května 2024  12:24

Zpravodajský portál iDNES.cz odvysílá v pondělí 3. června živě od 11 hodin velkou předvolební...

  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“
Herbert Marcuse
Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky