Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ministry Kalouska, Drábka, Schwarzenberga a další trestně stíhat??

Zneužívání zákona O státní sociální podpoře nabylo obludných rozměrů. Zákon zneužívají jednotlivci, firmy i organizované gangy a mafie.  

Při bližším pohledu na realitu v naší zemi, je to po církevních restitucích nejvíce diskutované téma současnosti. A není divu proč. Zatímco v nevídaném tempu ministři Kalousek, Drábek, Schwarzenberg (TOP 09 ) prosadili zákony, které v mnoha případech doslova ožebračují invalidy, důchodce, nemocné a sociálně slabé, aby ušetřili na výdajích ve státním rozpočtu pod nevěrohodným heslem „Rozpočtové odpovědnosti“, proti doslova zločinnému rozkrádání státních prostředků prostřednictvím zákona

č.117/1995 Sb, O státní sociální podpoře neučinili zhola nic. A tak jsme denně svědky, jak různé mafie, ať již za přímé spolupráce nebo tichého souhlasu, přes nepřizpůsobivé spoluobčany okrádají stát a tím především nás, daňové poplatníky. Prostřednictvím nemravných nájemních smluv na bydlení v bytech, domech nebo ubytovnách, které již dávno měly mít zrušené kolaudační rozhodnutí, protože stav těchto objektů je výsměchem pojmu důstojného bydlení v jednadvacátém století. Přímo učebnicovým příkladem jsou domy v Přednádražní ulici v Ostravě a dalších městech v severních Čechách. Když se zrušilo regulované nájemné bylo řečeno, že budou vypracovány cenové mapy bydlení. Jaké má být dle těchto cenových map vysoké nájemné ve špeluňkách, které nesplňují normy pro bydlení? I pro vězně je norma kolik musí mít prostoru pro sebe. Unie nám dokonce předepsala kolik musí mít prostoru v kleci slepice. A co lidé?? Skončí to nakonec jako v Honkongu kde opravdu přespávají chudí v klecích?! Dále se k nám v současné době doslova valí celé tlupy nepřizpůsobivých z východního Slovenska a zemí bývalého Sovětského svazu. Přibývá i imigrantů z jiných kontinentů. Pokud se s tím nezačne okamžitě něco dělat k nápravě poměrů, hrozí nám velké problémy. Aby to nebudilo tak velkou pozornost protože indicie ukazují, že se jedná o organizovanou činnost, dochází k nařeďování koncentrací těchto osob. Smutné je, že se na tomto byznysu s bídou podílí i spousta našich spoluobčanů, kteří se jinak snaží vystupovat jako řádní občané. Nově příchozí nepřizpůsobiví se začínají objevovat v místech kde nikdy nebyli. Vidíme to i u nás ve Znojmě. Jak to končí? Stačí se podívat do Francie, Itálie, Řecka, Španělska a dalších zemí. Nač potřebujeme u nás desetitisíce asijských migrantů, statisíce Ukrajinců a další?

Nepřicházejí k nám špičkoví počítačoví odborníci, inženýři a další vysoce vzdělaní lidé. Pokud to nejsou přímo kriminální živly, jsou to v drtivé míře nekvalifikovaní lidé, kterých máme sami dost a dost. Vždyť z půl milionu oficiálně nezaměstnaných je více než 90% bez jakékoliv kvalifikace. A tak z velkých řečí o tom, jak vláda zatočí např. se zneužíváním podpor v nezaměstnanosti, zůstala jen nepříjemná pachuť. K největšímu zneužívání však dochází v sociální podpoře. Její vyplácení se převedlo na Úřady práce a tím se jejich vyplácení stalo ještě méně transparentní. Obecní úřady měly přehled prostřednictvím stavebních úřadů o objektech k bydlení. Úřady práce se o to ani nezajímají. A tak např. v jedné místnosti zkolaudované pro 2 osoby v objektu, který si říká ubytovna, je jich hlášených i více než 10 a na všechny berou příživnické hyeny, které parazitují na bídě nezařazených osob, desetitisíce korun sociálních dávek. Příkladů najdeme ve vlastním okolí víc než dost. V absolutních číslech to tvoří astronomické částky na výdajové straně státního rozpočtu. Co udělali zodpovědní ministři pro nápravu? Divím se premiérovi Nečasovi, že na to skočil pánům Drábkům, Kalouskům a dalším. Vede tím svou stranu ODS do propadliště dějin. Říká se, že kritizovat je snadné, navrhnout dobré řešení je těžší. Pravdivé konstatování. Ale příklady k řešení najdeme ve světě, aniž bychom pro začátek museli objevovat Ameriku. Vždyť i v té Americe přijímají tvrdá opatření. Vzpomeňme si jenom jak dlouho čekal na občanství Spojených států třeba Ivan Lendl.

Začít by se mohlo urychlenou změnou legislativy. Stanovit kvóty pro pobyty cizinců, bezpodmínečná znalost jazyka pro povolení k podnikání, zavést domovské právo a současně povinnost domovské právo u nás mít. Na co potřebujeme ty statisíce cizinců, kteří u nás neplatí daně a zneužívají různých výhod. Nepovolovat trvalé pobyty jenom na základě návrhu pronajímatele bydlení. Zeptejte se třeba lékařů kolik asijců chodí na jednu průkazku zdravotní pojišťovny, kolik Vietnamců si k nám na naše náklady přijelo operovat srdce a léčit následky bombardování jejich země defolianty. Ti co k nám přicházejí, nejsou političtí uprchlíci. Těch skutečně politicky pronásledovaných ze statisíců u nás jsou maximálně stovky. Odborníci odhadují, že je žádoucí a možné zredukovat počet cizinců, především nelegálních o 90%. Bezprostředním efektem bude rapidní pokles zločinnosti. Kdo zřizuje velkopěstírny konopí, organizuje prostituce a další trestnou činnost? A tak bude stačit i méně policistů a ti zbývající budou muset do terénu a budou mít i na ten benzín a slušné mzdy. Nehrajme si na spasitele světa. Těch cca 10 miliard korun, které od nás každým rokem putují do Vietnamu by měly zůstat doma u našich lidí, protože ti je také u nás použijí. Dočkáme se zásadních systémových změn a nápravy poměrů??

Zbyšek Dřevojan, Znojmo.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Dřevojan | pátek 17.8.2012 14:04 | karma článku: 43,90 | přečteno: 6794x
  • Další články autora

Zbyšek Dřevojan

Na Zemana platí jedině Zeman

Staré přísloví říká: Na hrubý pytel hrubá záplata. V tomto případě na politického slona v porcelánu platí jedině Zemanovo kladivo na Zemana.

22.1.2014 v 17:56 | Karma: 20,16 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Pour Félicité 2014

Vážení a milí návštěvníci mého blogu. Chtěl bych se s vámi opět po roce podělit se svými dojmy, zkušenostmi, prožitky a myšlenkami, které v uplynulém roce prošly mým životem a mojí myslí i duší.

5.1.2014 v 18:39 | Karma: 10,08 | Přečteno: 536x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Nejvyššího žalobce Zemana EXKLUZIVNÍ klub

V pátek 6. prosince 2013 vydal mluvčí Nejvyššího soudu ing. Petr Knötig TZ, že NS odmítl dovolání Nejvyššího žalobce Zemana v neprospěch tří policistů ze Znojma.

9.12.2013 v 18:51 | Karma: 13,87 | Přečteno: 640x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Císař Josef II, jeho reformy, vztah k církvi, státu a lidem

V posledních letech koaliční vlády byli jsme terčem různých reforem i pseudoreforem. Není jistě na škodu hledat poučení v dějinách. Doba Josefa II je přímo ideální.

29.11.2013 v 18:56 | Karma: 25,16 | Přečteno: 4412x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Dejte Babišovi co je Babišovo a zbytek ostatním.

Volby skončily, karty jsou rozdány a nastává kupčení mezi zvolenými. Hlavní aktéři: ČSSD – vítěz voleb de jure, Babišovo ANO vítěz voleb de fakto. Světla ramp jsou rozsvícena.

22.11.2013 v 18:23 | Karma: 13,96 | Přečteno: 731x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

V podezřelých časopisech publikoval i Havlíček. Nejsou predátorské, hájí se

10. května 2024  8:54,  aktualizováno  9:29

Místopředseda opozičního hnutí ANO Karel Havlíček zveřejňoval vědecké články v podezřelých...

Policisté našli v pozůstalosti muže kromě registrovaných i 27 nelegálních zbraní

10. května 2024  9:26

V pozůstalosti zemřelého muže zajistili policisté na Jindřichohradecku téměř tři desítky nelegálně...

Slovenská prezidentka Čaputová přijela na „rozlučku“ do Kyjeva

10. května 2024  9:19

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pátek ráno přicestovala do Kyjeva na návštěvu Ukrajiny....

Nestačilo ani 14 hodin, ve Sněmovně pokračuje boj o možnost volit poštou

10. května 2024  5:43,  aktualizováno 

Přímý přenos Parlamentní bitva o korespondenční volbu pokračuje i v pátek. Ani 14 hodin jednání ve čtvrtek totiž...

  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“
Herbert Marcuse
Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky