Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč je Karel ta lepší volba a měl by být naším prezidentem

Když současný prezident Václav Klaus oznámil amnestii, vzedmula se vlna nevole kvůli ukončení soudních sporů s ''korupčníky'' právě z divokých 90. let. Česká společnost byla právem naštvána, jelikož je to plivanec do její tváře, ovšem 14 dní na to, dostane Miloš Zeman 24% volebních hlasů a to se právě on podílel na těchto kauzách přinejmenším podepsáním opoziční smlouvy.

Do druhého kola historicky první přímé volby prezidenta jsme my voliči poslali z prvního místa Miloše Zemana a s mírným odstupem Karla Schwarzenberga. Kdo ovšem usedne na Pražský Hrad, se dozvíme 26. 1. 2013.

 

Karel Schwarzenberg a jeho volební tým dělal a dělá skvělou práci, která stojí za jeho úspěchem. Ministr zahraničí se stal opravdovým fenoménem mezi mladými lidmi a ne jenom projevem recese jako profesor Franz. Schwarzenberg je morálně založený člověk, který se podílel na podpoře Václava Havla a jeho kolegů v době, kdy u nás vládli komunisté. Po Sametové revoluci se mohl vrátit zpátky do Čech a budovat demokracii. Nechci tady Karla Schwarzenberga přílišně vychvalovat, není to ideální kandidát, po mozkové mrtvici má problémy s artikulací, jinak je ovšem podle doktorů zcela zdráv.  Také jeho spojení s Miroslavem Kalouskem není zrovna nejšťastnější. Jedno se ale našemu ministru zahraničí vzít nedá a to je respekt v zahraničí. Respekt, který troufám si tvrdit může být srovnatelný s tím Havlovým. 

Naše země potřebuje prezidenta, kterého budou v zahraničí uznávat a respektovat, potřebuje někoho kdo nám bude dveře otevírat a ne zavírat. Karel Schwarzenberg je cestou další integrace k západu. Miloš Zeman volí cestu na východ a to především na Rusko. Náš ministr zahraničí za našimi hranicemi nezpůsobuje skandály ani opovržení. Miloš Zeman na druhou stranu v dobách, kdy byl premiér za hranicemi urážel a nebyl respektován, právě naopak. Nechci, aby se historie opakovala, jelikož si už nemůžeme dovolit dalších 5 let prezidentsví člověka, který uráží a rozděluje, místo sjednocování a diplomatických řešení sporů.

Nemyslím si, že napojení Miloše Zemana na lidi jako je Miroslav Šlouf má být ukázka toho, že se moc od temných 90.let nezměnilo a nebo jestli to je prostý výsměch naší společnosti. My totiž strašně rádi zapomínáme a to velmi často, což považuji za velkou chybu. Když současný prezident Václav Klaus oznámil amnestii, vzedmula se vlna nevole kvůli ukončení soudních sporů s ''korupčníky'' právě z divokých 90. let. Česká společnost byla právem naštvána, jelikož je to plivanec do její tváře, ovšem 14 dní na to dostane Miloš Zeman 24% volebních hlasů a přitom se právě on podílel na těchto kauzách přinejmenším podepsáním opoziční smlouvy.

V naší společnosti vládne špatná nálada z již velmi rozmáchlé korupce, proč tedy volit někoho jako Miloš Zeman. Po jeho zvolení již nebudeme moci nadávat na korupci, budeme ji muset akceptovat a podívat se více na východ do Ruska, kde demokracie je jenom pojem a ne skutečnost.

 

Vážení, myslete předtím, než vhodíte lístek do urny.

Autor: André Dravecký | pondělí 14.1.2013 21:07 | karma článku: 24,02 | přečteno: 1760x
  • Další články autora

André Dravecký

Můžeme si za to sami

Pořád od svého okolí slyším, jak jsou politici zkorumpovaní, nepracují a jen chlastají. Ano u některých je to samozřejmě pravda, u některých ne.

23.7.2015 v 18:00 | Karma: 11,85 | Přečteno: 436x | Diskuse| Politika

André Dravecký

Co TTIP přinese? Mýty a fakta

Přijetí TTIP provázejí mýty, které kolují médii. To vše zapříčinila neinformovanost občanů od vrcholných politiků a institucí, které mají tuto agendu na starosti. TTIP je bezpochyby krok kupředu, ze kterého můžeme těžit plusy.

6.6.2015 v 8:20 | Karma: 6,93 | Přečteno: 730x | Diskuse| Politika

André Dravecký

Zeman vs. Peroutka

Soudně usvědčený lhář hodnotí člověka, který odmítl spolupráci s nacismem a byl poslán zpět do koncentračního tábora. Přijde Vám to absurdní? Tak to asi nejste jediní, ale v současné době je to hlavní téma našeho prezidenta Zemana.

21.4.2015 v 16:00 | Karma: 23,96 | Přečteno: 709x | Diskuse| Ostatní

André Dravecký

Vážený pane Vyvadile, komunisté a další obdivovatelé Putina.

Chtěl bych Vám z celého srdce poděkovat za zmobilizování občanské společnosti při průjezdu spojeneckých US vojáků skrze Českou republiku. Jenom díky Vám a Vaší iniciativě jsme si opět uvědomili jako národ, kam patříme. Občanská společnost napříč celou Českou republikou vítala americké vojáky, nosila jim buchty, pivo a rozdávala milé úsměvy. Fotky s americkým vojákem chce v posledních dnech každý a to vše jenom díky Vám!

31.3.2015 v 15:07 | Karma: 36,21 | Přečteno: 1505x | Diskuse| Společnost

André Dravecký

Pane ministře, začněte se věnovat své práci

V nedělních otázkách Václava Moravce ministr vnitra Milan Chovanec ohledně možného přijetí uprchlíků ze Sýrie prohlásil: "Je to k úvaze a k diskusi, jestli v budoucnu budeme ochotni přijímat takové velké množství běženců. Myslím si, že by o tom měl národ mít šanci rozhodnout”. Ne, referendum o tomto tématu nemá rozhodovat. Jako politik, který prošel volbami máte od voličů důvěru a politický mandát, který Vám umožňuje v těchto otázkách rozhodovat. Takže bych pro příště prosil, abyste našel trošku sebedůvěry a uměl se rozhodnout.

3.12.2014 v 8:05 | Karma: 19,25 | Přečteno: 1338x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  18:36

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Rozhodnutí o přijetí či nepřijetí eura v Česku udělá příští vláda, říká Fiala

2. května 2024  14:35,  aktualizováno  18:25

Dvacet let od vstupu do Evropské unie Česká republika stále nepřijala společnou evropskou měnu...

Na Plzeňsku hoří střecha sklárny. Zásah je komplikovaný, říkají hasiči

2. května 2024  18:22

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hoří v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  17:53

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1391x
https://twitter.com/andy_dravecky

Seznam rubrik