Tak prý jsou u nás přemnožení vlci a je třeba regulovat jejich počet

Tak tato zpráva na TV Prima v hlavní zpravodajské relaci mi dnes hnula žlučí a jistě jsem nebyla sama.

Já vím, občas se stane, že se během dne stane málo „atraktivních“ událostí jako jsou bouračky na silnicích a tak má televize v záloze pár předtočených událostí, které lze do zpráv šoupnout kdykoli. Ale proč tak silné médium musí lidem blbnout hlavu, to nechápu. Proč neinformují veřejnost objektivně. Nechají v reportáži mluvit pouze nějakého myslivce, který tvrdí, jak vlci ztratili svoji přirozenou plachost a můžou být časem nebezpeční pro člověka. Proč do reportáže také nezařadili rozhovor s nějakým opravdovým přírodovědcem? Jistě by uvedl, že pokud se setká vlk s člověkem, je to spíše nedopatřením, že ho určitě nechce napadnout, ale nějakou chvilku mu trvá než si uvědomí s kým se to setkal. Jistě je to pro něho stejný šok jako pro toho člověka.

V reportáži také zaznělo, jak stát vyplácí kompenzace za ovce a jiná hospodářská zvířata zabitá vlky. To také nechápu. Nezodpovědní chovatelé ovcí stále dokola předkládají vlkům ovce jak na servírovacím podnosu a stát jim za to ještě platí. Kdyby naši zákonodárci byli rozumnější lidé, uzákonili by raději dotaci na ovčáckého psa a pro jeho páníčka odborný kurz jak se o něho starat. Odpadly by tak statisícové roční kompenzace a ještě by se tak vychovávali jednak chovatelé ovcí k zodpovědnosti a jednak vlci k tomu, že ovce není snadná kořist.

Jo, jo, vrátí-li se k nám medvěd, zavoláme na něho Čunka. Vrátí-li se do naší přírody vlci, zavoláme na ně myslivce.

Myslím, že téma žádné reportáže by nemělo být, jak je přemnožený určitý druh zvířete, ale jak jsou přemnožení lidé nejen u nás, ale po celém světě, na úkor volně žijících zvířat.

Autor: Pavla Drahoňovská | čtvrtek 6.12.2018 22:43 | karma článku: 34,00 | přečteno: 1797x
  • Další články autora

Pavla Drahoňovská

Norování

29.2.2024 v 10:16 | Karma: 11,64

Pavla Drahoňovská

Sardinie - 7. díl

4.2.2024 v 20:43 | Karma: 11,56

Pavla Drahoňovská

Sardinie - 6. díl

1.2.2024 v 19:49 | Karma: 9,67