Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

S Romy proklínat, nebo s ostatními vychválit?

Pan na bilboardu..... Co k tomu říct? Co rozpitvat? Morální kredit pána, výsledky práce o.s., kterého je předsedou, nebo zjištěné a dosti závažné skutečnosti z jeho okolí? Prvoplánové a jednoduché blogy psát nechci. Takže pána nechme stranou a soustřeďme se na kontroverzní počin a hlavně na to, co vyplývá z tohoto. Snad jen pochválím PR manažera za skvěle odvedenou práci a perfektní načasování.

Jsem zastánce teorií řešení, které jasně deklarují podstatu a směr. Nic polovičatě nekonkrétního, ale jasný tah na branku. Politika nulové tolerance mi prostě sedí. Vůči paní která se tímto zviditelnila mám jisté výhrady (s kauzou Kamencové jezero nesouvisející:-)) ve chvíli, kdy nezávislý soud rozhodl, že forma vymáhání je v rozporu se zákonem. Vím, že těch podnětů k soudu bylo dáno více, jenže tento verdikt beru jako rozhodující. Dáma změní strategii a tím pádem je zřejmě vše v pořádku. Politické ambice jsou zjevné, ale co na plat...lidi jsou různí.

Takže jasná zpráva: DLUHY SE MAJÍ PLATIT !!! Nic světaborného v tom nevidím. Nic inovátorského ani progresivního. Pouze holá skutečnost, která je jasná všem slušným lidem. Pak je nutné vrátit se na začátek a nalít si čistého vína. Co udělal pan z bilboardu tak vyjímečného? Podle mého pouze oběvil Ameriku....

Volám romskou reprezentaci k činům, které přispějí ke vzájemnému zlepšení soužití. Prosím romské aktivisty, aby svědomitě pracovali na obrození mého národa. Jsem na pochybách, jestli následovat krok pána z bilboardu. Je to ta cesta? Jestli ano, tak musí následovat činy, které povedou správným směrem. Jinak je to všechno pouze plácnutí do vody, prázdné gesto. Takže co dál? Mému srdci je nejbližší strategie, kterou  kupodivu nabízí pan Topolánek ve svém rozhovoru pro jedny romské noviny.

     To, co já chci, aby fungovalo a co prosazuju, jsou příklady, ostrovy pozitivní deviace: romský podnikatel, romská rodina, romská osobnost. Prostě vznik a vytažení romských elit nahoru, více méně rozdělení - i když to zní ošklivě - romské komunity na jednotlivé společenské vrstvy podle úspěšnosti, až prostě dole zůstanou jen ti kteří se nechtějí vzdělávat a pracovat. Těm úspěšným tato bohatá společnost umožní žít v relativním dostatku. Ti poslední budou žít tak, jak si lidé, kteří se nechtějí vzdělávat ani pracovat, zaslouží. 

     Naprostý souhlas pane Topolánek a navíc Vaše další stanovisko mi hovoří také z duše :

     Podívejte, Kocáb a Řápková jsou dva pohledy na řešení problému, ani jeden není extremistický. Řápková říká možná správnou věc, ale ve špatný čas na špatném místě. Kdybych to řekl já a mluvil o zákonnosti a pořádku, tak to zní poměrně dobře. Když to řekne Řápková v Chomutově, po událostech v Janově a před volbami, tak to není úplně korektní, já s tím nesouhlasím. Souhlasím s tím, že musí platit stejná pravidla pro všechny, ale abych mohl ta pravidla nějak vynucovat, musí ti lidi mít možnost je plnit. Myslím, že v záležitosti exekucí souvisejících se Řápkovou nebyly vyčerpány všechny prostředky, bylo možné zvolit jiný postup. 

     Zdroj: Romano hangos č. 15-2009

     Závěr krátkého blogu je jasný. Hodnocení pána z bilboardu a paní starostky přenechám diskutérům na jiných serverech :-). Prostě a jasně se konečně daly věci do pohybu a nastolený směr bude ten správný v případě, že ho uchopí (pochopí?) ti kteří ho kritizují. Moc bych si to přál. Následování hodné upozornění na situaci, která je alarmující a do budoucna neudržitelná. Snad se toho budou držet všichni i po té, co odezní předvolební kampaně......

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Drahomír Radek Horváth | sobota 12.9.2009 15:59 | karma článku: 22,31 | přečteno: 1906x
  • Další články autora

Drahomír Radek Horváth

Nevím jak se k tomu postavit

Nejsem paranoik, nepaušalizuji, lidi posuzuji podle kvality charakteru a nikoliv podle barvy kůže, toleruji jiné názory, jiná náboženství, jiné sexuální orientace, atd.

21.7.2015 v 7:26 | Karma: 25,03 | Přečteno: 874x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Romové jsou zlatý důl

V první řadě bych nerad, aby vznikl dojem, že Romové obecně jsou sociálně vyčlenění a že jejich/naše integrace do společnosti se týká celé jedné národnostní menšiny občanů ČR. Mnozí z nás jsou integrováni do společnosti.

11.7.2015 v 11:04 | Karma: 34,07 | Přečteno: 1883x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Ruce pryč od Děčína, pseudoaktivisté

Takže jsem si otevřel na internetu Deník Referendum s vidinou načerpání objektivních informací v té záplavě on-line bulváru to byl doposud můj elixír vyváženosti a pravdivosti. Celkem natěšený jsem se začetl do komentáře slečny Čonkové (Sousedské vztahy ohrožené nenávistí: Ty černá hubo, co tady děláš?), který pojednává o drsné reakci majitele pozemku v Děčíně, po té, co mu do zahrady „přepadl“ sedmiletý chlapec. Autorka sama píše, že poskládala vedle sebe výpovědi, aniž by je hodnotila. Myslí navíc, že právě tak získáme obrázek.

11.7.2014 v 21:26 | Karma: 13,52 | Přečteno: 951x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Romové, ukažte laskavost a solidaritu!

My Romové jsme právoplatní občané České republiky a jako tací, krom práv a povinností z toho vyplývajících, máme také (nebo bychom měli mít), jisté soucítění se všemi spoluobčany tohoto státu, kteří právě v těchto dnech zažívají nejhorší životní období. Tisíce lidí v této zemi bylo ohroženo na zdraví a majetku a spousta z nich přišla v důsledku živelné katastrofy o veškerý majetek, nebo o jeho velkou část. Tito lidé jsou nyní odkázáni na pomoc svého okolí a na míře solidarity všech lidí bez rozdílu etnicity, kteří mají srdce na správném místě. Romové, prosím vás ukažte všem, že jste to právě vy, kdo má srdce a dovede pomoci v nouzi.

8.6.2013 v 12:19 | Karma: 36,56 | Přečteno: 5376x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

My a oni

Facebook je plný svinstva to je známá věc. Je však s podivem, že nechutnosti se tam dělí na ty, které jsou přijatelné, vtipné a humorně parodující a na ty ostatní. Jádro pudla však vězí v tom, že pokud se to přímo netýká mé osoby tak je mi to vuřt a jestli se to trefí do nějaké skupiny vůči které, mám nějakou zjevnou, nebo latentní zášť, vůči které cítím nevraživost, tak se tomu směji a sdílím na svou stránku jak smyslu zbavený. Urážky a hanlivé texty dostaly svůj etnický kabátek a tím pádem také řadu obhájců.

17.4.2013 v 20:08 | Karma: 15,89 | Přečteno: 856x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Opilci, nahý zadek i prsa. Nápad sblížit města přes portál se proměnil v chaos

14. května 2024  22:04

V Dublinu a New Yorku před týdnem začal fungovat kruhový videoportál. Je součástí veřejné umělecké...

Je třeba zastavit válku, pro vítězství v terénu je pomoc dostatečná, míní Pavel

14. května 2024

„Potřebujeme zastavit válku a začít debatovat o budoucím uspořádání.“ Tak odpověděl prezident Petr...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik