Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dělnická strana a Já (2. díl)

Tak, už ho mají na lopatě. Pan inženýr V. se potí v Brně u soudu. Advokát číslo jedna v zemi,  zastupuje stát a žádá zrušení politické strany. Jelikož jsem Rom, tak bych měl slavit, protože o to jsme usilovali, to jsme požadovali a konečně jsme se dočkali (snad ve čtvrtek). Počkat, počkat....zastupuje stát? Stát chce zrušit politickou stranu? Co členská základna? Není jich náhodou tolik, že zítra založí místo DS zřejmě SD? Co jejich voliči není jich ještě víc? Podpora se zrušením prohloubí, jelikož dostanou cejch mučedníka! Co jejich sympatizanti , kterých je ještě víc? Začínám se obávat konspiračních teorií, nebo snad jde" jen" a pouze zvůli těch nahoře?

Spousta lidí si myslí, že např.: ANTIFA je parta sfetovaných pankáčů a přitroublých anarchistů. Dnes jsem si přečetl něco co mě utvrzuje v názoru že :
1. Jsem nejchytřejší na světě a ti pankáči mi nějak vlezli do PC a tam nakopírovali moje diskuze a názory....Což je evidentní nesmysl a jak říkala maminka " Nemysli si, že jsi sežral Šalamounovo hovno".
2. Jest cosi shnilého v království ......(víc toho z Hamleta neznám:-))
3. Nedomyšlenost jistých kroků bude mít negativní důsledky.
4. Nevím kolik těch pankáčů v ANTIFA jsou vyhulený smažky, ale nepochybně tam jsou racionálně uvažující jedinci s inteligentním názorem.....
No.....posuďte sami:
Nejprve je na místě předeslat, že pokus vlády o rozpuštění Dělnické strany považujeme, jako řadu jiných represivních kroků státu, za kontraproduktivní. I přesto, že podle řady naprosto zjevných faktů DS využívá neonacistických prvků ve své symbolice, řada jejich činitelů i volebních kandidátů jsou aktivní neonacisté a podpora neonacistické scény ji získala mediální pozornost, nemyslíme si, že rozpuštění strany je řešením. Ta část z neonacistů, která se chce politicky angažovat si cestu vždycky najde, rasisté a populisté rovněž. Konečně dostatek prostoru v tomto směru nabízí další politické subjekty téměř napříč politickým spektrem, stačí jen přestoupit či založit stranu zcela novou, možná i úspěšnější a poučenější než mnohokrát zdiskreditovanou DS, která je svým způsobem spíše parodií na moderní xenofobní partaj evropského ražení. Navíc restrikce a státní zásahy vytvářejí jasné mantinely, ve kterých se neonacisté pohybují. Každou další restrikcí jsou k tomu ostatně nuceni. Z asociálů v těžkých botách se svastikou na tričku, u kterých je na první pohled každému jasné, o koho jde, se stávají hoši v čapkách s ozubeným kolem. K podobnému vývoji vede i případný zákaz či další tlak státu na politicky aktivní neonacisty (neofašisty) prostřednictvím perzekuce symboliky a verbálních trestných činů. Pod tlakem jsou nuceni reagovat, přemýšlet a zdokonalovat svoje mimikry. Zákazy tak nejenže nic nevyřeší, ale paradoxně neonacistickou scénu posilují. Stát tak opět ukazuje, jak jsou jeho vlastní mechanismy nepoužitelné k řešení skutečných společenských problémů.
Zdroj: http://antifa.cz/281-mzdomova-agenti-a-zakaz-delnicke-strany.html
Málem bych zapomněl na tramvajáka. Demagogii o vystoupení z EU a NATO může uvěřit jen slaboduchý jedinec. Jenže tady nejde o přízeň ke straně s přitroublým programem, který jsem v jednom blogu již rozebíral, ale o jisté závazné právní postupy. Nejsem JUDr.., avšak je mi jasné, že antidiskriminační zákon(v platnosti od srpna 2009) se netýká jen ochrany práv nás Romů, ale i jiných etnických a národnostních menšin, náboženských skupin a nepochybně hájí právo na POLITICKÝ NÁZOR..... Ani nedomýšlím, co by se stalo mít za tím oknem šálu jiné legitimní politické strany. Vyhazov za šálu s modrým ptákem, nebo oranžovou řůží??????
Svého času se proti zvůli mocných postavilo pár lidí a podepsali Chartu 77, na Slovensku jeden Rom tuto listinu signoval v době zveřejnění a jmenoval se Ľudovít Didi. V Čechách také jeden Rom Jiřím Wolf. Pánové klobouk dolů za to, že v době temna jste se nebáli jít hlavou proti zdi a zabojovat za pravdu. Dneska se pravda moc nenosí.  Strašně moc"OVČANŮ",ale občanů velice málo.....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Drahomír Radek Horváth | úterý 12.1.2010 22:12 | karma článku: 20,94 | přečteno: 2236x
  • Další články autora

Drahomír Radek Horváth

Nevím jak se k tomu postavit

Nejsem paranoik, nepaušalizuji, lidi posuzuji podle kvality charakteru a nikoliv podle barvy kůže, toleruji jiné názory, jiná náboženství, jiné sexuální orientace, atd.

21.7.2015 v 7:26 | Karma: 25,03 | Přečteno: 874x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Romové jsou zlatý důl

V první řadě bych nerad, aby vznikl dojem, že Romové obecně jsou sociálně vyčlenění a že jejich/naše integrace do společnosti se týká celé jedné národnostní menšiny občanů ČR. Mnozí z nás jsou integrováni do společnosti.

11.7.2015 v 11:04 | Karma: 34,07 | Přečteno: 1883x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Ruce pryč od Děčína, pseudoaktivisté

Takže jsem si otevřel na internetu Deník Referendum s vidinou načerpání objektivních informací v té záplavě on-line bulváru to byl doposud můj elixír vyváženosti a pravdivosti. Celkem natěšený jsem se začetl do komentáře slečny Čonkové (Sousedské vztahy ohrožené nenávistí: Ty černá hubo, co tady děláš?), který pojednává o drsné reakci majitele pozemku v Děčíně, po té, co mu do zahrady „přepadl“ sedmiletý chlapec. Autorka sama píše, že poskládala vedle sebe výpovědi, aniž by je hodnotila. Myslí navíc, že právě tak získáme obrázek.

11.7.2014 v 21:26 | Karma: 13,52 | Přečteno: 951x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Romové, ukažte laskavost a solidaritu!

My Romové jsme právoplatní občané České republiky a jako tací, krom práv a povinností z toho vyplývajících, máme také (nebo bychom měli mít), jisté soucítění se všemi spoluobčany tohoto státu, kteří právě v těchto dnech zažívají nejhorší životní období. Tisíce lidí v této zemi bylo ohroženo na zdraví a majetku a spousta z nich přišla v důsledku živelné katastrofy o veškerý majetek, nebo o jeho velkou část. Tito lidé jsou nyní odkázáni na pomoc svého okolí a na míře solidarity všech lidí bez rozdílu etnicity, kteří mají srdce na správném místě. Romové, prosím vás ukažte všem, že jste to právě vy, kdo má srdce a dovede pomoci v nouzi.

8.6.2013 v 12:19 | Karma: 36,56 | Přečteno: 5376x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

My a oni

Facebook je plný svinstva to je známá věc. Je však s podivem, že nechutnosti se tam dělí na ty, které jsou přijatelné, vtipné a humorně parodující a na ty ostatní. Jádro pudla však vězí v tom, že pokud se to přímo netýká mé osoby tak je mi to vuřt a jestli se to trefí do nějaké skupiny vůči které, mám nějakou zjevnou, nebo latentní zášť, vůči které cítím nevraživost, tak se tomu směji a sdílím na svou stránku jak smyslu zbavený. Urážky a hanlivé texty dostaly svůj etnický kabátek a tím pádem také řadu obhájců.

17.4.2013 v 20:08 | Karma: 15,89 | Přečteno: 856x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Česká televize odvysílá před eurovolbami i debatu evropských lídrů

12. května 2024

I Česká televize nabídne divákům před volbami do Evropského parlamentu předvolební debaty lídrů...

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje

12. května 2024

Premium Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně...

Pomohli její zemi bránit proti Japoncům. Filipínka teď o Češích vydává knihu

12. května 2024

Premium Měli to být spojenci nepřítele, ale namísto toho čtrnáct statečných Čechů nasadilo život, aby...

Úlet novin pečetil Trumanův triumf, lovec gangsterů už šok nerozdýchal

12. května 2024

Seriál Americké prezidentské volby dokážou překvapit, i když si všichni myslí, že dopředu vědí, jak...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik