Topolánkův dopis na rozloučenou

Po dlouhé době jsem si měl čas přečíst aktuální politické události a zaujal mne dopis, který Mirek poslal na kongres ODS.

 Jako bývalý předseda celkem věcně analyzuje situaci a je  škoda, že se stal terčem mediálních útoků a účelově živených afér, jak díky ČSSD, tak díky svým bývalým kolegům za obrovské podpory Václava Klause, který jej nesnáší a díky své narcistické sebestřednosti ani snést nemůže.

Mirek Topolánek je dle mého názoru muž rovný, férový a velmi schopný. Po volebním debaklu Klause  byl schopen ODS nasadit nový kabát, vytáhnout ODS ze zahnívajících klausovských vod, dát straně nový impuls a vyhrát nejedny volby či další politická klání.

 

Osm let vedl stranu velmi úspěšně. Nakonec jej začali sprostě podrážet ti, které udržel ve funkcích, případně jim tyto funkce přihrál. Kdyby politici z ODS jen pomlaskávali, ale nezačali velmi hlasitě chrochtat, mohla ODS s Mirkem Topolánkem v čele nadále být solidní pravicovou stranou a nemusela skončit volebním fiaskem.

 

Jako v ČSSD Zeman, tak v ODS Klaus, celých osm let Mirkova předsednictví tahal ve své bývalé straně za nitky. Nejmarkantněji ve formě Béma či Tlustého. Klausovi se ve finále povedlo to co Zemanovi: odstřel  předsedy strany, ikdyž Zeman je v tomhle lepší, jelikož u ČSSD, jako pouhý důchodce z Vysočiny, odstřelil již lídry tři.

 

Mirek Topolánek pro mne představoval solidní politický styl neovlivněný dědkem Klausem, což mi bylo velmi sympatické. Nakonec ho děda pomocí Paroubka odstřelil v roli úspěšného premiéra EU. Dědku pokud jsi to opravdu učinil, hanba tobě! Doufám, že se alespoň nehodláš zákulisně vměšovat do politiky prostřednictvím pana Nečase, který věřím nebude lotkoudní, stejně tak, jak nebyl Topolánek.

 

Každý stát má takového prezidenta jakého si zaslouží. Klause jsem měl moc rád, ale postupem času se z něj vyklubal velmi rafinovaný a zatrpklý populista patřící někam hluboko do minulosti.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Drahomír Hron | neděle 20.6.2010 23:33 | karma článku: 16,86 | přečteno: 1583x
  • Další články autora

Drahomír Hron

Je čas vyjít do ulic

16.11.2011 v 18:53 | Karma: 25,52

Drahomír Hron

Tak do mne definitivně dorazilo

15.11.2011 v 22:30 | Karma: 23,49