Nazrál čas na moudrého diktátora?

Pro mne vždy byl zdrojem čistoty, ekonomiky, racionality a férového přístupu k zaměstnancům Tomáš Baťa. Jeho moudro bylo i na první republiku neskutečné a geniální. Kdo chtěl kvalitně pracovat a mít výsledky se v jeho firmě bez problémů uživil a pokud byl opravdu dobrý a přínosný dostal darem tzv. Baťův byt v tzv. Baťově domku.

Po listopadu 1989 jsem čekal návrat k těmto hodnotám a poctivé kvalitní práci za přiměřenou odměnu.  Tak jsem si já, debil představoval novodobý postsocialistický přístup k věcem. Opak je pravdou! Čtyřicet let komunismu v naší republice nadělalo z potomků prvorepublikových pracantů bandu zlodějů, lhářů a přizdisráčů, kteří krom ojebávání čehokoliv neumí prakticky nic.

Největší část těchto lehkoživů se po listopadu 1989 přetransformovala do vrcholové politiky, z které parazituje dodnes. Jak říkal Kocáb: „Z bývalých úspěšných komunistů jsou podnikatelé a velmi úspěšní podnikatelé……“

Bavil jsem se před časem s jedním člověkem, který za socialismu řešil pro ČSR jednu z mnoha částí tehdejšího mezinárodního obchodu. Asi po pátém pivku mi sdělil celkem zajímavou informaci: „To, jak se ve vrcholné politice začalo krást po listopadu 1989, nemá v historii našeho národa žádnou obdobu. Komunisti byli sice primitivní svině, ale tak ve velkém nikdy nekradli, ikdyž měli absolutní moc, takové okaté tunely by si nikdy nedovolili, jelikož měli strach jeden z druhého.“

Já jsem profesně inženýrem zahradnictví. Je to bezvadný obor, který kombinuje estetiku, techniku a přírodní vědy. Jsem absolventem bezvadné Mendelovi univerzity, která tyto staleté tradiční hodnoty poctivě zachovává a je ke svým studentům náročná.  Po absolvování této školy můžete např. jako já, profesionálně zvelebovat a tvořit nové parky, zahrady, prostranství atd… Prostě máte za sebou kus viditelné práce.

Tato práce je zajímavá tím, že při dodávce náročného exteriéru potkáte spoustu specialistů a profesionálů: např. bazény, jezera, pergoly, zídky, závlahy, sochy, kameny… Každý z těchto makáčů a profíků dělá sám na sebe a všichni se shodujeme v těchto bodech:

1/ Naši největší překážkou pro naše podnikání jsou nejrůznější nesmyslná nařízení tzv. SS, neboli státní správy.

2/ Napravo, nalevo do středu jedno prase jak druhé, které rozkrade to co do státní kasy přímo, či nepřímo odvedeme.

3/ Z důchodem, dík kradení ve vrcholné politice, nepočítáme a doufáme, že zemřeme s dlátem v ruce, při pokusech uživit naši rodinu, alespoň nebudeme podporovat globální farmaceutické firmy, které díky podpoře našeho parlamentu mají zelenou.

4/ S veřejnými zakázkami s našich peněz nepočítáme, jelikož o nich nic nevíme. Jdou obvykle shora i s firmou co je bude dělat a dozvídáme se o nich až po oficiálním zadání.

5/ Pokud náhodou uvidíme nějakého výkonného politika, udělá se nám z pochopitelných důvodů zle od žaludku. Za prvé neumí nic. Za druhé je to zmrd co si myslí, že umí vše. Za třetí nemáme v kapse základních sto tisíc na prvotní nezávaznou konzultaci, z které jako obvykle bude krom spikleneckých teorií a úvah leda tak prd.

Náš stát je celkem bezva. Je nás deset miliónů. Z toho je pět miliónů důchodců, dětí a studentů. Další dva milióny lidí dělá ve státní či polostátní správě (včetně politiků) a zbývající tři miliony lidí ty ostatní živí. To znamená, že zaměstnanec soukromé firmy krom své spotřeby táhne dalších sedm lidí (bez nároku na důchod) a ještě jej buzeruje stát či chytří policajti, v úporné snaze jej pořádně doběhnout a vyšachovat jej z pracovně-výrobního procesu- jak chytré, že?

Celkově vzato co znám české politiky, jsou to obvykle tlustá, úplatná, neschopná a  bezkrupolózní prasata, kteří neumí nic a proto dělají politiku, aby se přiživili na státním penězovodu.

Reformy co tito lidé chtějí dělat, jsou směšné. Na každém ministerstvu jsou rezervy v horizontu miliard. Místo aby tyto existence začaly samy od sebe, budou raději dál krást více peněz z našich peněženek pod záštitou věcí příštích….. Zřejmě dobrý oddíl.

Co se bavím s tzv.kategorií řádový občan, tak mám zcela jasný dojem, že stát se na ně vysral, což je celkem jisté. Nikdo politikům napříč celým spektrem nevěří a tzv. reformní vláda to zatím zajela  „Naposranou“.

Není čas na nějakou razantní změnu?  Stačilo by se zbavit současných politiků a máme tolik úspor, že se to našich peněženek ani nedotkne.

PS:Účelem tohoto článku není samozřejmě vzývat nějakého diktátora, ale upozornit na totální neschopnost politiků řídit tento stát a provádět změny, které by zvýšili kvalitu života jeho obyvatel. Za dvacet let nebyli schopni udělat nic.

 

Autor: Drahomír Hron | sobota 16.4.2011 0:04 | karma článku: 31,07 | přečteno: 1813x
  • Další články autora

Drahomír Hron

Je čas vyjít do ulic

16.11.2011 v 18:53 | Karma: 25,52

Drahomír Hron

Tak do mne definitivně dorazilo

15.11.2011 v 22:30 | Karma: 23,49