Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Alokii

16. 4. 2011 13:32
Dobrý nadpis

jen škoda že jsem ho už včera četla v Lidových novinách a to jako článek Miroslava Macka. Upřímně ten váš je dobrý, jeho byl ale lepší (nezabývá se komunismem ale podstatou jako takovou) a je trošku škoda že to vypadá jako by jste ho kopíroval :-P

0 0
možnosti
K

kaktusak

16. 4. 2011 8:53
Dnešní marasmus je důsledkem 22 let kapitalismu

V kapitalismu je totiž krádež a korupce normální, už první republika tím byla proslulá. Komunisté toho budou po vás mít hodně co napravovat.

0 0
možnosti
PS

edan

16. 4. 2011 10:10
Re: Dnešní marasmus je důsledkem 22 let kapitalismu

A napravovat chcete jako minule? Ostnatým drátem na hranicích, cenzurou, politickými procesy a pracovními tábory pro politické odpůrce?

0 0
možnosti
L

Livrak7

16. 4. 2011 7:35
:-)

Jedině diktátor co to myslí dobře se svým  národem a jedině pro svůj národ. Pak vše musí klapat.

0 0
možnosti
C

crutov

16. 4. 2011 2:24
. / . / . /

Tonoucí se stébla chytá...

0 0
možnosti
S

susta

16. 4. 2011 1:08
konečně něco co má hlavu a patu

;-D při posledních volbách jsem se řídil heslem vyměňte politiky, volil neparlamentní stranu a byl jsem relativně spokojen, bylo to ale usnutí na vavřínech. Ideál by byly další volby v tomto roce, abychom ty prasata víc naředili novou krví, u které sice nevíme jestli se nebude chovat stejně, ale je tam jistá šance. A v duchu změn které by vám i mě vyhovovaly a připadají mi nejsprávnější, připadá mi jako jediná varianta prosazování Strany Svobodných, i když s nimi v některých věcech nesouhlasím. Ale slušnej diktátor by byl taky na čas fajn, teda kdybych to byl já;-D;-D;-D

0 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

16. 4. 2011 1:31
Re: konečně něco co má hlavu a patu

Kdybychom se osobně znali, nabídl bych Vám jakoukoli sázku, že pokud se náhodou Strana Svobodných dostane do vlády, bude zanedlouho stejně zkorumpovaná jako kterákoli jiná strana. Naděje, že někdo někdys bude lepší, je nulová. Čestní lidé do politiky buď nejdou vůbec, jsouce z ní znechuceni, nebo je tam ti vlci mezi sebe ani nepustí, protože oni tam nepotřebují někoho čistého, který by tam zaváděl něco, co oni nemohou potřebovat.

Věčné hledání někoho, kdo bude čistý a spravedlivý, vede k tomu, že nakonec dáme moc do rukou úplného blázna nebo tyrana. Němci ve svobodných volbách zvolili Hitlera také proto, že si mysleli, že konečně zavede pořádek do prohnilého a zkorumpovaného prostředí Výmarské republiky.

SOušasná špína není nic mimořádného. V podstatě se to bude opakovat vždy, pokud to nedostane do rukou osoba Hitlerova ražení, ale to by bylo ještě horší. Kterákoli demokraticky zvolená vládnoucí garnitura bude maximálně plus - mínus 10% lepší nebo horší, Ale jenom těch 10%.

0 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

16. 4. 2011 0:45
Dotaz na autora

Jak byste si představoval obsazování funkce moudrého diktátora?

Hlavou státu se lze stát třemi způsoby: 1) Dědičně, ale pak nelze zařídit, že taková hlava státu bude moudrá. Prostě se třeba i moudrému vládci narodí syn, který ovšem moudrý být nemusí. Příklad: Karel IV.. pokud ho budeme považovat za moudrého vládce, měl syna Václava IV., cholerického a neovládajícího se opilce, navíc líného k vladařským povinnostem. 2) Vládce bude volen úzkou skupinou privilegovaných osob: To se též neosvědčilo - Jan Lucemburský, Antonín Novotný, Brežněv, Jakeš 3) Vládce může být zvolen všelidově, ale to se dostáváme tam, kde už jsme. Ano, moudrý diktátor by byl lepší než volba nemyslícím davem, ale dědičně to nejde, protože moudrost je dědičná jen částečně, a volbou také ne - zase převládnou sobecké zájmy voličů, ať již úzké skupiny, nebo celého národa, nad požadavkem na skutečnou moudrost. Navíc hloupí voliči moudrost kandidáta ani nepoznají. Jak tedy chcete funkci moudrého diktátora obsazovat?

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2273x
Dr.Hron a jeho postřehy

Seznam rubrik