"Nový registr vozidel se vzpamatoval a funguje," tvrdí ministerstvo

Tak přesně tahle citace v jednom  ze zpravodajských serverů mne naprosto rozsekala. Je totiž výstižnější než by se od takové prosté věty oznamovací ve stínu mnohahlavých front na dopravních odborech magistrátů dalo čekat.

Registr se vzpamatoval. Ze začátku to vypadalo jako technická a výpočetní záležitost, která může být maximálně tak opravena, vyřešena, vylepšena nebo přeinstalována a to zásadně lidským faktorem. Tomu už zřejmě nevěří ani samo ministerstvo nebo autoři projektu. Ti vsadili na zásah vyšší moci či autoimunní schopnosti organismu téhle bájné stvůry. Tomu totiž lépe odpovídá zkonstatování, že se systém vzpamatoval. Mě to víc připomíná manželství po patnácti letech: to se opraví, to se uklidí, to samo. Hlavně TO nikdo neviděl a na oddacím listě též nefiguruje. I přesto je s vámi TO až do hrobu. Systém byl mimo, vyhajal se, viděl tu spoušť a vzpamatoval se. Ne, že bych někdy svůj počítač nepersonifikovala též. Záhadně vyvstalé a odstraněné chyby programu též vysvětluji ráda šotky, karmou a svou pozitivní myslí. aAe já si to tak nějak z titulu svého postavení a vzdělání mohu dovolit.

Druhá půlka věty je zajímavá též: . . . tvrdí ministerstvo. Ve společenském vnímání a konsenzu výsledků této instituce by už netrpělivý občan možná vděčně přijal tiskové prohlášení konkrétní osoby. Ale co, tiskové prohlášení, takových se dá napsat . Stačilo by uznat chybu a viníka poslat na nejbližší registr pro novou SPZ. To by mu mělo jako trest stačit.

Nám zatím musí stačit, že to tvrdí ministerstvo. Což patrně znamená, že v tom stádečku úředníků si to alespoň jeden myslí, druhý to slyšel na pánských záchodcích a třetí zná ajťáka, co chodí na pivo s někým z magistrátu. Patrně.

Já jsem jen ráda, že můj vůz své značky zatím má. Bývaly doby, kdy se mohl jeden na druhého vytahovat, kdo má víc koní pod kapotou a lepší model. Zřejmě nastává doba, kdy  budou machrovat ti se značkami na ty s pořadovým číslem na registru vozidel.

Autor: Kristina Salvetová | pondělí 16.7.2012 13:05 | karma článku: 17,28 | přečteno: 1368x
  • Další články autora

Kristina Salvetová

Když jaro, tak drožďovou

16.3.2023 v 15:09 | Karma: 18,65

Kristina Salvetová

Jsem boomer a je mi fajn

1.3.2023 v 6:40 | Karma: 37,89