Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na případu Babiš krásně vyplouvá napovrch ta podvázanost polistopadového politického systému lidmi ze zákulisí, kteří pro většinu lidi jsou naprosto neviditelní, ale v podstatě právě oni tady vládnou.

Naprostá většina lidí tak neví kdo je kdo, ani jestli to jsou naši domácí, nebo nám tady zasahují ze zahraničí se svými zájmy ......, jako že evidentně.

A. Babiš se stal finančně a osobně natolik nezávislý, že si může rozhodovat sám o sobě, dělat si politiku jakou sám chce a zatím se nenašel nikdo, kdo by mu to znemožnil.

Kdežto všichni ti před ním byli jen "služebníky někoho a pro někoho za scénou", protože dělat politiku, to skutečně něco i stojí.

Takže když někdo za scénou rozhodl, že např. Gross, Topolánek, Paroubek, Nečas, či jiný skončí, tak během několika dnů bez jakéhokoliv odporu také opravdu skončili.

Kdyby ne, tak se jen přiškrtí kohouty a nebo v takovém režimu se střádá a potom jako když se najde spousta kompromitujících skutečností, které vypuštěné udělají své.

Zkrátka, kdo chce dělat svou politiku, tak zjevně musí na to mít ne jen v hlavě, ale také v měšci.

A. Babiš se svým přístupem má jednu velkou přednost, a to že sám vystoupil na jeviště, před oponu a je lidmi vidět. Lidé tak vědí s kým mají tu čest a také tak s němu přistupují ve volbách. Že jsou lidé s takovou změnou spokojeni, to je vidět na podpoře, kterou A. Babiš již nějakou dobu sklízí a podle přístupu a jednání opozice asi sklízet ještě bude.

:-)

2 2
možnosti

Je ovsem s podivem, ze to, co drive vadilo, najednou nevadi... Janousky, Rittigy apod. narod stale nenavidi... a Babis neni nic jineho. Jen to dela ve velkem, ti dva jsou proti nemu cuckari.

4 1
možnosti

Potiz je, ze uz bylo opakovane prokazano, ze AB bral neopravnene dotace. A nektere uz musel vratit.

1 2
možnosti

AlAB žádné dotace nedostává, dostává je AGF. A pokud se pamatuju, ČSSD a demoblok připravili lex Babiš (zákon o střetu zájmů) a AB se podle něj zařídil. A teď přichází ti samí, že to je málo a že ... Tak, jestli nebude problém v těch Kalouscích, Fialech, Bartoších a spol., že vymysleli špatný zákon nebo si mysleli, že když na AB zakleknou, tak odejde. A ono se ukázalo, že se nelekne a že se demoblok + ČSSD zákonu podřídil. No, tak by měli vymyslet lepší zákon. Namísto žvanění do novin či na demonstracích mají něco dělat.

8 5
možnosti

To je ta podstata, kterou Váš jmenovec v diskusích účelově pomíjí. Pan Babiš se chová podle zákonů, které nastavili jiní. Nic není ideální ale přímo směšný je pokřik politiků a ochotných přisluhovačů, že i to je špatně. A protože vědí, že s tím nic jiného neudělají snaží se aktivizovat jakoby všelidový odpor - co kdyby se premiér naštval a seknul s tím sám. Jinak to nevidím.

3 1
možnosti

Podnikatel tvoří zisk. Pro sebe. Politik zastupuje své voliče v jejich zájmu. Babiš tvoří zisk pro sebe za pomoci státu. Rozdíl diametrální.

6 6
možnosti
Foto

A znáte nějakého podnikatele, který tvoří zisk pro sebe za pomocí státu. Říká se tomu privatizace zisků a socializace ztrát.

1 0
možnosti

Tento týden druhý blog na kterém bych neměnil jedinou větu. Souhlas a karma.

Jako osobní názor bych dodal, že ke všem těm strachům z úspěchu manažera se přidává strach politických postav, že se do politiky dá někdo další podobný. A lidé budou mít srovnání a začnou být na politiky jako takové alergičtí atd. atd. A tady začíná boj o přežití napříč politickým spektrem.

Když mohl být úspěšným a do nebe vychvalovaným politikem chemik - může to zkusit kdokoliv schopný.

5 6
možnosti

Pane Dorotiku nebudu komentovat ani slovo o vasem clanku. Chci vyuzit jen podstatu problemu podnikatele a politika. Je zde otazka, proc v urcitych demokraciich to jde a u nas mame s tim problem.

Problem je v pasivite, lenivosti a take hlouposti vetsiny obyvatel, se podivat za ten problem dnesni a porovnat jej s problemy drivejsimi. Samozrejme, hraci nejsou stejni. Ale vysledek je stejny. Proc????

U mne velmi snadna odpoved. Nasi netecnosti a neznalosti normalnich obcanu a uplne zklamani a tuposti inteligence (minim tech, kdo sve jmeno obohacuje predlozkami a dolozkami za jejich jmeny), jsme v roce 1992 (podzim) uzakonily hlavni zakon nove republiky - Ustavu.

Od te chvile nastoupily i "chytri", at do te doby normalni obcane a take politici, kteri se zajimaly a take prosadily ten "unikat" zvany Ceska Ustava.

Historie cele te doby, od podzimu 1992 az po dnesek, je prehlidka zlodeju a politickych pomocniku a podvodniku, kteri vyuzivaji tu organizaci statu pro svoje obohaceni. Jejich clenstvi v ruznych politickych stranach jim nebranilo okradat republiku. Ukazkou je dnesni politicke seskupeni, ktere pod heslem ocisteni nasi republiku od tech zlodeju, (uskupeni 30% cs. obcanu), nam ukazuje novy pristup k soukromemu obohaceni a niceni republikove hodnoty. A tech 30% zblblich obcanu delaji tomu ochranu..Urcitym obcanum to prestava byt normalni, tak organizuji manifestace. Ja doufam, ze jich bude vic a budou mit mezi sebou takove osobnosti, kteri prokoukli kde je ten problem a budou silni a schopni jej opravit v nas prospech.

Pane Dorotiku a ctenari. Bez zmeny cele politicke struktury statu a prijmuti vnitrni kontroly politicke cinnosti zvolenych a dosazenych pomoci Ustavy, nase budoucnost se bude vyvijet presne podle minulosti. Jen ty jmena budou jina. Zlodejna zustane!!!!!!!

2 1
možnosti
Foto

Vzhledem k mezerám v našem ústavním systému podpisuji Váš poslední odstavec.

2 0
možnosti
Foto

Kdokoliv může dělat politiku a podnikat, jen při tom nesmí obchodovat se státem, brát státní zakázky a pobírat dotace.

babiš obchoduje se státem, vyhrává jednu státní zakázku za druhou a pobírá miliardy dotací.

Vám nepříjde ani trochu podivné, že nejvyším kontrolorem a rozdělovačem dotací je ten kdo jich sám nejvíc pobírá? Vám nepříjde divné, že o státních zakázkách rozhodují podřízení toho kdo se tendrů účastní? Vám nepříjde divné, že státní rezervy např. u masa má pod palcem firma, kterou fakticky vlatní premier?

A když to všechno pominu tak Babiš když vykládal jak u jnás bují korupce se jí zákonit muel účastnit-o žádném trestním oznámení, že o něm někdo chtěl úplatek jsem totiž neslyšel. Babiš tudíž pokud u nás opravdu korupce kvte udělal jediné-zrušil jeden mezičlánek a ušetřil tak na úplatcích.

11 5
možnosti

No výborně Radku, pálí Ti to.

A teď už jen aby to opozice prokázala a dostala jej před soud a do tepláků.

Ale ulice není soud.

V právním státě ulice může skandovat, hopsat, držet se za ruce, ......, ale to je tak všechno. Chceš snad změnit tento právní stát?

Pokud chceš přímou demokracii, tak se dej k Okamurovi a prosazuj referendum a odvolatelnost politiků. Prvním potom můžete zorganizovat o Babišovi.

:-)

5 1
možnosti

1. Zajímalo by mě, zda Vaše nesmyslné tvrzení, že pan Babiš si měl (a má) vybrat, zda bude politikem či podnikatelem je výsledkem a/ Vaší mizerné informovanosti, nebo b/ hloupému podlehnutí žvástů pana Babiše či c/ je záměrnou lží.

Pan Babiš se pouze musí rozhodnout, zda být v politice a podnikat normálně, tedy bez dotací, nebo zda chce nadále růst převážně z dotací (a být v politice nejvýše poslancem).

2. Jestli Vám dobře rozumím, chápete pana Babiše, že když úplatky vzrostly nad "únosnou míru", aby si nedůvodné výhody pořídil sám, bez "nákladů" (korupce).

To je samozřejmě přiznání pana Babiše, že se roky on a jeho spolupracovníci (z nichž mnohé přivedl do vlády, na ministerstva a do státních organizací) dopouštěli zločinu podplácení (§ 333 tr. z., evidentně v odstavci (2)). Jsou tedy reálně zločinci - pravda nesouzenými a neodsouzenými. Je neuvěřitelné, že jejich zločinnost nechápe téměř 18 % dospělých obyvatel této země.

Jistě mnozí přišli o svá místa a tedy i korýtka. To po volbách pravidelně bývá. Jistě se ke svým korýtkům přisunul pan Babiš nově zdarma. Ale nemylte se - ten systém se nezměnil ani o píď (já vím - pan Faltýnek se angažoval v kauze "Mýtné" je z dobré vůle pomoci České republice, když ostatní, panem Babišem dosazení, jsou tak neschopní).

3. Na pana Babiše "se vytahují" staré kauzy? Ony snad jsou promlčené? Vy protestujete proti tomu, že každý (nepromlčený) zločin má být potrestán?

4. Kauzy jsou vymyšlené? Které a z jakého důvodu se domníváte, že jsou vymyšlené (tedy že stíhaný čin nenastal)??? Myslím, že jediným důvodem tohoto Vašeho tvrzení je bezmyšlenkové opakování Babišovských lží.

5. Proč by opozice nastavovala zákony jinak? Zákony nastavila koalice Sobotkova (včetně ANO) zákonem o střetu zájmů. Prolhaní poskoci ve vládě pouze popírali fakt střetu zájmů. A auditoři EK nyní jednoznačně fakt, že střet zájmů existuje a trvá pregnantně doložili. Prostudujte si zprávu (v češtině) a pak nám sdělte, v čem nejsou velmi konkrétní údaje pravdivé.

7 2
možnosti

Neřešte účelově jen jednu osobu, navíc z politických důvodů v boji o koryta.

Řešte také všechny ostatní, kteří takto jednali a jsou stejně tak podezřelí, protože taková byla politická vůle a tolerance společnosti.

Potom vám zřejmě nebudou stačit kriminály, takže už abyste začali stavět další, nové.

:-)

2 2
možnosti

Tolik textu a taková blbost.

7 4
možnosti

Čtěte jen návody na žvýkačkách, kterým dokážete porozumět a budete spokojený.

:-)

3 1
možnosti

:-).......Samozřejmě výborně napsáno, tak to je! Babiše je třeba z politiky dostat, protože skočilo letité rozebírání republiky bez obav z trestu. Měli to bývalí politici pěkně obšancováno. Jak říkala blahé paměti jedna dáma z Vévéček,.....my držíme justici, oni klečí na policii! KDo má jen trochu dobrou paměť to musí pamatovat!

Já Babišovi fandím, je chytrý a pracovitý, Nikdy jsme se neměli lépe než teĎ.- A chytráci u kompu, kteří na něm nenechají niť suchou, jsou obyčejní závistivci, kteří byli buď líní, nebo hloupí, tak jeho pracovní i politický úspěch je pro ně mindrákem!

R^R^R^

8 7
možnosti

Letité rozebírání republiky určitě neskončilo. Jenom si ho Babiš zkoncentroval do svých rukou.

7 1
možnosti