Konec zlatych casu

Tak se Ceska reprezentace do 21 let vratila s neporizenou.  Jsem nastvany a frustrovan. Ale nemuzu nic vycitat hracum nebo trenerum. Jak opakovali v rozhovorech, odvedli sve nejlepsi maximum ale na nejlepsi celky Evropy to nestacilo.

Jako spravny fanousek jakehokoliv ceskeho muzstva premyslim, proc  nejlepsi vykon nestaci na to, abychom obstaly proti silnym evropskym celkum. A pritom to je jasny. Uroven ceske ligy je na urovni zemi "fotbalovych trapasliku". Kolik hracu z ligy ma na to aby mohlo hrat za repre? Postavili bysme aspon polovinu zakladni jedenactky konkurence schopne? Podle meho nazoru tezko! A nedivme se tomu. Zapasy v Ceske nejvyssi soutezi jsou prehlidkou prijemne prochazky (pouze par vyjimek) oproti nasazeni s jakym se hraje v jinych soutezich. V ceske lize staci malinko zabrat, aby fotbalista vynikl, ale potom je nominovan na zapas reprezentace a nestaci se divit, jak ze se to hraje rychle v tom zahranici! Proto me prekvapili uvahy v tisku, ze nasi borci hraji pravidelne v ligovych muzstvech zatimco teba Italove vetsinou vysedvaji jako nahradnici. Jenze chyba lavky. Zrejme uz musi neco umet, aby mohl dostat tu cest byt nahradnikem v nejake soutezi, ze ktere se produkuji muzstva, ktere vyhravaji ligu mistru a ze zeme, ktera ma tym mistry sveta! To si mozna asi "mladici" neuvedomili. Kolik hracu nasi reprezentace do 21 let by obstalo, aby mohli byt aspon nahradnici v tech muzstvech, kde hraji "italsti nahradnici". A potom se ani nedivim, ze hraci z ceske ligy nestaci fizicky. Muzeme se divit? Kdyz v ceske lize se hraje 30 prevazne "odpocinkoych" zapasu oproti tomu, co ze hraje v zahranici. Dovolim si uzit frazi z uspesne ceske komedie "Dedictvi aneb Kurvahosigutentag" a ta se podle me na toto hodi - "plouzi se jak lemry, to by sa museli jinak otacat" aby mohli konkurovat.

Nedavno sem cetl rohovor se Steven Gerrard z Liverpool a ten rekl, ze potrebuje odpocinek, protoze ma za sezonu za sebou 62 zapasu (jednou tolik co nase liga), jenze s tim rozdilem, ze ma za sebou 62 zapasu kde se jezdi nahoru a dolu a kde zapay maji jinou uroven (angl. liga, liga mistru a reprezentace). Potom narikani fotbalistu v ceske lize po 30 kolech pripada velmi smesne. Ale potom uz se ani nedivym, ze nastava konec zlatych (nebo aspon upesnych) casu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Roman Domurad | úterý 19.6.2007 23:36 | karma článku: 6,18 | přečteno: 420x
  • Další články autora

Roman Domurad

Cirkevni restituce

11.1.2012 v 21:55 | Karma: 11,76

Roman Domurad

Kondolence do S. Koreje?!

27.12.2011 v 11:37 | Karma: 21,79

Roman Domurad

“Valka generaci”

13.4.2010 v 13:05 | Karma: 12,09