Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zázrak – pro Čechy není dioxin škodlivý!!!

Česká republika je báječné místo k žití. Už v roce 1986, po výbuchu Černobylu, kdy byla radioaktivním mrakem zamořena půlka Evropy, tvrdili soudruzi, že České republiky se havárie nijak nedotkla. Trochu jiní soudruzi dnes tvrdí, že ty dioxiny vlastně ani tak moc Čechům neškodí.

idnes.cz

Je to až neskutečné, jak se evropské „morové rány“ naší zemi vyhýbají. Jako už výše zmíněná černobylská tragédie, kdy se ještě v den havárie změnil vítr a radioaktivní mrak zamířil nad tehdejší Československo.

„Odborníci“ na ekonomiku nás chlácholili, že loňské požáry ruských obilných lánů s cenou pečiva u nás ani nehnou. Dnes po nich není vidu slechu. Dokonce i celosvětová krize nás prý nezasáhne, tvrdil odborník, který rozeslal lidem šeky, aby zaplatili, co politická svoloč rozkradla a nadále rozkrádá.

Dioxiny nebyly nikdy záměrně vyráběny. Jsou pouze nežádoucím vedlejším produktem při výrobě některých herbicidů. Stopová množství lze však prokázat v mnoha složkách životního prostředí. WHO doporučila přijatelný denní limit dávky pro člověka ve výši 1-4 pg (pikogram)/kg tělesné hmotnosti. Tj. pro člověka o hmotnosti 70 kg limit 70 – 280 pg/den. Denně člověk přijme, podle industrializace prostředí, 120 – 180 pg dioxinů převážně z potravy.

Při krátkodobém příjmu vysokých dávek dioxinů se vytváří na kůži tmavé skvrny a dochází k poškození jater. Při dlouhodobém působení je zasažen imunitní a nervový systém, žlázy s vnitřní sekrecí a dochází k poruchám reprodukčních funkcí. U laboratorních zvířat se udává, že je dioxin několikanásobně toxičtější než třeba strychnin nebo kurare.

Tohle všechno se však, podle ministerstva zdravotnictví, občanů České republiky netýká. Je tragikomické sledovat zprávy v médiích a prohlášení vydávaná ministerstvy a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. V Německu vypukne dioxinová aféra a všechna média informují občany o nebezpečnosti požívání této látky. Odpovědné orgány záhy vydají prohlášení, že České republiky se tato aféra netýká. Jako obvykle se zde děje český zázrak, kdy je postižena velká část Evropy, ale nejbližší soused nikoliv. I přesto, že z Německa pochází většina dovozového vepřového masa zásobující náš trh.

Ta věčně zvědavá média zjistí, že vepřové maso z Německa se k nám dostává neoznačené bez jakýchkoliv kontrol přes Polsko. Všichni to vědí, ale kontroluje se pouze maso dopravované z Německa. Ouha, je to vůbec možné? Kontrolní orgány zjišťují, že se do republiky dostala kontaminovaná zásilka, ale Češi ji už s chutí snědli. V té chvíli ministerstvo zdravotnictví začne přesvědčovat občany, že dioxin až tak škodlivý pro člověka není. A pořád nikdo nekontroluje vepřové maso z Polska. Pro Česko přichází opravdu uklidňující zpráva – český ministr zemědělství bude telefonicky hovořit s německou ministryní zemědělství o dioxinové aféře. Tímto jsme zachráněni.

Sílí hlasy, aby byl uváděn původ výrobku a označeno opravdu české maso. Pomohly snad kolky proti podvodům s alkoholem a cigaretami? Ano, výrobcům kolků!

A zatím, co se lže českým občanům, Slovensko uzavírá hranice německému vepřovému a vejcím, bez ohledu, zda to nějaké směrnice Evropské únie povolují či ne. Jako obvykle, a na rozdíl od českých politiků, Slovensko zajímá v první řadě jeho vlastní zabezpečení trhu. Teprve, až se zjistí skutečný stav a připraví podmínky na monitorování, otvírají znovu hranice. A do české republiky je dováženo stále německé maso bez kontrol z Polska.

Naši politici by si už konečně měli uvědomit, že Evropská únie není bratrský spolek čestných skautů, ale parta obchodníků, kteří se bezohledně a mnohdy na úkor kvality, s vědomím, že ohrozí zdraví občanů, snaží nahrabat co nejvíc pro sebe. Samozřejmě vyjma České republiky, která se stává pro svou zaslepenou lásku k únii, oblíbenou popelnicí Evropy.

Čtěte výběr zajímavých témat:

Jan Antonín Baťa versus Tomáš Jan Baťa – zavrženec a umělá modla

Češi snědí cokoliv, jen když je to ve slevě

Slovensko neohýbá hřbet před bruselskou diktaturou

Autor: Radomír Dolanský | středa 19.1.2011 7:51 | karma článku: 34,46 | přečteno: 2693x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 786x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2200x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

11.4.2021 v 17:57 | Karma: 33,13 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1462x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Další Mikulášovy patálie. Bekovy asistenty platí Senát i resort školství

28. června 2024

Premium Nejen ministr školství Mikuláš Bek (STAN) umí využít maxima možného. Po nejdražším pronájmu...

Zákulisní dohoda o nominaci Leyenové štěpí Unii. Zuří i italská premiérka

28. června 2024

Premium Evropští lídři se ve čtvrtek sjížděli na dvoudenní summit v Bruselu s tím, že věci jsou dané....

Bouřky vytopily také část Olomouckého kraje, v pátek přijdou další

27. června 2024  17:56,  aktualizováno  22:39

Česko zasáhl v odpoledních hodinách pás bouřek. Další se pak ze západu postupně přesouval směrem na...

Biden a Trump jdou do boje. Střetnou se v první televizní debatě

27. června 2024

V pátek ve tři hodiny ráno Joe Biden a Donald Trump změří síly v první televizní debatě. Hodinu a...

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.