Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

19. 1. 2011 20:24
Po Černobylu jednala naše vláda správně,

vzhledem k úrovni radiace opravdu nebylo nutné přijímat žádná další opatření. To platilo i pro většinu Evropy, panika na Západě byla zbytečná. Jiná věc je, že zrádce Gorbačov, patrně úmyslně, neinformoval o havárii svět včas.

0 0
možnosti
VT

Betio

19. 1. 2011 18:27
Správný článek

jen by se měl jmenovat "Odkud se ta rakovina bere - že?

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

19. 1. 2011 15:12
Zachovejte klid. Odstranit dioxiny ani z českého masa nelze

Dostává se do zvířat samozřejmě potravou a kdyby ho z ní někdo chtěl odstranit, byla by dražší, než to maso zvířat. Jednou vyděsí občánky doktoři, pak zase Veleba a jedno to má společné. Chtějí z vyděšence ždímat prachy.

0 0
možnosti

jarinka

19. 1. 2011 14:11
Volný trh.

Politici se dopustili zrady vlastního národa, když připustili po sametovce něco takového, jako je likvidace zemědělství, zprasení československých norem, nekontrolovaný volný trh. A teď kteří to politici, když se tam střídají jak na běžícím pásu? Kdo je zodpovědný za tyto zločiny? Nikdo, žádná odpovědnost, jen neskutečný chaos. Nahrabat majetek, vypadnout, další... Kvalita potravin hodně klesla, samé náhražky, plno éček, ať se podíváte na cokoliv, nápoje, sirupy, cukrovinky, sýry, uzeniny s neskutečně dlouhou záruční dobou... ale v krásných obalech ;-D

Dají se sehnat možná i kvalitní potraviny, ale co je dnes luxusem, bylo za socíku standardem.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

19. 1. 2011 12:02
Dioxiny

také vznikají při automobilovém provozu,při spalování odpadu,při lesních požárech,atd.Nemají při konzumaci žádný stopový hygienický limit,a komu je dnes víc jak padesát,tak se jich nacpal v 70tých letech až k prasknutí.A propos,stálo by zato se někdy mrknout na čuníky z Česka...Mahlzeit!8-o

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

19. 1. 2011 10:18
nevím nevím...

už v části o krizi jste se dost seknul: Kalousek tvrdil, že se k nám nepřelije hospodářská krize vzniklá z hypteční, v tom měl naprostou pravdu. Že se to pak přerodilo v globální finanční krizi je jiný bod, který v té době málokdo předpokládal.

Co vím, tak Černobyl nás skutečně minul, mrak šel severně, přes Finsko.

Dioxiny jsou svinstvo, ale zas je třeba brát, že povolené koncentrace jsou extrémně paranoidní, škodlivé jsou až koncentrace o řády jinde. A hlavně - v minulosti tu byly v té vyyšší míře taky. Jen se to nevědělo.

Jinak s tím moc udělat nejde - máme EU, volný trh, žádné hranice a cla... jak byste to zařídíl?

0 0
možnosti
RD

radomír dolanský

19. 1. 2011 11:34
Re: nevím nevím...

Tak to si o Černobylu budete muset ještě něco nastudovat. Byly celkem tři směry. Ten původní nad severské státy, pak směrem k nám a poté ještě do Bulharska. Víte, s tou krizí to bylo jako s těmi dioxiny. Byla všude kolem nás a přesto se nám měla vyhnout. Mně jde v článku spíše o oblbování národa než o jemné nuance jestli to byla ta či ona krize. A pokud jste si nevšiml, v článku mám uvedeno, jaké množství WHO považuje za zdraví bezpečné. A jak to, že to víte vy, když se to v minulosti nevědělo??????:-/

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

19. 1. 2011 9:43
Tentokrát s Vámi naprosto souhlasím.

karmaR^

0 0
možnosti
RS

starej pardal

19. 1. 2011 9:32
ekolog?

hm... kdyz pominu ten cernobyl (ktery se nam skutecne vyhnul, ac zelene mozky rady desi lidi pohadkami o hrozivem batuskovi atomu) :-)

odkudpak asi ten dioxin v tech prasatech je? zeby ze vzduchu? asi ne. asi z krmiva. a cimpak myslite ze se asi tak krmi ceska prasata? zeby ceskej vykuk daval zdrave krmivo? nebo je pravdepodobnejsi, ze krmi dobytek poslednima nejlevnejsima sr*ama ktery uz ani na zapade nejsou akceptovatelny? hm...

0 0
možnosti
S

simsII

19. 1. 2011 10:26
Re: ekolog?

Jak můžete napsat takový nesmysl, že se nám Černobyl vyhnul? Když máte nick Starý pardál, tak byst si měl něco pamatovat. Oni tenkrát rakušáci nezaorávali salát zbytečně a nebylo doporučeno konzumovat houby, které ten rok rostly jak vzteklé. Protože právě zelené rostliny a podhoubí do sebe radioaktivitu rádo vstřebává a uchovává po delší dobu. Já si myslím, že Černobyl stál za velkým nárůstem onkologických onemocnění  a uvědomte si, že tato onemocnění se mohou projevit až po určitých letech po expozici. Vzpomeňte si na Japonsko.

0 0
možnosti
PH

petrph

19. 1. 2011 9:19
a není v tom nějaká disgriminace?

Že maso z Polska kontrolováno není a z Německa jo? Myslel jsem že EU jedno jest...

0 0
možnosti
JP

johnpeters

19. 1. 2011 11:54
Re: a není v tom nějaká disgriminace?

Zakopaný pes leží u českých hygieniků.To jsou jejich povinnosti!![>-]

0 0
možnosti

milinek

19. 1. 2011 8:51
Ano, jsme

popelnice R^R^R^

0 0
možnosti