Za dřinu pro stát odměnou smrt ve frontě na zdraví

Čím rychleji kráčí náš stát k světlým zítřkům, tím méně toho občan za své peníze dostává. Čím více občan na zdravotnictví mimo odvody doplácí, tím nižší kvalita ošetření je mu nabízena. Politici nám začínají slibovat, že budeme stát fronty na zdraví. Za komunistů to bylo kupředu levá, zpátky ni krok, teď se to obrací naopak.

novinky.cz

Politici se mermomocí snaží ošálit národ ve stylu chytré horákyně. Současný ministr zdravotnictví, Leoš Heger, se dobrovolně přiznává, že hledá cestu, jak obejít Ústavu ČR, aby měl občan zajištěn přístup k lékařské péči a přece jej neměl. Ostatně není jediný, kdo nejvyšší zákon republiky obchází. Tak, jako je „právní stát“ výplodem fantazírování politiků, stává se jím stále více i (ne)dostupné kvalitní zdravotnictví.

Nastává čas, kdy občan České republiky nemá žádnou jistotu, že zákon platný dnes, nebude zítra zrušen i se zpětnou platností. Některé kroky státu začínají připomínat znárodňování!

Jestliže stát může odvolat, co již slíbil, jako to udělal se zpětnou krádeží u stavebního spoření, jak máme věřit, že nám jednou neukrade peníze ze zdravotního připojištění? Jak vůbec může tento národ žít, když nelze věřit garancím vlastního státu?

Ministr zdravotnictví slibuje, že budeme připraveni o špičkovou zdravotní péči. A to přesto, že se neustále zvyšují doplatky za léky, že jsme začali platit 30 Kč lékařům, 30 Kč za položku na receptu, že platíme za pobyt v nemocnici, za pohotovost… Působí to opravdu až tragikomicky – kolik desetiletí zdravotnictví fungovalo pouze z povinných odvodů ze mzdy a dnes – čím více položek připlácí občan, tím více je mu kvalitní zdravotní péče odnímána.

Kam kráčí české zdravotnictví, jestliže jeho šéf se nám snaží nalhat, že řez do těla je v podstatě stejně kvalitní zákrok, hoden 21. století, jako laparoskopie? Kdy dojde na ohlupování národa v takové míře, až nám politici začnou podsouvat, že dřevěná noha piráta Johna Silvera si nezadá s posledními typy protéz? A zuby? Pokud by měl platit ministrův blábol, kterým omlouvá snahu o placení amalgámových plomb, že kazy jsou zaviněny pouze špatnou péčí o chrup, tak by asi nemuselo vůbec existovat toto lékařské odvětví.

V Ostravě má Česká republika speciální přístroj pro léčení rakoviny, kybernůž, který však bude sloužit pravděpodobně jen bohatým, protože VZP musí asi šetřit na přeplacené zakázky a na operace zachraňující život nezbývá.

Prodlouží se již tak dlouhé čekací doby na kloubní náhrady. Samozřejmě, není to životu nebezpečné, tak proč bychom se snažili občana vyléčit? Raději ho, byť v produktivním věku, vyloučíme ze společnosti, znepříjemníme mu život, ale ušetříme. Naši předci se také bez těchto operací obešli. Jestliže měly nemocnice stanoveny kvóty na počet operací tohoto druhu i doposud, kam až chce naše zdravotnictví vláda dovést v budoucnu? Do středověku? Na operaci si doneste láhev padesátiprocentní kořalky, pokud nemáte na anestézii?

Vypadá to, že politici s nekonečnými díky musí dennodenně vzývat boha krize, za to, že mají čím omluvit vlastní nedostatečnost. Na krizi se vymlouvá kdekdo, tak proč jí nehodit na záda i zhoršení zdravotní péče v České republice? Všechno, čím lze zaretušovat neschopnost politiků, se vládě hodí do krámu.

Především nesmíme zapomenout, že mnoho předcházejících vlád a volených politiků si může jako životní motto napsat politik = zloděj. Velmi jednoduchá odpověď na otázku, za koho dnes národ platí!!!

Ještě pár takových kšeftů jako s prasečí chřipkou a můžeme se léčit doma bylinkami. A možná by to bylo mnohem rozumnější!!! Stovky milionů za léky ve spalovnách - za takové kšefty platíme zhoršující se přístup ke kvalitní zdravotnické péči?

Další aktuální články:

Podám stížnost na odbory a demonstranty!!!

Vládne nám úřednická omezenost!

Slovensko neohýbá hřbet před bruselskou diktaturou

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Dolanský | středa 29.9.2010 8:06 | karma článku: 44,81 | přečteno: 12364x