Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sůva

5. 10. 2010 0:53
Černá díra-a hlavně neplatit těm,co léčí

ale těm co se na léčení přiživují .Ten gama nůž v Ostravě stál 10 mio dolarů,stejný v Něměcku a USA stojí 5 mio dolarů.Čili 100 milionů korun ukradla firma,ředitel nemocnice a primář - a teď řvou,že chtějí vyšší platby od VZP,aby se jim vůbec do konce životnosti zaplatil. Cílem léčení má být vyléčení - a je fuk jak,hlavně dobře.Do Brna dojedu autobusem,škodovkou a taky Ferrari -každý chce ´v tom Ferrari,ale dojedou tam všuchni,možná nejbezpečněji v tom autobuse.Já radši doktora,co mi vyléčí,než toho,kdo na mě zkouší pár měsíců zavedenou "zázračnou" technologii .Pan ministr měl jako Bárta zmrazit veškeré letošní iínvestice a přidat zdravotníkům a ubrat zlodějským ředitelům,co mají platy pětinásobné než nejlepší lékaři.Dnes oznámili z ČB přišití uříznutých prstů batoleti - jehlou,nití a mikroskopem ,jen se to musí umět,dřít 5 hodin a při stehu nedýchat...za 160 korun na hodinu,o třetinu méně než obkladač dlaždiček. Takže jak to dopadne je nasnadě.

0 0
možnosti
JJ

jita

6. 10. 2010 9:09
Re: Černá díra-a hlavně neplatit těm,co léčí

No jo a co by jste chěl u většiny nemocí se léčí pouze příznaky a ne příčina. U některých se nemoc udržuje(hlavně vysoký krevní tlak), aby pacient bral doživotně léky - za ty jdou někomu do kapsy peníze, místo toho, aby nemoc léčila. Peníze nejdou lékařům to dostávají farmaceutické společnosti ti co ty "léky" vyrábějí. Ve skutečnosti to jsou koktejly látek, které při vysazení způsobí zhoršení potíží, kvůli kterým je lék předepisován, ale neléčí, udržují.

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

4. 10. 2010 21:59
Co se stavebního spoření týče, tak aby stát mohl

nasypat vám, tak ten příspěvek musel sebrat třeba mě. To je teda krádež ze zákona. Je na čase, aby stát s touhle zlodějinou skončil.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

6. 10. 2010 10:40
Re: Co se stavebního spoření týče, tak aby stát mohl

A on ten člověk, kterému je sypáno, žádné daně neplatí? Kde na to stavební spoření vzal peníze, jestliže z nich nezaplatil daně? Je téměř jisté, že člověk, který má potřebu založit si stavební spoření, činí tak z řádně zdaněných peněz. Co je špatného na tom, když mu z těch daní stát kus vrátí, aby podpořil jeho ochotu spořit?

-

Říkáte "mně berou a jim dávají." Chyba. Berou nám všem. Oni jen využívají možnost, jak legálně získat zpět část toho, co jim sebrali. A v poměru k tomu, co takový člověk zaplatí za rok na daních, je těch pár tisíc podpory stavebního spoření úplný pakatel.

0 0
možnosti
SL

Manco Kapak

3. 10. 2010 23:33
Peníze

Tady by se dalo napsat: slibuji co jsem slíbil a odvolávám,cojsem odvolal.Ve zdravotnictví je hromada peněz,ale bohužel se někam vždycky rozkutálej.Proč máme tolik zdravotních pojišťoven? Stavějí si paláce a jezdí se drahými auty.Tam by semělo začít šetřit.Samozřejmě chápu,že dnešní medícína má vybavení,která před lety nebyla,ale taky se nehorázně krade. V řiši Inků se krádež trestala useknutím ruky(před příchodem Španělů se moc nesekalo) a poškození státem důležité stavby,nebo mostu se trestalo smrtí.Obávám se,že kdyby to platilo u nás,tak sněmovna nemůže hlasovat a nejenom sněmovna.Akorát,když se neurodilo,tak Inka otevřel sýpky a lidi neměli hlad.To u nás nehrozí ani náhodouProč mají brát šílené peníze lidi jako např. předseda představenstva ČEZ ,Českých drah atd.Proč existují zlaté padáky i u firem,které neprosperují(české dráhy)? :-(

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

6. 10. 2010 10:54
Re: Peníze

Chcete vědět, kam se ty peníze kutálejí? Několik vzorových příkladů z nemocnic, kde se mi za posledních deset-patnáct let naskytl pohled do zákulisí:

-

1) Nemocnice má centrální výtopnu, která kromě vytápění zajišťuje i ostrou páru pro sterilizátory a užitkovou vodu pro prádelnu. Přijde manager z jiné nemocnice, výtopnu zruší, za drahé peníze nakoupí nevyhovující elektrické sterilizátory, vytápění vyřeší napojením na teplovod (nevypověditelná smlouva s teplárnami na padesát let) a prádelnu přepustí nějakým Ukrajincům, kteří prádlo vozí prát náklaďákem kamsi do Liberce. Personál musí nástroje před sterilizací vyvářet, pacienti zjara a na podzim klepou kosu, prádlo se vrací poškozené a manager přešel o špitál dál, kde právě provádí to samé.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

2. 10. 2010 19:14
Kam se na ten

náš reálkapitalizmus ti komouši hrabou!:-(

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

29. 9. 2010 22:17
Člověk, který

strávil život "dřinou pro stát" je takovej idiot, že si nic jiného než smrt ve frontě na zdraví nezaslouží. Nakonec, ten stát i s tou frontou na zdraví je přece výsledkem právě té jeho "dřiny", ne?

0 0
možnosti
JP

johnpeters

2. 10. 2010 19:16
Re: Člověk, který

To jsme ale potom idioti všichni,včetně Tebe,Kámo!8-o

0 0
možnosti
MK

2mmmm_2

29. 9. 2010 17:34
Stát je schopen

ne přímo rozkrást, ale přikrádat ze stavebního spoření. Je otázkou, co provede se zdravotním pojištěním...

0 0
možnosti
KB

Kolokol

29. 9. 2010 19:15
Re: Stát je schopen

Takže když ti někdo dá k Vánocům jeden rok 5 tisíc a druhý rok jen 2 tisíce, tak tě vlastně okradl.

0 0
možnosti
D

dampfer

29. 9. 2010 16:15
Prosím

značce MEEELKA::: vzniklo dost institucí, ale zmizelo 400.000 vojáků, 50.000 placených funkcionářů KSČ,  60.000 polopracujících Milicionářů, odešlo 280.000 příslušníků Rudé armády plus jejich rodiny-- živeny z našeho rozpočtu, oni si sem vozili jen jaderné hlavice k raketám, některé maličkosti do domácností, tanky, děla a udělali si z republiky střelnici a nástupiště k osvobození západního pracujícího a úpícího proletariátu. Zřízení 14-ti silně nadpočetných krajů má na svědomí KSČSSD, soudruh ministr G... a jeho přítelkyně JUDr Štreková Yvonne-- a tím to začalo

0 0
možnosti
R

realateista

29. 9. 2010 16:26
Re: Prosím

Vy žijete ještě v 50. letech nebo jste už pokročil až do 80. let?

0 0
možnosti
RD

radomír dolanský

29. 9. 2010 16:01
O čem pojednává článek

Jako v oné komedii 50x a stále poprvé se musím u některých komentářů zastavit a přemýšlet, na který článek vlastně ten komentář "pasuje". Číst a vnímat co čtu, je asi pro některé čtenáře propastný rozdíl. Já nikde v článku nepopírám současný, relativně dobrý, přístup k léčbě. To, co zde kritizuji, jsou sliby, že se začneme vracet zpět a používat starší způsoby léčby i když už jsme používali ty nové. Zde je kámen úrazu! Za druhé, nikde v článku netvrdím, že by zdravotnictví u nás mělo být zdarma. Opět pouze upozorňuji, že čím víc si občané ČR k odvodům připlácejí, tím méně péče je jim zpřístupněno. Já píšu o koze, takže ti, co píšou o voze, si budou muset přečíst článek ještě jednou (aspoň) a začít vnímat, co tím chtěl básník říci. Karma je dostatečně vysoká, takže těch chápajících je dost. Howgh, domluvil jsem!;-D

0 0
možnosti
MN

Mahas

29. 9. 2010 17:33
Re: O čem pojednává článek

muzu se jen tak na okraj zeptat - vy mate pocit, ze obcane tady nemaji kvalitni zdravotni peci? Stale jeste primarne zdarma ( 60 kc je na hotelove sluzby, priplatky na leky jsou na leky, existuji alternativy, ne na zdravotni peci, 30 kc je regulacni poplatek, ktery - byt spatne podany - doopravdy zredukovat masivni naduzivani ambulantni pece, ktere u nas bylo - prokazano statisticky mnohokrat ) ?

Racte chapat, ze ty starsi zdravotni postupy taky leci dobre, ale jsou mozna mene pohodlne pro pacienta a primarne mene nakladne... Neco se za ten standard stanovit musi. Tezko to bude nejnovejsi technologie, ktera je - vetsinou a podle me i logicky - nejdrazsi... On ten zlucnik vyndany klasicky je preci odooperovany a neni v tele stejne jako po laparoskopii... Ano , je to mnohem mene pohodlne pro pacienta. Ale chcete dat mimo nadstandard i tohle ???

Obcane si neplati vice, procentualne plati porad stejne na odvodech, jen jsou regulacni poplatky a poplatky za recept

0 0
možnosti
MK

Petrolin3

29. 9. 2010 14:41
Ministr je myslivna.

Když se člověk nenarodí s nějakou vrozenou vadou tak by měl s patřičnou životosprávou vydržet bez péče zdravotníků minimálně do takových padesáti šedesáti let. Usuzuji tak z toho,že jsou lidé se zdravou hercnou v 80,se zdravým pajšlem také,na klouby si začnou naříkat v 90sáti,žlučník neví že existuje atd.Dá se říci,že každé onemocnění ,až na malé výjimky, je následek nějakého přehánění,přerychlojetí,přežíraní,přepití,přeběhání,přeléhávání,přepracování,přestresování atd.Člověk dbalý o své zdraví by měl chodit jen na servisní prohlídky,tam vyslechnout kvalifikované rady zdravotníků, všech pře.. se vyvarovat a zdravý umřít.Ještě zbývá jedno,vymyslet jak odejít bez fůnusu,nejlépe vypařením v takových šedesáti letech.Do těch šedesáti by měl platit zdravotní pojištění a nechodit k lékaři.Když už příjde tak cálovat a cálovat .

0 0
možnosti
KA

karel60

29. 9. 2010 14:59
Re: Ministr je myslivna.

To by možná platilo v ráji u Adama a Evy. Dnes už nenajdete potraviny které nejsou vyrobené z geneticky upravených produktů, doplněné vhodnými konzervanty a barvivy. BIO potraviny jsou asi tak zdravé jako DIA výrobky pro diabetiky. I na opuštěném ostrově nedotčeném průmyslovým odpadem budete pít a zalévat kyselým deštěm. A tomu již je několik století a nemusíte mít vrozenou vadu, stačí ta správná genová výbava abyste se nedožil důchodu.

0 0
možnosti
MM

maryfox

29. 9. 2010 14:36
Jaká dřina pro stát ?Směšné bolševické fráze.

Pracujete pro sebe a zajišťujete si tím svoje potřeby. Platíte daně a z nich se zajišťuje chod státu. Ale doufat, že tím platíte i nejlepší možnou lékařskou péči, je směšné. je to služba jako každá jiná.Kdo chce víc, musí si zaplatit. Ale taky o své zdraví pečovat. Pokud se to naučíte, ušetříte nervy i peníze.:-)

0 0
možnosti
ML

meeelka

29. 9. 2010 14:45
Re: Jaká dřina pro stát ?Směšné bolševické fráze.

Poslyšte, nepovažuji se za bohatého člověka. Ale jsem zaměstnanec, proto je za mě na různých daních odvedeno 15.000 měsíčně. Není to mnoho, ale je to dost na to , aby s tím stát naložil bez mého souhlasu tak jak nakládá.  Za 10 let 1 700 000. Moje největší a prioritní potřeba je, aby když onemocním, měla jsem zajištěnu veškerou potřebnou péči, nemusela jsem přemýšlet, jestli na to budu mít.  A až nebudu moc pracovat zabezpečení na stáří.

Platila jsem celý život, nemocná jsem nebyla a ráda své peníze solidárně věnuji tomu, co to potřebuje. Ovšem ne  na vily a jachty či dávky simulantům., penziony politikům. Jasné?

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.