Velmi podezřelé bububu dvojice MerkOzy

Především z Elysejského paláce se stala incká věštírna apokalyptického konce Evropské únie. Ze dne na den cholerický čertík z Francie obrátil o 180 stupňů a pouští na svět hrůzu o krachu nejen eurozóny, ale celé Únie.

Merkelová a Sarkozy si vyměnili scénáře. Ta, která je čím dál častěji představována jako dáma s bičíkem, hraje nyní hodného vyšetřovatele a její kolega, médii označovaný za submisivního služebníka, pouští před dalším „nejdůležitějším“ summitem na celou Zemi hrůzu z rozpadu Evropské únie. Merkelová hromy a blesky zmírňuje prohlášeními, že vrcholné jednání vše zachrání.

Obrat v tvrzení obou politiků je více než podezřelý. Oba do téhle chvíle zarputile tvrdili, že eurozóna sice má problémy, ale o krachu zdaleka nelze mluvit. O rozpadu Evropské únie nepadlo ani slovo. A najednou je všechno jinak.

 

Taková náhlá změna u politiků, kteří mají nejpřesnější zprávy o stavu únie, navozuje podezření z úmyslného zastrašování vlád evropské sedmadvacítky. Takový obrat vypovídá o jediném – buď lhali do této chvíle, nebo lžou nyní. Po dosavadních zkušenostech s falešnou politikou EU je nejvíce pravděpodobná třetí varianta:

Lžou neustále!

Samozvaní vůdci Evropské únie potřebují na nadcházejícím summitu vystrašené ovečky a nikoliv přemýšlející berany typu Velké Británie. Nastal nevhodnější čas podmanit si státy únie mnohem více než se kdy předpokládalo. EU se již neomaleně vkrádá do kuchyně vlád jednotlivých států a požaduje takřka naprosté podrobení.

Evropští politici a jejich národy musí být zastrašeni na maximum. Není čas na referenda, na riskování, že národy nejsou tak hloupé jako někteří jejich politici, a mohli by říci NE požadovaným změnám omezujícím suverenitu jednotlivých států už tak značně svázanou. K tomu jim dopomáhej Kalousek a jemu podobní autoři katastrofických scénářů, které média už ani nestačí tisknout. Lidu nezbývá než popřát: Carpe diem!

Čtěte další zajímavé články:

Se Schwarzenbergem a Evropskou únií na ekonomické dno

Česká demokracie = ochrana násilí

Konec světa je opravdu za dveřmi

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Dolanský | pátek 9.12.2011 7:05 | karma článku: 31,37 | přečteno: 1803x