V akčních filmech Policie ČR účinkovat asi nebude

Policie ČR předvedla na Moravě úžasné manévry. Ministr Chovanec a policejní špičky se rozplývají, jak profesionální zásah provedli maskovaní turisté z Brna, ale uherskobrodští policisté si raději od šéfa restaurace nechali podepsat papír o mlčenlivosti, aby ta akčnost dvou policistů zase až tak neřvala do světa.

V České republice se politici a složky státní moci proberou vždycky, až na jejich liknavost doplatí občané svými životy. Samozřejmě musí jít o masovější ztráty. Jak se říká, jedna vlaštovka jaro nedělá. Úplně stejný průběh měla kauza lihová mafie. Policie i celníci roky tvrdili, že mají černou výrobu alkoholu pod kontrolou, ale jakmile začali sériově umírat lidé, během dvou tří měsíců veřejnost zjistila, že neměli pod kontrolou vůbec nic. Spíše to vypadá, že lihová mafie měla pod kontrolou celníky a policisty.

Zato teď mají politici pohotovost. Stejně tak média a různí mediální filozofové na otázky co kdyby, kdyby… Najednou jsou všichni chytří a tvrdí, že již dávno tvrdili. Ale že kvůli jejich pozdním kecům muselo zemřít osm nevinných, to nechce slyšet nikdo.

Škoda, že zásahová jednotka nejela z Brna vlakem. Třeba by konečně vláda pochopila, že nejúžasnějším českým vtipem je, když někdo tvrdí, že vlak Českých drah neměl zpoždění. Alespoň nějaký problém by se vyřešil.

Akčnost naší policie, která uháněla auty z Brna do Brodu je o to tristnější, když se Chovanec přiletěl na místo neštěstí vyfotit helikoptérou. Klasický český styl – zbytečný člověk, který na místě jen zdržoval a dělal chytrého, má vyšší prioritu než lidé určení k záchraně životů.

A teď budou přepadová komanda v každém krajském městě. Uděláme to, a dokonce uděláme i ono. Osm životů stojí možnost zajistit lékařům přístup do databáze osob vlastnících zbrojní průkazy! Úřednický šiml v České republice opět předvádí svoji pružnost. Pokud by někdo přednesl takový návrh bez masové vraždy za zády, pokládali by jej za blázna! Podobně například nefunguje systém, kdy je občan léčen s očními problémy a nemusí odevzdat řidičský průkaz, protože provázanost složek neexistuje.

Tak se nám rodí další policejní vtip: Kolik musí být policistů na likvidaci jednoho střelce? Osm mrtvých a policie s vrahem klábosí, aby jeho život zachránila. To je logika po česku. Proč se Chovanec a policejní špičky ztrapňují před občany sebechválou na perfektně provedenou akci? Nakonec si může Policie ČR gratulovat k tomu, že pomáhá a chrání především Policii ČR.  

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Dolanský | sobota 28.2.2015 7:29 | karma článku: 34,02 | přečteno: 991x