Tydýti z EU tahají sankce už i do sportu

Jak je vidět, neomezená omezenost Evropské únie opravdu nezná mezí. Samozřejmě, že i včetně našich stálých eurohujerů kolem knížete a nově i doposud euroskeptické ODS, bezhlavě rozdmychávají konflikt s Ruskem. Zpočátku neexistoval konflikt Ukrajina vs. Rusko, ale EU/USA vs. Rusko. Tak všechno začalo.

Evropská komise, zdá se, už trpí opravdu závažnou psychickou újmou. Navrhla totiž členským státům EU zvážit možnost pozastavení členství Ruska v mezinárodních sportovních organizacích. Státy, chlubící se něčím, co nazývají demokracií, vždy odsuzující tahání politiky do sportu, i když ji tam tahají neustále, zvažují možnost, která nenapadla ani nacistické předválečné Německo na LOH 1936 (nejúspěšnější sportovec rasově nepřijatelný černoch Jesse Owens) ani země, které proti sobě stály v době studené války. Ano, byly zde vzájemné bojkoty, ale nikoliv zákazy účasti.

Jak je vidět, fanatismus byrokratů Evropské únie jde z extrému do extrému. Nezapomínejme, že to byli od počátku politici EU/USA, kdo prozatím vždy první tahali pilku v ukrajinské situaci, a to již od chvíle, co Janukovyč přerušil přístupová jednání s EU. Rusko bylo velmi dlouho tím druhým, který pouze reagoval. Teprve pak přišel Krym. A přišly sankce, které poškozují více Evropu než Rusko. Samozřejmě, že ruský medvěd odpověděl a opět padáme dolů. A zatím si v tom politici libují, takže budeme platit za jejich blbost i nadále. Každému je snad jasné, že nadlidí z Bruselu s jejich příjmy se hrdinský odpor v podobě snížení životní úrovně nebo ztráty zaměstnání nedotkne.

Jestliže nezakazovali účast na sportovních akcích ani socialistické státy a na druhé straně ani ty Západní, ať už byla jakkoliv vypjatá politická situace (třeba Karibská krize 1962), co je pak Evropská únie za zprzněný patvar, která s takovým návrhem dnes přichází?

Další články k přečtení:

Česko ve stopách Fergusonu a Roterhamu

Pomatená Amerika

Český politik – synonymum zloděje, korupčníka a mizerného hospodáře

Autor: Radomír Dolanský | úterý 2.9.2014 17:56 | karma článku: 36,41 | přečteno: 1324x