Rusko kopíruje chování Spojených států

Po konfliktu mezi Jižní Osetií a Abcházií v roce 2008, kde první zaútočila Gruzie, je obsazení Krymu druhou vojenskou intervencí Ruska v 21. století. Je to neospravedlnitelná agrese jako každá jiná. Spočítal však někdo, kolikrát již v tomto století porušily mezinárodní právo, suverenitu zemí vojenskou agresí Spojené státy, NATO a země západního společenství? Kdo rozhoduje o tom, které napadení suverénního státu je správné a které nikoliv?

Přesto, že Sovětský svaz osvobodil převážnou část České republiky, a je naprosto jedno, zdali tak bylo učiněno na základě mezinárodních politických dohod, vzhledem k okupaci v roce 1968 dodnes bere převážná část Čechů Rusko jako agresora. I přesto, že si při dnešní informovanosti můžeme lehce zjistit, jak to ve světě s invazemi v poslední době chodí . Nenávist v lidech vytvořila z části komunistická propaganda, která neustále vymývala národu mozky tím, že Západ v čele se Spojenými státy je nebezpečím pro světový mír. Díky tomu dodnes odmítáme uvěřit, že to tak opravdu vypadá.

Naše zabedněnost Českou republiku stála zcela určitě již stovky miliard díky mnohaletému odmítání obchodů s Ruskem. Například oproti okamžité spolupráci USA s Německem po ukončení 2. světové války. Zatímco jsme odmítali, a stále ve velké míře odmítáme, všechno ruské, západní společenství napadá jednu zemi za druhou nebo v nich alespoň vyvolává vojenské konflikty, kde se zapojuje podporou rebelů. Prý pomáhají demokracii. Sice silou, ale to je, jak vidno, omluvitelné. Kolik lidí dnes například ví, že NATO v Jugoslávii v boji za demokracii a svobodu používalo zakázané kazetové bomby?

Ruská vojska vstoupí na Krym a celý svět kritizuje, vyhrožuje, připravuje sankce. Proč ten samý svět mlčel, když Spojené státy bezdůvodně napadly Irák? Jak je možné, že nikdo nevyhrožuje Francii, Británii, Německu a samozřejmě Spojeným státům sankcemi a tresty? Po konci studené války to začalo v bývalé Jugoslávii, dnes pokračuje v Africe.
Dodnes je silně kritizována nesmyslná sovětská válka v Afghánistánu jako neodpustitelná agrese, která trvala deset let. Američané a vojska NATO, včetně České republiky, vedou válku v Afghánistánu již třináctým rokem a vše je v pořádku! Paradoxně válčí s těmi, které sami naučili vraždit, které vyzbrojili v boji proti Sovětům a do jejichž výcviku investovali miliardy dolarů. Je to až krutě úsměvné, že si Západ vycvičil vlastního nepřítele. Ale svoji válku zabalil do líbivého hesla Trvalá svoboda a tím z invaze udělal svatou válku.

Obsazování Krymu ruskou armádou je nezákonným vojenským aktem na území svrchovaného státu. Jakým právem však soudí Rusko ti, kteří mají na rukou krev z invazí do řady jiných států pod hesly boje za demokracii a svobodu? Jestliže se USA a ostatní státy zaštiťují tak líbivými hesly, jak je možné, že Severní Korea ještě není demokratickými vojsky osvobozena?

V Kyjevě bylo údajně zabito 77 lidí. Otázkou zůstává, jsou-li zde započítáni i mrtví policisté? Svět je na nohou, následují sankce, banky nezákonně zmrazují konta, pořádají se charitativní koncerty, sbírky na pomoc hrdinům z Majdanu, přednostně léčíme za miliony korun českých daňových poplatníků zraněné demonstranty. Dne 14. dubna 1999 letectvo NATO zavraždilo kazetovou bombou 75 albánských civilistů, 13. května 1999 zabil letecký útok NATO 80 albánských civilistů. Takto „omylem“ vraždí NATO a Spojené státy civilisty v řadě zemí světa dodnes a omlouvá to bojem za svobodu civilistů. Co dělá údajný demokratický svět pro země, kde je zavražděno 77 civilistů denně během několika hodin?

Nabízím k přečtení i další články:

Je tím špatným opravdu Janukovyč?

Lidovci – křivárna beze změn

Jak se koštuje valašský poklad

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 3.3.2014 8:06 | karma článku: 33,31 | přečteno: 1761x