Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

U nás už nemůže mít nikdo jiný názor. Jenom ten jediný správný, prozápadní. Když Francouzská armáda vstoupila do Mali, naši demokratičtí vůdci ihned vyslali vojáky na pomoc Francouzům do této africké země. Asi byli jediní kteří to udělali. My vždycky musíme být něco extra. Chtěl bych vědět jestli i na Slovensku, nebo Rakousku tak vyšilovala tamější vláda k událostem posledních dnů na Ukrajině? Jak se zdálo ze včerejší vyjádření Slovenské strany, byli v klidu. To náš "studentík" Sobotka se Zaorálkem se můžou strhat v kritice Kremlu a už předem vidí ty nejhorší scénáře. To jsou tací amatéři až člověk žasne. Nejdříve zástupci EU otevřeně podporují Majdan, naši u toho samozřejmě nesměli chybět (Schwarzenberg), pak se udělá po tom masakru dohoda s ministry zahraničí a zástupci EU, která druhý den neplatí, protože si to Majdan udělal po svém. Naši politici a média za poslední dva dny dokázala to, co během prezidentských voleb. Špína a hnus. A ejhle dnes už je poměrně klid. Kampaň polevila a naši diplomatičtí politici se možná chytnou za noc, že to trochu přehnali. Ono když si Katar během demonstrací pozval na pomoc na své území Saudskou armádu, byl v médiích klid. Když si to samé udělali obyvatelé Krymu, hned je zle. Rusové nikdy neřekli, že si Krym chtějí zabrat pro sebe. Co by kdyby a podobné vize jsou k ničemu. Dokud nebude na Ukrajině klid, neproběhnou řádné volby, tak současná účelová a silou vzniknuvší vláda nebude mít žádnou autoritu.

6 3
možnosti
Foto

Ano, pane Pecho, u našich politiků se tomu říká vlezdopr.elismus. Jak dříve jezdili pro příkazy do Moskvy, dnes jezdí do Bruselu a ohýbají hřbety, i když to po nich nikdo nežádá. Téměř vždycky byli naši politici papežštější než papež.

6 0
možnosti
RK

Vy fakt nevidíte ten rozdíl ? Chcete mi říct, že síly NATO, UMPROFOR, OSN či USA vstoupily do nějaké země jen tak z plezíru ? Jmenujte alespoň jednu. Děkuji ....

4 7
možnosti
TB

Co třeba Afghánistán, Irák, Lybie,...;-) ?

6 0
možnosti

No moment autore, pokud jsem si mohl všimnout, minimálně oficiálně dosud žádná ruská vojska na území Krymu nevstoupila. Prozatím je zde pouze hrozba použití síly. Pouze lze hovořit o separatistických tendencích krýmské vlády, která prostě přebírá státní moc v oblastí své jurisdikce.

A okupace vždy znamená nejenom vstup vojsk, ale nahrazování orgánů státní moci příslušného státu svými vlastními.

4 3
možnosti
Foto

No, označená vojska sice nejsou, ale když sám Putin mluví o tom, že na Krymu hájí zájmy Rusů, tak to asi nemusíme dál rozebírat.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.