Ráting a jiné české komedie

Papandreu narušil neosocialistickou kontinuitu Evropské únie tím, že lež o demokratické vládě lidu změnil v realitu a lid najednou neví, co s vládou. Napoleon Sarkozy poletuje v Cannes jak šílený čertík z Princezny ze mlejna a soptí, kdo teď zaplatí dluhy za neschopnost francouzských bankéřů. Bachařka Merkelová by se nejraději převlékla do kůže a s bičem v ruce napravila myšlení zrádců. Naštěstí Řek odvolal, co slíbil a slíbil, co odvolal. V Parlamentu České republiky mezitím probíhá velmi úspěšný festival komedie.

zpravy.idnes.cz

Kdo by to jen předpokládal, že celonárodní čtení z Bible bude zahájeno na půdě Parlamentu, a to díky poslancům za ČSSD? I když čtení MUDr. Davida Ratha o biblické pohromě – kobylkách, které se vrhly na Egypt, mělo tolik společného s naší zemí, nikdo z politiků, natož sám přednášející, si toto v nejmenším neuvědomil. Nebo spíše uvědomit nechtěl. Co kdyby pasáž z Bible zněla takto:

A muži a ženy, kteří uzurpovali vládu lidu do svých nenasytných rukou, sežehli zemi jako žravé kobylky. Se svými slouhy a pochopy okradli posledního žebráka, řkouc, že jejich svatý boj proti mamonu pro blaho lidu jest. Sami zlaté tele povýšili na Boha bohů a v nakradených majetcích váleli se jako prasata ve rži. Tak trpěly české země pod jhem falešné demokracie.

Škoda, že nikoho z poslanců nenapadlo, aby se svými kolegy probrali mnohem potřebnější z biblických rčení. Například:

Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim

Jak chcete, aby lidé jednali s vámi, tak jednejte vy s nimi

Poněvadž stájový kolega doktora Ratha, Pavel Ploc, ve stínu skokanských můstků věnoval studiu cizích slov v jazyku českém asi tolik jako záchraně zadluženého Harrachova, nahrál Mírovi Kalouskovi na neskutečný smeč. Paradoxně na hříčce cizího slova zde politici předvedli malebnou krásu pružnosti rodného jazyka, který je čím dál méně rodným. Škoda, že se nedá prodat, že, páni politici?! A tak vznikl nový český paskvil – ráting. Ovšem, co rozumnějšího může vzniknout na půdě Parlamentu? Nicméně paní „Pandurovou“, v té chvíli vrchní velitelku sněmovny, to navýsost pobavilo.

Marně nabádal prezident České republiky 28. října ve Vladislavském sále Pražského hradu politiky ke slušnosti (viz blog Předávání státních vyznamenání očima pavlačové drbny). Pan Kalousek opět svoji „hospodskou“ rétoriku neudržel na uzdě, a vzkázal na adresu ČSSD: „Baník! A to druhé slovo jsem zapomněl.“ Pokud některý z čtenářů nezná pointu tohoto vyjádření, může si ji přečíst třeba zde. Z Ostravy určitě velké díky za reklamu!

Vůdce opozice, taťka Spejbl, se už prokecal až k okoralým rtům aniž by mu některá z kolegyň zapůjčila jelení lůj nebo aspoň blyszczyk na pyszczek. Na brífingu, se snažil vymluvit z toho, že i když dělají to, co v minulosti kritizovali, tak to určitě není to samé. Klasická přesvědčovací metoda českých politiků: „Ne, ty špatné obstrukce patřily ODS. My používáme ty dobré, demokratické.“ Prostě černá je bílá, a národ ať se do toho laskavě neplete.

Lid český prožívá dny lásky a naděje, řka, že když jsou Alibaba a loupežníci na jedné hromadě, aspoň se nic neztratí a občany o nic neoberou, poněvadž soutěží na festivalu komedie. Ale chyba lávky!

Saša, ač sám označován za loupežníka, loví v armádě další loupežníky. Budiž mu to ke cti. Protože když už premiér Nečas lámal minulý týden Obamu, aby se v České republice cvičili piloti helikoptér NATO, bylo by asi nevhodné, kdyby se ty helikoptéry při opravách v Leteckých opravnách Malešice ztratily, že? Český zázrak – podle závěrů soudů nikdo nekrade a přece všechno mizí.

A tak zatím, co David Rath hledá „stachanovce“ Gazdíka, Adam Rykala si stěžuje na smějícího se premiéra, Jaroslav Foldyna, jehož hobby je box, a který udělal z Robina Hooda zlého šerifa, vzkazuje Miroslavu Kalouskovi, až bude zase někoho fackovat, aby nenarazil na silnějšího, tak státní dluh vesele roste a roste a roste…

Čtěte „veselé“ příhody z české politiky:

Česká demokracie = ochrana násilí

Předávání státních vyznamenání očima pavlačové drbny

Krizové zasedání vlády – čím si utřít zadek!?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Dolanský | pátek 4.11.2011 7:25 | karma článku: 20,99 | přečteno: 1357x