Pro napadené „bílé“ rasový podtext neplatí?

V minulých dnech došlo k dvěma případům, jejichž vyšetřování zcela neomylně naznačuje, kam kráčí česká náhražka spravedlnosti. Romové zaútočili mačetami na pokojné občany a do domku romské rodiny byl vhozen Molotovův koktejl. Přístup spravedlnosti naprosto rozdílný.

koláž autor

V neděli odpoledne, kdy mnohé rodiny chodí s dětmi na procházku, vyrazila skupina Romů do baru v Novém Boru s úmyslem zabít. Už od prvních okamžiků se projevuje takřka klasický postup vyšetřování, když jsou napadeni občané majoritní společnosti Romy. Ani slovo o možném rasovém podtextu, protože se z diskriminačních důvodů (aby romským kriminálníkům nebylo ublíženo), nesmí poukazovat na etnický původ násilníků.

Jen díky televiznímu svědectví servírky se národ v prvních dnech dověděl, že útok mají na svědomí Romové. Nikdo z oficiálních míst, samozřejmě ani média, zpočátku slovem nezmínili, že jde o Romy. Dlouhodobá snaha státu zamlčovat skutečnosti, jedná-li se o kriminalitu Romů, je nepřijatelná a podjatá. Naopak lidé, kteří chtějí v Novém Boru vyjádřit protest, musí předem ujišťovat svět, že nejde o rasisticky motivované setkání, že nejde o vyjádření politických názorů. Správně by ale měla protestovat celá republika. Proč si třeba své zaměstnané ovečky demonstracemi nechrání velkohubé odbory? Nebyla by to mnohem záslužnější činnost než bezzubé pokřikování nad reformami?

Z činu, který se udál v neděli odpoledne na malém městě, jde hrůza, ale… Mnohem závažnější je, když si uvědomíme, že tím pravým viníkem a rasistou je stát.

Stát, který neustále udává vlastní občany jak v Evropské únii, tak ve světě, že my, většinoví obyvatelé tohoto státu, jsme rasisti. Je to v první řadě stát, který svým dvojakým přístupem k právu občany rasismu učí. Přímo jim jej vnucuje! Výsledky své zabedněnosti politici můžou vidět stále častěji.

Velká Británie, Kanada, ale i Francie povýšenecky kritizovali Českou republiku za rasismus na Romech. Ale pouze do chvíle, než vtrhli do jejich zemí. To jen Češi, díky svým politikům, slouhům Evropy, závistivě hledí i na Slovensko a jejich nekompromisní zákony.

A bude hůř… Samozřejmě, až vezmou „bílí“ klacky do rukou, budou opět hlásat fanatičtí Romomilové, že jsme rasisté. V té chvíli už budou mít pravdu! Ty klacky jsme totiž už dávno měli použít na falešné vykladače pravdy a práva. Při takových alibistických postojích státu je pochopitelné, že se občané přikloní k těm, kteří hlasitě požadují nápravu – k extrémistickým stranám! Bez ohledu na to, jaké je jejich stranické přesvědčení.

Za rozseknuté lebky a další zranění byli už někteří pachatelé obviněni, ale POUZE za těžké ublížení na zdraví. Co musí v České republice udělat Rom, aby byl obviněn z pokusu vraždy? Z vraždy s rasovým podtextem? „Bílému“ k tomu stačí hodit zápalnou láhev do okna, nikoho nezabít a „vyfasuje“ cca čtvrt století. Být Romem, nesmáli byste se pak taky „gádžům“ do očí? Nechodili byste vyzývavě roztažení přes celý chodník? Neponoukali byste většinové obyvatelstvo, aby hleděli makat, ať mají Romové na sociálky? Proč tento nebezpečný výsměch stát odmítá slyšet? Vy tam nahoře, co se jen rvete o koryta a státní kasu, toto je PRAVDA z ulice!!!

V obci Krty pachatel vhodil oknem do domku zápalnou láhev. Do domku romské rodiny. Je to stejně hnusné jako útočit na pokojné občany mačetami. Navíc, když slyšíme od spoluobčanů (majoritních spoluobčanů), že jde o bezproblémovou rodinu. Nesmíme zapomínat na to, že mezi námi žijí i slušní Romové! Ale nesmíme taktéž zapomínat na to, že se jedná o velmi malé procento. Je velmi zajímavé, že policie u tohoto činu ihned jako jednu z možných verzí vyšetřuje rasový podtext. Ve chvíli, kdy ještě vůbec neví, jestli pachatel třeba nebyl Rom. Takový případ už známe z Ostravy. Rovněž to asi nebyl žádný „Einstein“, jestliže použil jako zápalnou látku naftu. V případu z obce Krty však média okamžitě hlasitě upozorňovala, že byla napadena romská rodina. Neexistuje zde rovněž nějaká pokřivená informovanost? Dvojaký přístup?

Slyšel někdo prohlášení policie, že by vyšetřovala rasový podtext v Novém Boru? V podniku, kde samotní napadení dokládají, že na ně útočníci řvali rasistické urážky? Je naprosto jednoduché zjistit, kdo je zde rasistou především – stát! Co se však musí ještě přihodit, aby to politikům došlo?

Čtěte i další zajímavé články:

Tomuto se říká přátelství nebo reklama z vraždy?

Krizové zasedání vlády – čím si utřít zadek?

Vsetín v otázce Romů – obrat o 180º

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Dolanský | pátek 12.8.2011 7:17 | karma článku: 43,02 | přečteno: 4214x