Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Hug0

14. 8. 2011 11:33
hmm...

Krty

- je pravda ze hned pri prvnim oznameni o teto udalosti bylo receno ze se jedna o Romy a ze policie nevylcuje pripadny rasisticky podtext

Novy Bor

- je pravda, ze nebyt servirky, tak obcane CR se o tom, ze nasilnici jsou Romov,e dozvi az o par dnu pozdeji. o rasovem podtextu policie nic nerekla.

- zajimava byla vypoved Soni Tancosove - matky dvou zatcenych chlapcu  - "... zmatily ho do bricha, pak ho vzali tady na policajti, tam ho privazali k topeni a slznej plyn mu pustili do oci a ma oko .. pod pravym okem ma podlitiny, hlavu ma voteklou, podlitiny ma aa nohy ..." http://tn.nova.cz/zpravy/regionalni/za-krvavy-masakr-v-boru-muze-barmanka-to-rika-cesko-romske-sdruzeni.html - 1:19 - takovou lez vypustit do celyho sveta - ale pocitam, ze ji k tomu nikdo nerekne ani slovo. jen se to bude dukladne proverovat = vsechny nas to bude stat penize

0 0
možnosti
JAZ

alexej77

12. 8. 2011 17:28
Na Vsetíně...

..z tohoto případu bylo velké haló a díky záznamu se o tento rasový útok musela začít zajímat policie. "Mladíci" měli být dle vyšetřování poslání do výchovných ústavů (protože tohle byla jen poslední kapka v jejich kriminálním životě) , ale opět nějaká "humanistická" organizace vehementně protestovala ( a to ještě neproběhl ani soud). Promiňte.

Odkaz na video http://www.youtube.com/watch?v=ZfBE-4HDwUs

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

12. 8. 2011 11:32
tak autore můj příspěvek se vám nelíbil?

proč asi? že neměl stejné vidění světa jako máte vy? vy že jste Valach?  ani omylem Valaši nepráskají když se jim něco nelíbí ale vyřídí si to sami

0 0
možnosti
RD

radomír dolanský

12. 8. 2011 12:56
Re: tak autore můj příspěvek se vám nelíbil?

Markýzi.Gero. Pokud ve svém komentáři ve 13:12 oslovujete mě, tak vás musím poučit. Než začnete někoho napadat, zjistěte si laskavě, co vlastně čtete. A především, koho čtete. Víte, na rozdíl od vás a všech dalších anonymů, z nichž většina by pod vlastním jménem ani nešpitla, já se pod své komentáře podepisuji plným a pravým jménem. Je to tam vpravo dole, pokud to nevíte. A když už jste takový odborník na Valašsko, tak co kdybyste nemudroval a raději nám předvedl, jak "nepráskáte" a vládu vypráskáte? V řečech vám to jde ohromně, i když vlastně nevíte o kom a s kým vlastně mluvíte.

3 0
možnosti
S

sampis

12. 8. 2011 10:40
to markyz.Gero

no to si jeden dává bacha na klávesnici a stejně se nestačí divit. U tvého příspěvku bych vysvětlení cenzora opravdu rád slyšel.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

12. 8. 2011 11:32
Re: to markyz.Gero

prý rasistický ;-D

0 0
možnosti
B

Brutvann

12. 8. 2011 10:05
Ano, viníky jsou Kocábové, Uhlové a Ryšaví !

R^[>-]

3 0
možnosti
B

Brutvann

12. 8. 2011 10:04
Přesně napsané !!!

Díky !R^[>-]

1 0
možnosti
S

sampis

12. 8. 2011 9:54
článek je přímo esencí rasismu

Používá typické propagandistické metody, ačkoliv si to autor zřejmě neuvědomuje. Snaží se každému trestnému činu, v tomto případě el pasu, přisoudit rasistický podtext z důvodu, že útočníci byli cigáni. Jenže se plete v jednom. Útočníci neútočili na poklidné občany, ale na zaměstnance herny. Cílem útoku byl .... tradadá ... hmotný zisk.

V duhém případě je vyšetřování v pořádku, nicméně, i rasový motiv připadá v úvahu. Cílem činu zřejmě nebyl hmotný zisk. Ano, může jít o vyřizování účtu, zastrašování atd. ale počkejme na vyšetřování. 

Ačkoliv je ozbrojené loupečné přepadení ve skupině zavrženihodný čin, a podle toho je také posuzován zákonem, je nesmyslné v něm hledat rasismus.

0 0
možnosti
S

sampis

12. 8. 2011 9:57
Re: článek je přímo esencí rasismu

Tak zpět, nebylo to el paso, bylo to násilí vůči skupině. Prakticky šlo o pomstu. Nicméně pořád bych v tom nehledal rasismus.

0 0
možnosti
B

bull003@seznam.cz

12. 8. 2011 9:46
Já tento přístup médií vítám.

Ještě stále je hodně lidí, kteří jsou ochotní skočit na špek různým Ryšavým a dalším etnobyznismenům a zastávat se cikánských kriminálníků. Přitom jediná volba, jak z tohoto ven, je pouze demokratické využití svých práv. A to volit stranu, která tento problém opravdu bude chtít řešit. Zatím každá taková strana doplácí na nezájem voličů.

A k samotnému případu? Je smutné, že už ani na vesnici nedrží chlapi při sobě. Po tomto útoku se mělo sebrat dvacet chlapů a cikány z vesnice vypráskat. A pak před policií držet bobříka mlčení. Tak se to dělávalo dřív.

3 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

12. 8. 2011 9:44
Tentokrát souhlas a karma

R^

1 0
možnosti
P

por.Dub

12. 8. 2011 9:25
Je to jasná správa.

že média se podílejí  na výchově rasistú u nás. A stát jak by smet !!!! To víme. Ale co s tím ????

1 0
možnosti

ladronax žíhaný

12. 8. 2011 9:43
Re: Je to jasná správa.

Nejenom media. V Novém Boru to nebyl první incident s cikánama, jeden se tam udál i v r.98, kdy cikáni napadli předvolební mítink politické strany, za což je prezident Havel pochválil, že udělali státotvorný čin. Možná by bylo dobré si to taky připomenout.

1 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.