Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pekárek versus ODS – pravda a lži v přímém přenosu

Je to jen pár dnů, co jsme měli možnost sledovat kongres ODS. Na brněnském Výstavišti nebylo vidět na krok, jak si vůdci strany, v čele s Petrem Nečasem, sypali popel na hlavu. Popel byl však pouhou filmovou rekvizitou. Odeesáci, vědomi si přítomnosti kamer, zahráli srdceryvný příběh na kající se partaj, která je jediná, kdo soucítí s těžce zkoušeným národem. Samozřejmě vyjma skupiny rebelů, kteří hráli pro spolustraníky tragikomedii s hororovým názvem Bu-bu-bu.

Petr Nečas, i se svými nohsledy, celé dva dny hřímal u mikrofonu, jak je potřebné a důležité získat zpět důvěru občanů. Jak je potřebné a důležité ještě více potírat korupci (jako by ji už někdy potírat začali) a distancovat se od těchto praktik, jakož i jednotlivců. Člověk by chvílemi téměř uvěřil, že to ti politici myslí vážně. Stačilo několik hodin a opět ukázalo, kdo je v české politice lhář.

V sobotu a neděli desítky slibů a řečí o nápravě, o naslouchání lidu, o boji proti korupci, distancování se od nedůvěryhodných politiků. Nabubřelá slova o premiérovi, který je šéf vlády, který se nenechá vláčet nějakými Kalousky, Drábky a jejich zpotvořenými balíčky, sKartami a podobně.

V pondělí ODS v čele s Petrem Nečasem jediným rozhodnutím udělala z víkendového pásma projevů k lidu pouhou snůšku prázdných slov, jež měla zakrýt pravou tvář současné strany. Partaj, která nastupovala do vlády s tak halasně vyvolávanými hesly o boji proti korupci, se pro svých třicet stříbrných vzdala i těch zbytků důvěry občanů. K protlačení daňového balíčku jí bylo najednou vhod i spojení s člověkem nepravomocně odsouzeným právě za korupci.

ODS za všechny koaliční strany předvedla, co pro tyto politiky znamená slovo dané voličům. Vždyť i patolízalská LIDEM, jejíž předsedkyně mění názory častěji než vlastní šatník, dohodla s koaličními partnery, aby novelizací změnili minimální počet členů nutných pro založení poslaneckého klubu. Úplatek veřejně předávaný na půdě Parlamentu! Partě, která nemá ani tolik členů, aby mohla politickou stranu předstírat.

Jak je vůbec možné, že ODS, tak vehementně propagující právní stát, dovolí měnit osud České republiky uskupení, které má stovku členů a nikdo mu nedal ve volbách důvěru? Petr Nečas byl zděšen srovnáním jeho vlády s vládou z 50. let. Ale není to současná vláda, která stále častěji nedodržuje právní rámec České republiky? To přece dělali i komunisté. A, mimo jiné, Klement Gottwald, když se vrátil z hradu, také tvrdil, že se lidé budou mít lépe. A stejně jako dnešní vláda zapomněl dodat, že jen někteří.

Jakmile ODS získala potřebný hlas, stal se pro ni Roman Pekárek nežádoucí osobou a strana už zase bojuje za právo, spravedlnost a průzračnou čistotu všech svých členů. Kolikrát vykřikovali i její poslanci hesla o presumpci neviny? Podle zákona je Roman Pekárek stále nevinný. Takže kdo a proč si nad Pekárkem myje ruce?

Jak se dá věřit straně, která během několika hodin popře, co sama občanům slíbila? Co je to za stranu, která využije hlas svého člena a pak jej bez skrupulí hodí přes palubu. Strana, která nás před každým svým možným pádem straší komunistickou vládou.

V Polsku zvítězili komunisté ve volbách již v roce 1993!!! Kde jsou ty polské gulagy, politické procesy, znárodňování? Pane Nečasi a spol., jsme o šedesát let v budoucnosti, je zapotřebí si najít jiné bubáky. Můžou nám vládnout tři strany najednou, pokud svoji moc zneužívají, není v tom žádný rozdíl, ať už se jmenují jakkoliv.

Když jsem poslouchal projev Miroslavy Němcové na kongresu ODS, prodchnutý výzvami k naslouchání občanů a humanitou, napadlo mě, že tato distingovaná dáma mluvila o ODS, která již neexistuje. Ta dnešní strana možná pomáhá LIDEM, ale určitě ne lidem.

Nabízím k přečtení i další články:

Další z ministerských podvodů?

Dnes končí parlamentní klauniáda

Vláda lhářů, politika naše vezdejší

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 12.11.2012 7:04 | karma článku: 29,31 | přečteno: 1432x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 782x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2197x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

11.4.2021 v 17:57 | Karma: 33,13 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V církvi jich je opravdu moc. Papež šokoval hanlivým výrazem pro gaye

27. května 2024  21:50

V katolické církvi je už příliš mnoho homosexuálů, a proto by další neměli vstupovat do kněžských...

Jak to Němcům vtlouct do hlavy. Macron rok trénoval, aby jim to řekl po jejich

27. května 2024  21:33

Když v pondělí Emmanuel Macron střídal francouzštinu a němčinu při projevu k evropské mládeži v...

Pavel dorazil do Jordánska, přivezl humanitární pomoc pro civilisty v Gaze

27. května 2024  21:15

Český prezident Petr Pavel v pondělí večer přistál v jordánském Ammánu, kde bude v dalších dnech...

VIDEO: Jak v akčním filmu. Po zuby ozbrojení Poláci chytili českého dealera

27. května 2024  20:48

Polská policie zadržela muže z Česka, na kterého byl vydán mezinárodní zatykač kvůli podezření z...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.