Miluji Věci veřejné!!!

Díky tomu, že Věci veřejné v nedodržování politických dohod kopírují někdejší Luxovu KDU-ČSL a využívají dokonale své role jazýčku na vahách, nebude národ již od října deptán daněmi za to, že jej volení zástupci, kteří vytunelovali republiku, posílají zpět na Balkán.

idnes.cz

A tak zatímco praotec Čech avizuje návrat do Rumunska, Albánie a dalších zemí, kterým se hospodářsky, korupčně a vůbec vším špatným blížíme, Věci veřejné, po několika dnech zrádného mlčení, opět nezklamaly.

V pravé poledne se objevuje na scéně muž, s kterým přichází nekompromisní zákon: Pokud se veškeré reformní kroky nebudou vysvětlovat lidem, tak důchodová reforma je mrtvá. Měl jsem z toho báječný pocit. Jako bych viděl exteriér slavného czechsternu (ekvivalent k westernovým příběhům o drancování obyvatel). Klaďas Babák z klanu Věcí veřejných přistupuje k šéfovi desperádos Kalouskovi a zašeptá: „Jsi mrtvý muž, hombre.“
Desperádo Kalousek zvedne zaprášený obličej a vyšle do zad klaďase přesně mířenou odpověď: „Hasta la vista, baby,“ a předvede přesnou kopii Topolánkova gesta „jsme jedničky“.

Zpět do reality. Několika výstřely do davu pomohl samotný prezident a lavina se dala do pohybu. Je nepochopitelné, že Věci veřejné, které byly schopny nechat hlasovat po internetu své voliče téměř i o tom, zda by si poslanci měli nosit z domu svačiny, při popření základních předvolebních slibů všech koaličních stran na své věrné ani nevzpomněli.

Tito bijci korupčníků mlčeli a nadále mlčí k podivné dvacetimilionové zakázce svého stájového kolegy, ministra Jankovského, který byl tak natěšený do práce, že ji podepsal své bývalé firmě takřka několik hodin po své nominaci. Dobře, my, obyčejní lidé to pochopíme. Je to kolega a politici si musí pomoct ke svým nuzným platům. ONI pořád žijí podle hesla „Kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu“. Ale že se Věci veřejné nezastali okrádaného národa ani nyní, a zvedli ruku k megakrádeži… Celou dobu slibují, že nenechají národ oškubat na kost a najednou - NIC.

Dokonce i jejich ministr školství Dobeš zůstal sedět s otevřenými ústy, když mu někdo pošeptal, že se zdraží i učebnice: „Jééé, tak to mně vůbec nedošlo.“ No, je to vidět na stavu republiky, že politikům spousta věcí nedochází. Pouze dva stateční ve vládě brojí proti zdražování knih. A těch 100.000 podepsaných pod peticí za dva týdny? To je přece plebs. Ten má pracovat na daně a ne číst!

V zemi získávají převahu dvě strany, Blbí a blbější a Blbší než jsme si mysleli. Pokud některá z nich zvítězí, Knihomolové budou muset odejít do ilegality. Chvílemi to však vypadá, jako by tyhle dvě strany měly spoustu agentů i v současném politickém spektru.

A na státní kase sedí kozel zahradníkem a s potměšilým úsměvem opakuje: „Hyň sa hukáže.“ Nebude to sice do roka a do dne, ale ON se vrátí a s ním přijde zdanění Fšeho.

Čtěte další články:

Ministře Dobeši, nedělejte z nás negramoty!

Vsetínský Dareband „vaří“ nové CD

Zrůdy mezi námi

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Dolanský | pátek 11.3.2011 8:12 | karma článku: 21,06 | přečteno: 1703x