Lékaři, přeji vám to – Auf Wiedersehen!

Přeji lékařům lepší bydlo z celého srdce, i když se začínám obávat o nemocná česká srdce. Jen naprostý ignorant nebo závistivec může lékařům cestu za štěstím vyčítat. Nakonec – musí být hůř, aby mohlo být lépe!

zpravy.idnes.cz

Jako v mnoha jiných odvětvích lidské činnosti v České republice, tak i ve zdravotnictví, mají politici spoustu času na řešení narůstajících problémů. Spoléhají se, že to mlčící stádo ovcí, bez vlastního názoru a cti, stejně nic nezmění v jejich poklidném parazitování na státní kase.

Naštěstí lékaři od svých kolegů z Německa a Rakouska dostali šanci jak zasadit ránu politikům přímo na solar, abych tak řekl. Nemyslím tím pouze politiky vládnoucí v současné době. Zde se vrací neschopnost všech vlád předchozích, kdy se straníci hašteřili mezi sebou a na práci pro kterou byli zvoleni, jim nezbýval čas. Špatný byl návrh zákona už jen proto, že jej podala jiná než ta správná strana. Přednostní byly soukromé kšefty s podvodnými zakázkami a předraženými nákupy, výlety poslanců „jako“ na velmi důležité cesty do zajímavých destinací a mnoho další špíny, jež neměla vůbec nic společného se službou lidu. Proto jsme dnes tam, kde jsme.

Jestliže je ve světě hospodářská krize, tak v České republice je mnohem vleklejší krize politické morálky!!!

Bylo by pošetilé vyčítat lékařům, co činí. Přiznejme si, že pokud by i ten poslední dělník u lopaty měl naději na téměř 5x až 7x vyšší plat se všemi službami, odešel by taky. Navíc, což je pro české pracující nepochopitelný paradox, nemusí v zahraničí za ty peníze házet lopatou 5x nebo 7x rychleji jako u nás. Nemusí být pouhým výrobním prostředkem, ale zůstávají člověkem. Inu, výdobytky socialismu v naší republice přetrvávají.

Naprosto chápu ministerstvo zdravotnictví, že v současné době nemůže zvyšovat lékařům platy. Na zvyšování lékařských platů měli politici více než DVACET LET!!! Že by je brzdila závist, aby nakonec dámy a pánové v bílých pláštích neměli více nežli neschopnost ze Sněmovní? Pravděpodobnější však je, že neměli čas, protože zvyšovali platy sami sobě.

Ano, zdravotnictví v České republice opět utrpí. Nejen, že se v rámci úspor vracíme zpět, k již překonaným, avšak levnějším lékařským metodám. Nyní nám začnou chybět i lékaři, kteří by ony metody prováděli. Budou se zavírat nemocnice, lékařská péče bude hůře dostupná, sníží se kvalita péče o pacienta. Nebo, a to je taky reálná možnost, nás budou zašívat režnou nití vesničtí lékaři z Pákistánu a doléčovat šamani z Afriky. Další krok směrem do kategorie rozvojových zemí. Globalizace především!

Paradoxem ovšem je, že když nám Německo, Rakousko a další země Evropské únie, velké šťastné rodiny, zakazovaly tolik let pracovat ve svých zemích, naši politici záležitost takřka neřešili. Nyní by řešit chtěli, ale nemůžou. Jsme přece velká unijní rodina, není-liž pravda? Bohužel, i zde můžu poslední větou přidělit práci vlády a parlamentu novou českou značku kvality. Viva la Banana República Checa!

Čtěte výběr článků z českého Kocourkova:

Za dřinu pro stát smrt ve frontě na zdraví

Toto jsou nezávislé!!! soudy?

Vsetín je trestán za soucit s Romy a romské lži – čtěte fakta!

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 1.11.2010 7:38 | karma článku: 25,83 | přečteno: 2040x