Kupčení s koryty – to je vláda, vládo!

Tady chtějí jedni justici, tu zase rošádu ministrů. Když jste odvolali naše, odvolejte i jejich. Copak na tom záleží, jestli jsou dobří nebo špatní? Holky a kluci politici se dohadují jako děcka na pískovišti.

vuzt.cz

Kdo mi ukradl duhovou kuličku, soptí Radek, zatímco jeho kamarádka Kristýna mu za zády ničí pracně vystavěnou kuličkovou dráhu moci. Taky soptí, protože Petr, jenž sice patří k jiné partě, jí šeptá, že Radek s Vítkem už mají rádi jinou. Ale prý, když si od tatínka půjčí diktafon, tak ji Petrova parta Modrých ptáků ochrání…

Jaká podoba s naší politickou scénou. Jenomže na rozdíl od pískoviště politici mají za sebou deset milionů lidí, z nichž převážná většina jim dala důvěru. Uvědomuje si někdo ve Strakově akademii, Parlamentu či Senátu, jaká důvěra musela být v člověku, když druhému svěřil do rukou podstatnou část svého osudu? Ano, záměrně píšu v minulém čase, poněvadž těm, kteří dovolují rozkrást i to, co už rozkradeno bylo, své zlodějiny a neschopnost zasáhnout si hojí na lidu České republiky – těm osud národa do rukou nepatří! To se raději chovejme jako Italové a měňme vládu několikrát za rok.

Boj o koryta, moc a majetek je v České republice předváděn v přímém přenosu. Kultura politiky, ale i základní lidské etiky je dávno výsadou zemí, nad kterými jsme se s opovržením ušklíbali. U nás takřka neexistuje.

Party hráčů o moc se scházejí a dohadují, kdo bude vládnout, kdo bude mít moc. Tyto hádky jdou tak daleko, že už nedovedou střízlivě hodnotit situaci. Jak jinak si vysvětlit, že by Věci veřejné mohly žádat ministerstvo spravedlnosti, které, jak se doposud jeví, vede dobře Jiří Pospíšil? A to ještě musí uklízet po své blonďaté předchůdkyni.

Na druhou stranu, svým váháním s avizovanými čistkami oleje do ohně přilévá i Petr Nečas. Jestliže chce uklízet, tak na co čeká? I taková politika má svůj díl v panoptiku, které vládnoucí strany předvádějí světu. Pokud premiér ví, že někdo v jeho týmu nepracuje dobře, je povinností správce této země zasáhnout. Vláda se však chová, jako by vládlo bezvládí. Všichni se jen předhánějí, kdo na koho hodí větší špínu. V téhle zemi stačí jen náznak špíny a člověk nebo skupina lidí je odsouzena. V politice České republiky neexistuje presumpce neviny. Jaký to paradox u zákonodárců!

Politici před lidem hrají silně amatérské divadlo, kdy s hrůzou zalamují ruce a hořekují, že vládu chtěla převzít firma ABL. K smíchu! Všichni se jen bojí o svá koryta. To jen firmy jejich přítelíčků, které mají politiky dávno pod palcem, hulákají stejně, jako zloděj volá, chyťte zloděje. Copak to nevidíme dnes a denně, tu provázanost firem a politiků? Copak už všichni zapomněli na tzv. Kubiceho zprávu?

Ve špíně české politiky se neděje nic nového. Snad jen boj o koryta je urputnější. Koneckonců i ta koryta už mají jen pro sebe, když zruinovali české vepříny!

Čtěte další zajímavé články:

Nadlidi v Parlamentu a Senátu ČR – zbytek Čechů je plebs

Zrůdy mezi námi

2012 – konec nebo začátek?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 16.5.2011 8:31 | karma článku: 38,83 | přečteno: 5731x