Kdy pošleme exekutora na americký sen?

Spojené státy opět hrají před světem divadlo na platební neschopnost. Státní zaměstnanci jsou doma bez platů, zavřely se objekty provozované státem… Viníci se zatím rvou v Kongresu o moc jako kočky a psi. A různí Rotschildové, Morganové, Rockefellerové a Vanderbiltové si mnou ruce, jak se jim plní už tak přecpané pokladny.

Spojené státy žijí už léta na dluh. Mezinárodní dluh dosahuje takových rozměrů, že jej USA již nejsou schopny splatit. Americké bankovky jsou již dlouhá léta pouze bezcenným, uměle drženým papírkem, který je doslova zbožšťován a takřka celý svět k němu vzhlíží jako k zlatému teleti. To vše přesto, že i naprostý finanční laik je schopen si dohledat informace o opravdovém stavu Únie.

Americký sen znamená odjakživa jediné – žít na dluh. Americký sen je neuvěřitelně výnosný obchodní artikl bankéřů a průmyslových korporací. Americký sen je styl života, kdy od vstupu na jinou než státní střední školu začíná americký občan žít na dluh a do smrti splácet dluhy.

Jak je vidět například i v České republice na vzrůstající zadluženosti domácností, tento systém je dobře prodejný i v jiných částech světa. Ovšem zadluženost domácností je zanedbatelný zlomek příjmů. Tento finanční moloch požírá s velkou chutí celé státy. Inscenovaným bojem za demokracii zničit zemi, rozvrátit hospodářství a pak jí poskytnout řadu spřátelených úvěrů – a pak už země nemá úniku. Na podobném principu funguje i podpora zkrachovaných zemí Evropské únie.

Je s podivem, jak mnoho lidí je doslova zaslepeno oním falešným pozlátkem uměle budovaným ve stylu hollywoodských reflektorů. Jako zdrogovaní nechtějí slyšet ni slova o dávno zkrachovalých Spojených státech.

Jak podobná je naše zaslepenost s onou socialistickou. Ale jen podobná. Tehdy o Sovětském svazu jako o největším hospodářském zázraku mluvili pouze komunisté. O Spojených státech totéž dnes tvrdí pravděpodobně většina národa. V tomto bludu vlastně žije řada zemí světa, která si hrdě přisvojuje přívlastek - vyspělý. Zatímco obojí byla a je lež!

V době, kdy americký dolar a globální bankovnictví spěje ke svému konci, stále častěji, a především vážněji, se mluví o Číně a nové měně kryté zlatem. Pro svět by to byla záchrana před americkým kolapsem na jedné straně, ale nebezpečí ještě větší intenzity dobyvačných válek ze strany na dluh žijících Spojených států.

Jaký je však předpokládaný vývoj těchto dnů? Republikáni a demokraté se budou ještě pár dnů škorpit a poté vydají příkaz k vytištění dalších zelených papírků s podobiznou toho, který se dnes musí v hrobě obracet, kam to jeho následovníci dotáhli.

A svět bude opět předstírat, že je vše v nejlepším pořádku a největší světový dlužník bude znovu diktovat světu. Zatímco naši politici straší národ pár korunami dluhů…

Čtěte i další moje články:

Bitva o moc – přes spáleniště, přes krvavé řeky

Chci pomáhat Romům!

Česká televize zamlčela, že nabízí nedodělek

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Dolanský | středa 2.10.2013 7:07 | karma článku: 26,75 | přečteno: 1614x