Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po přečtení vašeho (abych nepřišla o dokutáy - nechci říkat jakého) názoru jsem měla hrůzný pocit, že jsem omylem otevřela Rudé právo z let před r. 89...

1 3
možnosti
Foto

Ale vy jste ten názor nečetla. A pokud ano, tak velmi, opravdu velmi nepozorně. Poněvadž jinak by vám nemohl uniknout odstavec, kde píši o stejném pobláznění Sovětským svazem. Takže přestaňte otevírat zaprášené výtisky kdesi doma založené a otevřete raději svou mysl a čtěte pozorně. Ale jinak jste klasický případ člověka, který za žádnou cenu nepřipustí jakoukoliv kritiku svého oblíbence - když kritizuji USA, jsem komouš, když Sovětský svaz, jsem nechutný pravičák. Ale u mě jste naprosto vedle. Já kritizuji politiku obou velmocí. Zdůrazňuji politiku!!!, abyste mi tady třeba nezačala vypisovat, jaké mají v USA migranti možnosti.:-/

1 0
možnosti
BH

Nádhernej nadpis, ale je to jako posílat exekutora na Boha.

:-/

2 0
možnosti
Foto

Když nadpis berete doslova, tak máte pravdu. Mimochodem, Vaše srovnání je moc pěkné. 

Předesílám, že pojetí autora na to, co je americký sen, je velmi účelové a specifické. Americký sen je spousta idealistických až naivních představ o tom, jak člověk vlastní prací, odhodláním atd. může uspět. V mnohém je to pěkný a správný sen. 

Pokud nadpis nebereme doslova, tak je přece jednoduché a možné provést "exekuci" jak na Boha tak na americký sen dle definice autora. Na Boha můžeme přestat věřit. Stejně tak na americký sen dle definice autora. Můžeme přestat chodit do kostelů a platit duchovní a církve. Můžeme přestat kupovat dolary a používat je k obchodování. Dolar pak zdevalvuje, dojde k inflaci, stoupnou platy v USA a tudíž i daně, které USA vybere. USA to vlastně také pomůže, protože pak snadněji splatí své dluhy, neboť dluhy má v amerických dolarech, které budou devalvovány a USA měřeno v dolarech více vybere na daních. 

What a happy end!

0 0
možnosti
Foto

Vpodstatě souhlas.

V historii v jiných dříve mocných zemích to nebylo asi nikdy o moc lepší. Např. francouzští králové si často půjčovali peníze, Francie několikrát zkrachovala a někdy král vyřešil splacení dluhů tím, že nechal popravit věřitele. Smutné. 

Zbrojení a příprava války vytáhla během nástupu Hitlera Německo z krize. Všichni víme, jak to s Německem dopadlo. 

Pokud američané takhle budou pokračovat, tak jejich prosperita a moc skončí. Kdy? To je  těžké odhadnout. Bude záležet na mnoha věcech, jak na američanech, tak na Evropě, Číně atd.

2 0
možnosti
Foto

Dodatek

FED již 18. září t.r. oznámil, že nadále bude "tisknout" dolary, skupovat obligace a udržovat velmi nízkou úrokovou míru. Viz

http://chudacek.blog.idnes.cz/c/361790/FED-dale-tiskne-dolary.html 

Teď jde "jen" o to, zda kongres schválí navýšení dluhového stropu USA. A asi máte pravdu, to navýšení nakonec schválí.

1 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas s Vaším článkem.

Je za tím samozřejmě tlak bankéřů na Obamu, protože odmítl napadnout Sýrii, aby tak zvýšil další zisky Roskefellerům, Rotschildům, Morganům a dalším.

Zájmy těchto bankéřů zastupují republikáni viz G. Bush jr., který v jejich zájmu neváhal rozpoutat dvě války, kdežto Obama je umírněný a svět do žádné války nežene.

Osobně jsem zvědavý, jak dlouho ještě půjde žít na dluh, když údajně 97% dolarů je nekrytých, pouze na monitorech počítačů a ve skutečnosti neexistují.

Jsem zvědavý, jak dlouho ještě před sebou půjde valit balvan zadlužení.

Vždyť přece musí jednou dojít k nějakému zúčtování...

3 1
možnosti
BH

Asi si chtěj všichni užít než přijde ten furt dokola předvídanej konec světa...:-/

1 0
možnosti
JK

J77a42n 79K88o67t53t97a20s

2. 10. 2013 9:04

Tak to jste se trefil do černého. Velkoamerickou říši vidět na kolenou - to je zase můj sen. Byl bych rád, kdybych se dožil dne, kdy velkohubý americký turista přijede do Evropy jednou za život, nebude mávat zelenými papírky a tichým hlasem požádá v recepci penzionu o nocleh. Totiž po staletí vštěpovat svému národu do podvědomí, že je nejlepší, nejsilnější a nejdokonalejší na světě musí v konečném důsledku směřovat ke spolknutí sebe sama...!!Máte karmu.

1 1
možnosti
JM

R^ Jenže realita je taková, že když Američani zakopnou, my si místo nich nameleme hubu, jak ukazuje i poslední krize

1 0
možnosti
MR

tak jak to uz davno soudruzi predvidali, USA se hrouti, at zije SSSR! Ale ouha, SSSR se zhroutilo a USA zijou na dluh odjakziva, a stale jsou velmoc. Jak to vysvetlite?

2 0
možnosti
Foto

Máte docela zajímavé jméno. Jak to vysvětlíte?:-P Znáte to s tím goebbelsovským 100x opakovaná lež...? Řím byl také údajně velmoc.:-/

1 2
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.