EU vs. Rusko – potrefená husa kejhá

Rozčarovaní mocipáni z evropského socialisticko-diktátorského společenství nevěřícně hledí na Rusko, co si to dovolilo za drzost. Vždyť omezovat pohyb osob můžou jen správňáci z EU/USA.

Rusko zakázalo 89 Evropanům vstup do země. Pouze okopírovalo to, co Evropa a Spojené státy realizovaly již před časem. Ze strany Evropské únie klasická ukázka „spravedlnosti“ rovného a rovnějšího. Reakce jednotlivých evropských politiků jsou svým způsobem až k smíchu. Z jejich vyjádření je na hony daleko cítit uražená ješitnost a znechucení, že si nějaký stát osobuje stejná práva jako EU. A ještě k tomu Rusko!

Svými postoji vlastně dávají jednoznačně najevo, že rovné právo platí jen pro někoho. Jestliže se chce Evropa chlubit, jak to dnes a denně dělá, rovností práva, nemůže u druhých kritizovat to, co sama dělá.

Nevraživost vůči kroku Ruska by snad byla ještě pochopitelná, pokud by takto učinilo jako první. Přijde-li však se seznamem nežádoucích osob teprve po Evropské únii, nemůže tento krok kritizovat žádný rozumný politik státu (pokud takový vůbec existuje), který odhlasoval seznam nežádoucích Rusů v Evropě. A pokud tak činí, nemá jakýkoliv mandát kázat o morálce, poněvadž žádnou nemá. Prostě by si pánové a dámy z EU měli uvědomit, že když budou po někom házet kameny, nebude se jim vracet chléb.

Současná EU se pomalu ale jistě stává čistě politickým paktem. Pak se nikdo nemůže divit, že se euro propadá a ekonomika se sune kupředu šnečí rychlostí. Je neskutečné, že směřování ke krachu nevidí ani postkomunistické země, které by si měly pamatovat, jak to dopadá, když nad rozumem obchodníka začnou vítězit politické bláboly.

Takže zatím, co si sama únie podráží nohy sankcemi a podporou zkrachovalé Ukrajiny, zatímco podporuje vlastní destrukci přijímáním tisíců ekonomických migrantů a budoucí potravy pro teroristické buňky, zatímco k radosti zbrojařských firem vede společně s USA destrukční politiku v různých částech světa a zvyšuje výdaje na zbrojení, zatímco dnes a denně bojuje EU své žabomyší války s Ruskem, utěšeně roste společné dítě Evropy a Spojených států – Islámský stát.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Dolanský | úterý 2.6.2015 6:18 | karma článku: 40,52 | přečteno: 1821x