Česká média používají komunistické praktiky

V roce 2014, v roce, kdy ze všech stran slyšíme, čemu jsme před pětadvaceti lety unikli, čteme a sledujeme česká média, která zamlčují fakta, překrucují nebo inscenují záběry úplně stejně jako jejich komunističtí předchůdci v socialistickém Československu.

Nebo jsou čeští novináři, kteří o sobě až moc rádi tvrdí, že jsou seriozní a nezávislí, pohrobci Goebbelse a jeho hesla stokrát opakovaná lež se stává pravdou? V těch předních médiích to vypadá tak, že se od dob socialismu mnoho nezměnilo. Samozřejmě existují nezávislé zpravodajské servery u nás i ve světě, ale pro zmanipulování mas jsou rozhodující právě masmédia.

Typickou ukázkou manipulace národa jsou například nedávné palcové titulky sdělující, že Miloš Zeman pozval do České republiky ruského prezidenta Putina. Naši „nezávislí“ novináři úmyslně zmínili teprve v článku, že se jedná o pozvání představitelů vítězných mocností 2. světové války. Zpočátku vůbec veřejnost neinformovali o skutečnosti, že Vladimir Putin je jedním z několika desítek pozvaných hostů. Novináři i televize rovněž informovali teprve až pod tlakem alternativních vyjádření, že Hrad akci ani nepořádá. Ovšem k zmanipulování názoru řadového občana taková lež – (ne)lež stačí.

Jestliže by čeští novináři opravdu chtěli být nezávislí, museli by ve svých článcích a televizních vystoupeních zmínit skutečnost, že řada hlavních organizátorů demonstrace s červenými kartami má silné vazby na velvyslanectví USA. Možná to nic neznamená, ale kdyby měli blízko k Rusům, byly by toho plné noviny. To je česká nezávislost! Novináři by taktéž museli odpovídat na otázky, proč čeští demonstranti, demonstrující proti českému prezidentovi, nesou dvojjazyčné transparenty? Nedělá se to ve světě náhodou právě při zmanipulovaných demonstracích pro zahraniční média?

Naprostým ignorantem nezávislých informací je veřejnoprávná Česká televize. Její manipulace s veřejným míněním je až do očí, nebo spíše do uší, bijící. Zcela úmyslně zve do jakýchkoliv zpravodajských pořadů prověřené diskutéry, kteří mluví, jak mocipáni kážou. Je třeba říci, že někdy ČT šlápne vedle a vybere nesprávnou osobu. Jako například Jana Petránka, českého novináře a disidenta, který v přímém přenosu pořadu Interview prohlásil, že česká média dokonce neinformují ani o věcech, o kterých píše Velký bratr ve Spojených státech. V tomto případě se jednalo o informaci, že na straně Kyjeva bojují soukromé armády, tedy žoldáci a vrazi.

Kdoví, jak by Česká televize vysvětlila porovnání vlastní reportáže v konfrontaci se záběry dohledatelnými na YouTube. Stačí, když si na YT napíšete do vyhledavače první dvě slova – Operace Kavčí… Samozřejmě, podvrhy dělají ti druzí, bude tvrdit ČT.

Nikdo z českých „nezávislých“ novinářů předních médií v zemi neinformuje občany své země o skomírající ekonomice USA, která se víceméně drží tak, že jí FED tiskne zelené papírky. Nikdo neinformuje, že USA dluží Číně již více než 1300 miliard dolarů nebo že státní dluh Spojených států je 17 bilionů dolarů. Nikdo nás neinformuje o připravované dohodě TTIP (Transatlantic Trade and Investments Partnership). Proč nikdo českým čtenářům nevysvětlí, že John Biden je v USA asi to samé jako u nás Miroslav Kalousek – univerzální kritik?
Česká média se drží pevně určeného směru hlavního proudu, jak se dnes po novu říká, mainstreamu. Hlavní proud informování, stále více se podobající komunistickému mainstreamu před pětadvaceti lety.

Nabízím k přečtení i další články:

Ukřivdění demonstranti z Národní třídy

Kdekdo teď o morálce káže

Pomatená Amerika

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 24.11.2014 6:57 | karma článku: 38,97 | přečteno: 2019x