Boha a seznam církevních restitucí nikdo neviděl

V české politice se objevil nový fenomén. Vůdcové naší země se, stejně jako bílí koně v podvodných obchodech, učí podepisovat bianco šeky. Tedy něco, co v dokladech neexistuje. Připomíná to návrat do devadesátých let minulého století, kdy se za stovky milionů ručilo několika balvany zříceniny „hradu“.

Všichni mluví s naprostou jistotou o existenci seznamů církevního majetku určeného k restitucím. Jak to však vypadá, všichni o seznamech mluví, ale nikdo je neviděl. Nejhlasitěji se o něj paradoxně nezajímají vládní politici, ale starostové obcí.

Dokonce i Karolína Peak, vrchní bojovnice proti korupci, se vyjádřila s naprosto odborným přehledem o situaci kolem restitučních seznamů: „Předpokládám, že takový seznam existuje…“ (zdroj: ceskatelevize.cz)

Vláda odsouhlasila zákon o restitucích, jehož nejdůležitější podstatu, tedy seznam majetku, nezná! Kam může naše země takovým stylem vládnutí dospět? Když jsme zahraničním firmám vyhlašovali na mnoho let daňové prázdniny, dotovali platy jejich zaměstnanců, aby firma po ukončení výhod ukončila i výrobu, alespoň nás vlády obelhávaly novými pracovními místy. Když českému pivu, českým autům nebo českým médiím říkáme české už jen ze zvyku, vláda nás přesvědčovala, že potřebujeme zahraniční kapitál k oživení firem. Co však chce tvrdit nyní, když sama neví, co vlastně odhlasovala?

Není podezřelé, že právě Miroslav Kalousek tak mocně tlačil na schválení zřejmého nedodělku? Vždyť jindy má vše spočítáno do posledního haléře a nyní…?! Pokud by se nejednalo o Českou republiku, napsal bych, že je v normální společnosti nemožné uzavřít smlouvu o navrácení majetku, který není podrobně specifikován. Zde se všichni tváří, že je všechno v naprostém pořádku. Nebo se opět chystá politický podvod?

Stejná strana (TOP 09), která vydírala vládu ohledně restitucí, ji dnes ústy svého vůdce vydírá, aby podepsala smlouvu s Evropskou únií. Smlouvu, která rovněž neexistuje.

Čtěte články s obdobnou tematikou:

Pokřivená spravedlnost ministra spravedlnosti

Nabídněme církvím peníze z podvodů státní správy

Se Schwarzenbergem a Evropskou únií na ekonomické dno

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 16.1.2012 7:37 | karma článku: 35,58 | přečteno: 3485x