Američané varují před Babišem

Ubohost americké politiky a mainstreamu je stále zřetelnější. Snad jen opravdu zaslepení příznivci USA, kteří, jako by z oka vypadli svým předchůdcům vzývajícím před lety Sovětský svaz, nemůžou nevidět čím dál větší drzost Spojených států vměšovat se do života v zemích svých politických satelitů.

Ano, sic s některými rozdíly, ale stejně jako před lety Sovětům, značná část národa dnes poklonkuje novému pánu – Spojeným státům. Samozřejmě, že se vše odehrává v krásných kulisách dobrovolnosti a přátelství. Viz nadšené špalíry podél trasy jízdy americké armády a nepřetržitá několikadenní mediální masáž.

Nikdo z těchto nadšených přátel Spojených států (Svaz československo-sovětského přátelství, je to náhoda, jak podobně to zní?) si však ve své zaslepenosti nevšímá stále většího ovlivňování názorů ze strany americké politiky a médií.

Je obdivuhodné, jak nás Američané varují před nebezpečím demokracie – Andrejem Babišem. Ale přitom ti samí Američané podporují nesrovnatelně nebezpečnějšího oligarchu Porošenka, prezidenta Ukrajiny. Dokonce mají sto chutí podpořit tuto zemi i dodávkami zbraní. Zemi, kde mají oligarchové své vlastní armády. Zemi, kde se nové vedení státu navzájem obviňuje ze stejné zlodějiny, z které obvinili Janukovyče, z korupce. A ultranacionalisté to budou z hlavního stanu na Majdanu vyšetřovat. To podle Američanů není nebezpečím pro demokracii?

Je neuvěřitelné, jak dovedou američtí politici kritizovat snad všechny státy světa a sami se potácí v takovém marasmu, že to nemá obdoby. V době, kdy Bush mladší vykřikoval do celého světa, jak zatočí se všemi teroristy, tak ten samý Bush mladší zařídil, aby se letecky z bezletové zóny dostali jeho obchodní přátelé, rodina Bin Ládin.

Velmi brzy lidé zapomněli, že ten samý Bush si vynutil válku v Iráku na základě vylhaných zpráv. Co když se dnes Američané pokoušejí o to samé prostřednictvím zneužití ukrajinského konfliktu? Tentokrát by šlo o válku v Evropě.

Češi už zapomněli, že nás americký kongres kritizoval za rasismus? Země, kde střílí policisté černochy do zad? Jsou USA opravdu ten pravý vzor?

 

Autor: Radomír Dolanský | sobota 11.4.2015 14:54 | karma článku: 34,01 | přečteno: 1087x